Diskuze
Cigarety jsou plné bakterii
Děkujeme za pochopení.
M. Bomar
1954 marianske lazne
tento rok se konal sjezd lekarske spolecnosti jana evangelisty purkyne v marianskych laznich. mel jsem prednasku o mikrobialni infekci pri koureni cigaret (predevsim aktinomycety). po skonceni potlesk. predseda sjezdu doc. vintika thema a prednasku velmi pochvalil (nove, zajimave thema) a nakonec rekl: "jsem tak rozrusen, ze si musim zapalit". po pul stoleti se thema obnovuje na vyssi technicke urovni (geneticke poznatky).
J. Kejkrt
No tohle! U Jóviše!
Z článku: Kuřáci se nemohou uklidňovat ani nadějí, že žár od cigaretového plamene bakterie zničí. V části vzdálenější od popela je teplota pro většinu mikroorganismů bezpečná.
- takže ta část "vzdálenější od popela", to bude asi to, co si kuřáci strkají do nosu, pojídají, nebo po rozžmoulání šňupou, že, milý autore?
*-*-*-*-*-*--*
Rád bych onoho investigativního novináře upozornil, že tabák v procesu výroby podléhá fermentaci a sušení a manipulují s ním lidé. Stejně, jako lidé manipulují s čajem, který se také suší a většinou fermentuje. Venkovnímu prostředí je vystavena i celá řada dalších potravinových doplňků a koření, které se pro konzervaci suší a tudíž je dost dobře nelze před použitím omýt: například majoránka, vanilka, skořice, bobkový list, dobromysl, . . . .
Na řadě z nich by se s velkou pravděpodobností rovněž dala nalézt celá zoologická zahrada. O tom, jaké druhy pakterií poletují v přeplněné městské tramvaji ani nemluvě. Tento článek je opravdu shit.
M. Bomar
Re: No tohle! U Jóviše!
poznamky pana "kejkrt"-a jsou mimo realitu. cigarety se nasavaji na druhem konci horici cigarety, takze mikrooranismy nejsou vystaveny vyssim teplotam, podobne jako kurak. caj, i fermentovany, se vari. koreni se pridava do potravinv nepatrnem mnozstvi, casto jeste behem jejich tepelne pripravy a potom mikroorganismy putuji do zazivacich organu, kde jsou zpravidla inaktivovany. tramvaj: tam dochazi ke kapenkove infekci, ovsem nenasilne do plic transportovane, i kdyz nekdy nemene nebezpecne. co se tyka pejsku: tedy lepsi lejno na bote, nez ve vode (zvlaste pitne). pane kejkrt, take kakate do pitne vody? (splachovaci zachody nejsou vymozenosti vyspele civilizace - cisticky nezarucuji zneskodneni vsech druhu nebezpecnych bakterii/viru a samozrejme ani dostatecnou likvidaci chemickych produktu (hormony a jina leciva, chemikalie). ony ty bakterie v "cisticce", podobne jako clovek, zerou jen to co jim chutna. takze: dobry den a dobrou chut, pane.
M. Raabová
Nedopalky
a co teprve těch bakterií v pohozených špačcích, které se válí všude a nikomu nevadí, narozdíl od psů. Prošla jsem město a našla 2 neukázněné majiítele a asi - odhadem- 5 lopatek plných špačků a plných lidských bacilů a nemocí. To ale naši společnosti nevadí. Psi - to jsou hlavní viníci. navíc se exkrement do týdne rozpadne vlivem počasí a červů. Vajgly červům nechutnají, asi vědí, že to není nic dobrého.
J. Kejkrt
Re: Nedopalky
Nic hezkého ty vajgly na zemi nejsou, ale pravda je, že na rozdíl od psích hovínek se nelepí na boty a nesrovnatelně méně , pokud uvíznou ve vzorku podrážky, páchnou.