náhledy
Promazaný dort obmažeme tenkou vrstvou máslového krému (to pokud jej chceme potahovat fondánem, u marcipánu to není potřeba) a necháme zatuhnout.
Autor: KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Potahovací hmotu (popř. marcipán) propracujeme, případně probarvíme, a rozválíme na plát silný asi 3–4 mm (slabší se může trhat, silnější dort příliš zatíží). Čím větší placka bude, tím snáz půjde dort potáhnout. Na dort podle uvedeného receptu by mělo stačit asi půl kila hmoty. Po oříznutí navíc ještě nějaká hmota zbude – na příště nebo na ozdobení dortu.
Autor: KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Přebytečnou hmotu odřízneme a hladítkem dort znovu uhladíme, aby k němu hmota všude dobře přilnula. Ozdobíme a uložíme do chladu.
Autor: KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Vyválenou hmotu přeneseme na dort a nejprve rukama a poté pomocí „žehličky“ ji dobře uhladíme. Tam, kde má hmota tendenci dělat záhyby, ji můžeme trochu povytáhnout – je pružná.
Autor: KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Ovocný dort
Autor: KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Vyšlehání bílků
Autor: KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Potahovaný dort
Autor: KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Jak na potahovaný dort?
Autor: Shutterstock