Pátek 2. června 2023, svátek má Jarmil
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Pečení pro každého

Potažení korpusu marcipánem či fondánem? Potahovaný dort zvládnete s tímto receptem hravě i doma

Jak na potahovaný dort? | foto: Shutterstock

Premium Seriál
Připravit potahovaný dort je práce na celý den. Ještě lepší je rozložit si jeho přípravu dokonce do dnů dvou či tří. Jeho výroba má totiž vlastní sadu pravidel, mezi něž patří i jisté „technologické pauzy“ – a ty bez profesionálních pomocníků, jako je šokový zchlazovač alias šoker, nejde v domácích podmínkách jenom tak přeskočit. V dnešním díle nás zkrátka čeká spousta práce, tak pojďme rovnou na to...

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet 10 dní zdarma

Základem každého dobrého dortu je samozřejmě – dobrý – korpus. Ty základní vycházejí z klasického piškotového těsta, ale možností, co jako tělo dortu použít, je mnohem víc. Obecně platí, že lehké krémy na bázi tvarohu, smetany anebo mascarpone si rozumí s podobně lehkými korpusy a naopak.

Seriál Pečení pro každého na každý den

Ať už vyberete jakýkoli, pečením korpusu práce na dortu vždy začíná a právě kvůli němu je dobré rozvrhnout si jeho výrobu do dvou, případně více dnů. Ideální je péct korpus den předtím, než jej chceme plnit – nejenže tak získá dostatek času dokonale vychladnout, ale s mírně odleženým korpusem se taky lépe pracuje. A za tak krátký čas rozhodně neokorá ani neztvrdne.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se