Pondělí 20. března 2023, svátek má Světlana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Pečení pro každého

Ty nejlepší, nejlehčí a nejrychlejší rolády se připravují z klasického piškotového těsta. Umíte je?

Roláda je zase sexy dezert | foto: Shutterstock

Premium Seriál
Jídlo podléhá módním vlnám stejně jako to, co nosíme a čím se obklopujeme. A pro pečení to neplatí o nic míň než pro jiné vaření. Některé ještě donedávna nám skoro neznámé sladkosti jsou rázem jedněmi z nejžádanějších – a jiné, jak to bývá, naopak poněkud ztrácejí dech.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet první měsíc za 1 Kč

Mezi takové tak trochu opomíjené dezerty, které přitom ještě docela nedávno patřily k těm vůbec nejoblíbenějším, určitě patří rolády, případně jim trochu podobné piškotové řezy. Nejvyšší čas to napravit a tenhle pro ně nepříznivý trend otočit!

Rolády totiž mají i v téhle době co nabídnout. Jsou rychle hotové a obvykle velmi jednoduché: piškotový plát je upečený za pár minut, během chvilky vychladne a může se plnit. Když navíc natrefíte na těsto, které není potřeba ještě horké složitě stáčet do utěrky, aby roláda později nepopraskala, máte zpola hotovo.

Seriál Pečení pro každého na každý den

    Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

    Dočtěte článek až do konce

    Jako člen navíc:

    • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
    • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
    • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
    Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se

    Karamel bez připáleného hrnce? Vyzkoušely jsme Salko Karamel
    Karamel bez připáleného hrnce? Vyzkoušely jsme Salko Karamel

    V redakci všechny milujeme slaný i sladký karamel, ale jeho příprava se někdy podobá trestu. Karamel se snadno přichytí na dno hrnce a nepomůže ani...

    Mohlo by vás zajímat