Lepek je všude, nebo není? Pokud se mu chcete vyhnout, můžete zkusit některé z následujících dezertů

Premium

Pavlova | foto: Shutterstock

  5:00
Jedno zda se potravinám obsahujícím lepek vyhýbat musíte, nebo jen chcete. K tomu, upéct si výborný moučník či jiný dezert, je nepotřebujete – řada z nich se obejde bez mouky úplně, jinde ji alternuje přirozeně bezlepková potravina, například kakao, případně do nich může být použita speciální bezlepková mouka. Možností upéct něco dobrého pro ty, jimž lepek nedělá dobře, a přitom potěšit úplně všechny u stolu, je zkrátka víc než dost.

Celý článek je jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Ty nejlepší cesty někdy bývají ty nejsnazší a nejméně komplikované. V případě bezlepkového pečení to znamená obejít se zcela bez speciálních bezlepkových směsí. 

Ty sice mají v bezlepkové dietě své důležité místo, avšak pro ty, kdo sami celiakií netrpí anebo nejsou zvyklí s nimi pracovat pravidelně, můžou být tak trochu strašákem: často mívají specifickou chuť, občas se chovají trochu nevypočitatelně a ovládnout práci s nimi chce jako všechno na světě trochu cviku (nehledě na to, že nepatří k nejlevnějším). Na tomto místě je tedy poněkud upozadíme a zaměříme se spíš na zbylé dvě svrchu zmíněné cesty.

Seriál Pečení pro každého na každý den

    Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

    Měsíční

    99
    Předplatit
    Flexibilní, bez závazků
    Automatické obnovování

    Roční

    989
    Předplatit
    Nejlepší poměr cena/výkon
    Ušetříte 17%

    Dvouleté

    1 889
    Předplatit
    Nejvýhodnější
    Ušetříte 20%

    Připojte se ještě dnes a získejte:

    • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
    • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
    • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
    Více o iDNES Premium
    Máte už předplatné? Přihlásit se
    Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.