Středa 31. května 2023, svátek má Kamila
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Pečení pro každého

Lepek je všude, nebo není? Pokud se mu chcete vyhnout, můžete zkusit některé z následujících dezertů

Pavlova | foto: Shutterstock

Premium Seriál
Jedno zda se potravinám obsahujícím lepek vyhýbat musíte, nebo jen chcete. K tomu, upéct si výborný moučník či jiný dezert, je nepotřebujete – řada z nich se obejde bez mouky úplně, jinde ji alternuje přirozeně bezlepková potravina, například kakao, případně do nich může být použita speciální bezlepková mouka. Možností upéct něco dobrého pro ty, jimž lepek nedělá dobře, a přitom potěšit úplně všechny u stolu, je zkrátka víc než dost.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet 10 dní zdarma

Ty nejlepší cesty někdy bývají ty nejsnazší a nejméně komplikované. V případě bezlepkového pečení to znamená obejít se zcela bez speciálních bezlepkových směsí. 

Ty sice mají v bezlepkové dietě své důležité místo, avšak pro ty, kdo sami celiakií netrpí anebo nejsou zvyklí s nimi pracovat pravidelně, můžou být tak trochu strašákem: často mívají specifickou chuť, občas se chovají trochu nevypočitatelně a ovládnout práci s nimi chce jako všechno na světě trochu cviku (nehledě na to, že nepatří k nejlevnějším). Na tomto místě je tedy poněkud upozadíme a zaměříme se spíš na zbylé dvě svrchu zmíněné cesty.

Seriál Pečení pro každého na každý den

    Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

    Dočtěte článek až do konce

    Jako člen navíc:

    • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
    • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
    • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
    Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se