Neděle 1. října 2023, svátek má Igor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Pečení pro každého

Správně vykynuté těsto je hladké, lesklé a pružné. Jak poznat prstem, že je hotové?


Domácí buchty | foto: Shutterstock

Premium Seriál
Buchty, koláče, koblihy, ovocné tály, ale taky vánočky nebo velikonoční mazance. Kynuté těsto je základ. Jakmile se ho naučíte, pořád bude co zkoušet a péct.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet Premium

V začátečnících nicméně tenhle druh těsta vzbuzuje trochu obavy – a ne jen tak pro nic za nic. Kynuté těsto pracuje s živým kváskem, a ten když si postaví hlavu, nehne s ním nic na světě. O to větší je ale radost pozorovat, když kvásek prospívá – a o to líp dobroty z kynutého těsta chutnají.

Kvásek je zkrátka to, kolem čeho se kynuté těsto točí. Čím čerstvější budou do něj použité kvasnice alias droždí, tím lépe. K podařenému výsledku ale vede ještě celá řada dalších kroků.

Seriál Pečení pro každého na každý den

    Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

    Měsíční

    89
    Předplatit
    první měsíc jen za 1 Kč

    Roční

    490
    890 Kč
    Předplatit
    + 6 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
    + online televize Telly
    na 90 dní zdarma

    Dvouleté

    1 690
    Předplatit
    + 5 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
    + online televize Telly
    na 90 dní zdarma

    Připojte se ještě dnes a získejte:

    • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
    • Více než 30 000 prémiových článků od renomovaných autorů
    • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
    Více o iDNES Premium
    Máte už předplatné? Přihlásit se
    Autor:

    Akční letáky
    Akční letáky

    Všechny akční letáky na jednom místě!