Pondělí 25. října 2021, svátek má Beáta
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Pečení pro každého

Správně vykynuté těsto je hladké, lesklé a pružné. Jak poznat prstem, že je hotové?


Domácí buchty | foto: Shutterstock

Premium Seriál
Buchty, koláče, koblihy, ovocné tály, ale taky vánočky nebo velikonoční mazance. Kynuté těsto je základ. Jakmile se ho naučíte, pořád bude co zkoušet a péct.

V začátečnících nicméně tenhle druh těsta vzbuzuje trochu obavy – a ne jen tak pro nic za nic. Kynuté těsto pracuje s živým kváskem, a ten když si postaví hlavu, nehne s ním nic na světě. O to větší je ale radost pozorovat, když kvásek prospívá – a o to líp dobroty z kynutého těsta chutnají.

Kvásek je zkrátka to, kolem čeho se kynuté těsto točí. Čím čerstvější budou do něj použité kvasnice alias droždí, tím lépe. K podařenému výsledku ale vede ještě celá řada dalších kroků.

Seriál Pečení pro každého na každý den

    Předplatné nyní 3 měsíce jen za 1 Kč
    Akční nabídka první 3 měsíce za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků. *Platí jen pro nové uživatele.
    Již máte předplatné? Přihlaste se a čtěte dál.
    Autor:

    Otužování podle Wima Hofa je nebezpečné. Hrozí zástava, říká kardiolog Táborský

    Premium Otužování je nejlepší prevence proti těžkému průběhu nemoci covid-19. Lidé mají větší šanci, že neskončí v nemocnici,...

    Dětem, kterým pomáháte moc, mozek nepracuje správně, říká speciální pedagožka

    Premium „Kdybychom k dětem v batolecím a předškolním věku přistupovali v některých oblastech víc ,postaru‘, měli bychom méně...

    Váš syn bude žít jen pár týdnů. Zpověď matky zesnulého hokejisty Buchtely

    Premium Přežít své dítě. Pro každého rodiče ta nejhorší představa. Teprve dvacetiletý hokejista Ondřej Buchtela zemřel loni v...

    Mohlo by vás zajímat