Vlastnoručně připravovanému pečivu spousta z nás propadla vloni na jaře, kdy nás všudypřítomný lockdown přikoval doma a na vše bylo náhle tak nějak víc času. A čas je při pečení chleba jednou z nejdůležitějších „surovin“ – jinak si totiž vystačíme s moukou, vodou, solí a kmínem. Totiž ještě něco by tu bylo – už zmíněný žitný kvas, zázrak, který dělá chleba chlebem.
Ani kvásek přitom není ničím jiným než směsí (žitné) mouky a vody. Je to ale směs živá, která kromě jiného potřebuje dýchat a jíst – jinak ztratí svou sílu a zajde na úbytě.
Seriál Pečení pro každého na každý denUŽ VYŠLO: 2. Jak na štrúdl a další záviny 8. Jak na linecké křehké těsto 11. Jak na kynuté koláče a buchty 13. Jak na slané koláče (quiche, pizza...) 14. Listové těsto (kremrole...) 15. Jak upéct chleba a jiné pečivo ZÍTRA SI PŘEČTETE: Pečení „bez pečení“ (tiramisu...) DALŠÍ CHYSTANÉ DÍLY:
|