Dává nám chléb a pivo, v budoucnu by po nás mohla i uklízet. Kvasinka 2.0 s umělým genomem dělá pokroky

Co mají společného minestrone, gazpacho, Niçoise a panzanella? Spoustu čerstvé zeleniny. Víte, jak ji správně skladovat?

Růžové ruské vejce. Úprava, která přijde po Velikonocích vhod a která nemá s východní mocností nic společného

Místo jehněčího křehký králík. Jak na velikonoční delikatesu vonící bylinkami, poradí šéfkuchař Pavel Drdel

Velikonoce, svátek svátků. Proč jsou důležitější než Vánoce a kterým zemím je lepší se při slavení vyhnout?

Droždí zdražilo o desítky procent. Zákazníci si připlatí nejen za chleba, ale i za domácí pečení
Nekupujte müsli tyčinky ani ovocné jogurty, radí Margit Slimáková. Jak dětem nevytvořit závislost na cukru?
Alchymie jménem školní svačina. Jak ji připravit tak, aby dětem nic nechybělo a s chutí ji snědly
Rád bych s partnerem založil rodinu, ale v Česku to bohužel možné není, říká cukrář Josef Maršálek
Tradiční cukrařina se dostává znovu do módy, říká ‚královna makronek‘. Které retro zákusky lidé milují?
‚Šijeme v Čechách, což se ukázalo jako největší oříšek.‘ Po Albi a pekárnách Kokeš zacílil na sportovní módu
Včelí chléb a lidské zdraví. Pyl zpracovaný včelami je superpotravina, obsahuje vitamíny, bílkoviny i minerály
Zapomenuté tradice. O Vánocích obcházely i strašidelné Perchty a klofavé báby, říká autorka knihy
Z deníku disidenta 19. století. Karel Havlíček Borovský vyrostl ze zasmušilého hocha ve vtipného člověka
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |