Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Tradiční cukrařina se dostává znovu do módy, říká ‚královna makronek‘. Které retro zákusky lidé milují?


Michaela Landová | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Rozhovor
Cukrářka, blogerka a nyní i nová porotkyně pořadu Peče celá země Michaela Landová o tom, jak se do módy dostává tradiční česká cukrařina, jak se dá péct levně a jednoduše, a také o tom, že si Češi rádi recepty zjednodušují a ulehčují.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Michaelu Landovou můžeme od vídat v roli porotkyně v druhé řadě pořadu České televize Peče celá země. Ještě před dvěma lety ale málem stála mezi soutěžícími. I ona začínala jako amatérská cukrářka, proslavil ji ale blog Víkendové pečení, fanoušky si získala díky svým pověstným makronkám. Její kurzy, na kterých sdílí triky, jak tyto nevyzpytatelné francouzské sladkosti pokořit, jsou beznadějně vyprodané. Landovou ale v poslední době stále více zajímá obzvláště česká cukrařina a nejvíce si pochutná na klasické kynuté buchtě.

Celá země už zase peče. Na co si při tvorbě dortu dát pozor a jaké jsou módní trendy?

Lidovky.cz: Připomněl vám pořad Peče celá země vaše vlastní pekařské začátky?
Myslím, že jsem se dokázala do soutěžících lépe vcítit. Když jsme ještě před natáčením vybírali recepty, které budou muset udělat, přemýšlela jsem nad tím, jestli bych je tehdy zvládla já. Přece jen je to soutěž pro amatéry a některé věci dělali úplně prvně. Rozhodně jsem byla ráda, že stojím na druhé straně. Jedna věc je, co vidíte v televizi, v realitě je to ale mnohem náročnější. Jste pod časovým tlakem, v novém prostředí. Nejlépe znáte svoji troubu doma, tady nevíte, jak se budou spotřebiče chovat. A pak samozřejmě vystupování před kamerou. Před všemi zúčastněnými smekám!

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: