Recept 18. ledna 2019 6:02

Spotřebujte zbytky z ledničky a pochutnejte si. Vyzkoušejte pikantní jogurtový koláč

Pikantní jogurtový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co mají společného taková francouzská kulička, poctivé karbanátky tety Bohuny, indické rýžové birjání nebo čočková omáčka à la Jamie Oliver? To,...

17. ledna 2019 13:01 NEAPOL

Nejproslulejší neapolskou pizzerii poškodil výbuch bomby

Pizza (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

U nejvyhlášenější neapolské pizzerie Sorbillo v centru města vybuchla v noci na dnešek bomba. Exploze nikoho nezranila, v restauraci byl v tu dobu...

Recept 17. ledna 2019 6:28

Čočka na listovém špenátu se žampióny. Veganský pokrm pro pomalejší metabolismus

Čočka na listovém špenátu se žampióny | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velmi chutné a rychlé jídlo, máte-li předem připravenou hnědou čočku. Čočka a listový salát se skvěle chuťově doplňují. Toto jídlo je lehké a díky...

16. ledna 2019 5:18

GRUSZ: Vegetariánství. Moderní výstřelek, nebo návrat do minulosti?

Miroslav Grusz, šéfkuchař mg restaurace | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dnešní doba jde ruku v ruce se stresem a obezitou. Proto jsme zahlceni dietami, veganstvím, vegetariánstvým, dělenou stravou a podobnými návody, jak...

Recept 16. ledna 2019 5:07

Sto let starý recept. Vyzkoušejte filet z jihočeského sumce a pečené zámecké brambory

Filet jihočeského sumce s omáčkou z vína a zeleniny, pečené zámecké brambory,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Název receptu je sice dlouhý, ale v kuchyni ho zvládne skoro každý. O recept na filet jihočeského sumce s omáčkou z vína a zeleniny, pečené zámecké...

Recept 15. ledna 2019 5:59

Jak na pečený květák? Poradí známá novinářka a foodblogerka

Květák považoval za delikatesu již Říman Plinius nebo dávní autoři... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tahle bělavá a zdánlivě nenápadná zelenina v českých rodinách moc dobrou pověst nemá. Je to škoda, květák se totiž dá proměnit v efektní krém s...

14. ledna 2019 5:47 BRNO

Grand Restaurant Festival se letos inspiruje Leonardem da Vinci

Restaurace (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letošní desátý ročník Grand Restaurant Festivalu se ponese v duchu 500. výročí úmrtí renesančního umělce a vynálezce Leonarda da Vinci. Šéfkuchaři,...

Recenze 13. ledna 2019 6:02

Portfolio restaurant: vynikající kuchyně, ale za skleničku vína zaplatíte víc než za dezert

Telecí svíčková, boulangere brambory, kapusta, smržová omáčka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Byť se do nového podniku pravidelně těšíme, býváme zklamané – lákavá nabídka na papíře se od skutečnosti často liší. Do Portfolia jsme zamířily s...

Recept 12. ledna 2019 6:43

Toust s avokádem, vajíčkem a slaninou podle Karolíny Kamberské

Toust s avokádem, vajíčkem a slaninou podle Karolíny Kamberské | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Prosím, neproklínejte mě, že mezi recepty na dámské lahůdky zařazuji i jeden s pěknou dávkou křupavé slaniny. Mám pro to tři dobré důvody. Zaprvé,...

11. ledna 2019 6:01

Upečte si k snídani bagel. Je to jednodušší něž si myslíte

Bagel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ručně tvarovaný prstenec z celozrnné mouky pochází z Polska. Největší boom ale zažil bagel v New Yorku, kam ho dovezli židovští přistěhovalci....

10. ledna 2019 5:00

Skoncovat se závislostí na cukru je zásadní podmínkou zdraví, říká bioložka

Zapomeňte na sladkosti, dlouhé půsty i na nejrůznější módní směry, radí... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vystudovaná bioložka a specialistka v oblasti výživy Ivana Stenzlová tvrdí, že nejsme to, co jíme, ale to, co trávíme. Originálním způsobem propojuje...

9. ledna 2019 17:00 PAŘÍŽ

Jediná nudistická restaurace v Paříži pro nezájem zavře

Jediná nudistická restaurace v Paříži pro nezájem zavře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jediná nudistická restaurace v Paříži kvůli nedostatku zákazníků po roce a čtvrt v únoru zavře. Informovali o tom podle agentury AFP provozovatelé...

Doporučujeme 9. ledna 2019 5:49

Jak na masové koláčky. Poradí známá novinářka a foodblogerka

Jak na masové koláčky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Slané koláčky plněné kousky masa nebo mletou směsí jsou rozšířené po celém světě: za národní jídlo je považují u protinožců i v obou Amerikách....

9. ledna 2019 14:24 NEW YORK

V New Yorku se k prodeji jídla nesmějí používat jednorázové obaly

Evropský parlament (EP) jednoznačně podpořil sadu opatření, která tvoří první... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V New Yorku ode dneška platí zákaz prodávat potraviny v jednorázových plastových obalech. Vychází se z toho, že recyklace těchto kontejnerů je...

7. ledna 2019 6:00 PRAHA

Tradiční česká superpotravina. Jedna z nejvšednějších přísad v tuzemské kuchyni má nečekané vlastnosti

Vedoucí zelárny Vendula Krčmářová. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zelí. Asi nejvšednější druh zeleniny, bez kterého se však česká kuchyně neobejde. Jak opuštěná by se bez něj cítila kachna, co by si bez něj počalo...

6. ledna 2019 7:00 PRAHA

Burgery už jsou běžnou nabídkou českých restaurací. Začíná se i experimentovat

Burger okara (125 Kč). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hamburgery se v posledních letech staly běžnou součástí nabídky restaurací. Stále častěji se s nimi lze setkat i v rámci nabídky obědového menu....

5. ledna 2019 6:00 WALLA WALLA (USA)

Slovo hamburger se prvně objevilo v novinách před 130 lety

Hamburger - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Oblíbený i nenáviděný plátek mletého masa vložený do žemle, zvaný hamburger, má původ - jak název napovídá - v německém přístavu Hamburk. Poprvé se o...

1. ledna 2019 5:59

Vyzrajte na kocovinu. Přinášíme 5 jednoduchých receptů na česnečku

Česnečka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česnečka dokáže probrat žaludek, je chutná a stačí na ni pár surovin. Samozřejmě, že si ji můžete udělat kdykoliv, ale na kocovinu je to jeden z...

31. prosince 2018 8:38

PUNČOCHÁŘ: Netradiční chuťovky. Co připravit na Silvestra?

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dnes to nebude ani o mých zážitcích ani o chování číšníků na place, naopak, dnes se jsem se rozhodl sepsat pár praktických receptů, které se skvěle...

31. prosince 2018 6:33

Silvestrovská bowle podle Karolíny Kamberské

Vánoční bowle (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bowli u nás doma vždycky na Silvestra chystal táta. Přestože je to alkoholický nápoj, naši nám trochu nalili už v době, kdy jsme se sestrou byly ve...

Rozhovor 30. prosince 2018 6:35

Tapas má tisíce variant, není to jen občerstvení k vínu, říká šéfkuchař

Alfréd Hrdý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval v několika pražských restauracích, nyní zakotvil v Bistru Provocateur v centru velkoměsta. Menu je zde postavené především a tapas. Dá se...

Recenze 30. prosince 2018 6:26

Gourmet Pauza: férové ceny a poloviční porce bez problémů či řečí

Sashimi tuňák s wasabi pyré a omáčkou z pečených limetek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Možná tudy jezdíte tramvají nebo procházíte cestou do práce, ale nikdy vás nenapadlo nakouknout dovnitř a vejít? Není divu, Lidická ulice poblíž...

30. prosince 2018 5:16

Sami na Silvestra? Pusťte si film a udělejte čokoládový popcorn

Čokoládový popcorn | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestliže na Silvestra oslavy neplánujete a dáváte přednost tomu být doma sami, stejně asi přemýšlíte, co si dáte k dobrému filmu či knize? Přinášíme...

6. ledna 2019 5:27

Thajská kokosová polévka podle Karolíny Kamberské

Thajská kokosová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mé výlety do orientálních kuchyní jsou jen občasnou kratochvílí – jedním z důvodů je jistě moje lenost složitě shánět cizokrajné ingredience. Ačkoliv...

1. ledna 2019 5:00

Zařaďte do jídelníčku červenou čočku. Přinášíme 5 receptů

Červená čočka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S červenou čočkou neztratíte tolik času jako s ostatnímu druhy, hotová je skoro v minutě, prodává se totiž bez slupky. Musíte ovšem dávat pozor,...

29. prosince 2018 6:03

Palačinkové kanapky a cuketové rolky. Co připravit na Silvestra?

Kanapky a rolky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zapomeňte na klasické chlebíčky a připravte svým hostům na Silvestra něco speciálního. Letos vedou rolky a kanapky. Jak na ně?Vyzkoušejte recepty z...

Rozhovor 28. prosince 2018 5:55

Musíte umět sehnat všechno a za všech okolností, říká nejlepší barman světa

Erik Lorincz | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rodák ze slovenské Nitry, který vedle řady světových ocenění zvítězil v roce 2010 v nejprestižnější světové soutěži Diageo World Class. Londýnský...

27. prosince 2018 5:02

Krok za krokem: jak na smaženou rýži Khao Pad Kai?

Smažená rýže s kuřecím masem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Thajská smažená rýže má několik různých podob. Vegetariánská verze se jmenuje Khao Pad a může být pestřejší například o sezonní zeleninu. Server...

27. prosince 2018 4:28

Nejen skvělá zmrzlina, ale i domácí dorty. Pan Zmrzlinka rozšiřuje nabídku

Mrkvový dort | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Crème de la Crème Honzy Hochsteigera mají všichni spojenou s výbornou zmrzlinou. To ale není zdaleka všechno, co tato cukrárna nabízí....

26. prosince 2018 6:00

Pražený kakaový bob z Afriky. Co všechno jste nevěděli o čokoládě?

Osmdesátiprocentní čokoláda s cukrovými krystalky, 408 Kč / 160 g; pražené... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zapomeňte na všechno, co jste si mysleli, že víte o čokoládě. Ta, kterou na africkém souostroví Svatý Tomáš a Princův ostrov vyrábí Claudio Corallo,...

25. prosince 2018 6:01

Luxusní suroviny, exkluzivní interiér a bezchybný servis. V Bellevue si potrpí na bylinky a libečkový olej

Marek Šáda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restauraci Bellevue v tuhle část roku zastihnete rozkročenou mezi podzimem, zimou a lanýži. Kromě stálic menu, jako jsou foie gras nebo svatojakubské...

Recept 24. prosince 2018 12:00

Tradiční večeře? Zkuste sto let starý recept na kapra na černo

Zkuste sto let starý recept na kapra na černo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kapr na černo se u nás v rodině vaří prakticky odjakživa. Recept pochází z Pražské - holešovické části rodinných předků, a jeho podoba byla přes více...

Recept 24. prosince 2018 6:37

Šneci s estragonem a černým kořenem podle šéfkuchaře

Šneci. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dříve se v Česku o Vánocích jedli šneci, tato tradice sice vymizela, ale dnes se pomalu vrací. Jak si je připravit? Zkuste recept šéfkuchaře Tomáše...

24. prosince 2018 5:01

Smetanová rybí polévka podle Karolíny Kamberské. Jak na ni?

Smetanová rybí polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ačkoliv jsem nadšenou milovnicí štědrovečerní kapří polévky, naprosto rozumím lidem, kteří ji odmítají vařit. Jako mladá hospodyňka jsem také...

23. prosince 2018 6:44

Šneci, ústřice a tradiční chorvatská rybí polévka. Jak slaví Vánoce šéfkuchaři?

Šneci se vrací na české talíře. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zajímalo by vás, co na Štědrý den večeří šéfkuchaři? A jestli dodržují tradice? Zeptali jsme se několika z nich na to, jak svátky prožívají, a kdo u...

23. prosince 2018 6:11

Vánoční polévka se šneky a česnekem. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Polévka se šneky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci vařili už za dob první republiky, kdy...

další články

Najdete na Lidovky.cz