Nahořklé křupnutí. K čekance se musíte projíst, zkuste to se salátem podle receptu Jana Punčocháře
Recept
Čekankový salát není pro každého. Kousky bílých, žlutých, případně nachově červených pevně...
Chuti chřestu se klonili už Egypťané. Jak v kuchyni naložit s královskou zeleninou?
Premium Doporučujeme
Pěstování českého chřestu nesvědčila pandemie a kvůli válce na Ukrajině je zase nedostatek...
Na co použít vajíčka po Velikonocích? Zkuste pomazánku, sekanou s vejci či je naplňte lososem
Recept
Na velikonoční tabuli u nás doma nemůže chybět králičí fašírka, říká šéfkuchař Veltruský

Velikonoce jsou obdobím vítání jara, lidových tradic a také tradičních velikonočních pokrmů....
V Sensa Fine Food Bistru přírodu respektují. Chřestový salát v lednu si u nás nedáte, říká šéfkuchař Zdeněk Křížek

Tisíc voňavých plátků. Připravte si francouzský zákusek podle Jana Punčocháře

Křehký zákusek s francouzskými kořeny bývá některými cukráři ztotožňován s takzvanými řezy...
Barevné lampiony a papírové květy. Chtěl jsem kus Vietnamu přenést do Prahy, říká oceňovaný šéfkuchař
Rozhovor
Christian Duy Chu se vařit naučil vařit sám, původně chtěl být právníkem či lékařem, ale zvítězila...
Tradiční cukrařina se dostává znovu do módy, říká ‚královna makronek‘. Které retro zákusky lidé milují?
Premium Rozhovor
Šetřím tělo i přírodu. Každou surovinu zpracuju beze zbytku, říká šéfkuchař Pavel Drdel
Premium Rozhovor
Je třeba se postit? Jarní očista má i moderní podoby, přinášíme několik tipů a receptů
Premium Doporučujeme
K předvelikonočnímu postnímu období, během něhož lidé po čtyřicet dní žili střídmě a připravovali...
Přepálený olej, tuny hranolků a oblíbený katův šleh. Připomeňte si jídla 90. let, která byste raději zapomněli
Premium Doporučujeme
Hovězí hrudí do ruky. Udělejte si pastrami podle Jana Punčocháře
Recept
Jsou jídla nenáročná na čas i vybavení – a mezi ta pastrami nepatří. Tenoučké plátky uzeného a pak...
Při výrobě používají český kmín nebo uzenou slaninu. Gin z neobvyklých surovin pálí v pražských Holešovicích

Nejoblíbenější pochoutky české studené kuchyně. Jak na dobře naloženého sledě, poradí Jan Punčochář

Spolu s utopenci a nakládaným hermelínem patří marinované řezy ze sleďů, chcete-li zavináče, k...
další články |