Pondělí 30. listopadu 2020svátek má Ondřej -2 °C oblačno Předplatné LN
Doporučujeme aktualizováno 6:08

Vánoční pečení. Více času letos můžete využít třeba na slavnostní ořechový dort

Slavnostní ořechový dort | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cukroví na náš vánoční stůl pronikalo jen pozvolna a definitivně se na něm zabydlelo až po válce. Od té doby ale patří jeho pečení k oblíbeným...

Recept aktualizováno 5:53

Češi jsou knedlíkový národ. Připravit oblíbenou přílohu lze i z avokáda nebo perníku

Knedlíková kuchařka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bez ovocných knedlíků není léto, perníkové patří ke zvěřině a pečené k masu. Knedlíky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh jídel české kuchyně,...

Kimči není jen jedno. Vyzkoušejte pikantní kvašenou ředkev

Pikantní kvašená ředkev | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Víte, jaké slovo se v Koreji používá pro nasazení úsměvu při focení? Kimči. I když si pod tímto názvem většinou lidi představí pikantní kvašené...

VAŘENÍM PROTI COVIDU: Kamutový salát plný vitaminu B. Připravte si ho s kuřecím masem

Kamutový salát s kuřecím masem sypaný sýrem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Recept

Vitamin D v polévce. Uvařte si krém s lososem a koprem

Krémová polévka s lososem a koprem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Studené počasí přímo vybízí k tomu udělat si horkou polévku a prohřát organismus. Krémová polévka z lososa je skvělou volbou, protože ryby obsahují...

GRUSZ: Návrat do budoucnosti. Covid mnohé vyřešil za nás s předstihem

Miroslav Grusz, šéfkuchař mg restaurace | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pro další článek jsem vytáhl z garáže svůj DeLorean a na stroji času jsem nastavil rok 2025. Když jsem přistál, zjistil jsem, že se toho zase tolik...

Doporučujeme

Bylinková abeceda. Celer miřík jako afrodiziakum a účinný pomocník při čištění krve

Podívejte se na recepty z celeru | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Celer k naší kuchyni neoddělitelně patří a dokáže toho víc, než být jen z nutnosti trpěnou součástí vývaru. Prozradím vám, co vše umí.

Recept

Slanečka, všem! Hodí se jen tak na chleba, do sendvičů nebo na omáčku, radí Jan Punčochář

Výrazně slanou chuť slanečka dobře doplní stejně výrazná kyselost – třeba zelí... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Marinováním pomocí soli, případně cukru a oleje se dají připravit nejrůznější ryby. Kromě oblíbeného lososa jsou to především sledi. Známe je také...

Recept aktualizováno 5:43

Trochu netradiční chuť. Zkuste rajčatový džem, radí foodblogerka

Rajčatový džem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Džemy a marmelády nebyly nikdy mou úplně nejoblíbenější surovinou. Představa rohlíku s máslem a vrstvou rozvařeného ovoce mě nikdy moc nelákala. Ale...

Seriál aktualizováno 5:07

VAŘENÍM PROTI COVIDU: Dostaňte do sebe více vitamínu B. Třeba krůtími játry s mandlemi

Krůtí játra s lupínky mandlí, rýže | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně...

Seriál aktualizováno 6:13

Bylinková abeceda. Bazalka pravá zklidňuje podrážděné nervy a zamezuje nadýmání

Bazalka pravá | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co se vám vybaví, když se řekne bazalka? Koření na pizzu? Nebo oblíbené a známé Caprese – tedy mozzarella s rajčaty a bazalkou? Nebo jen ozdoba na...

Doporučujeme

Uzený jazyk se špenátem a neobyčejnými škubánky podle Jana Punčocháře

Na první poslech možná uzený jazyk nezní moc lákavě, na talíři a hlavně na... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jemné libové maso uzeného jazyka má příjemně kouřovou chuť a díky následnému povaření je dokonale měkké. Jan Punčochář jej obvykle podává společně se...

Recept Zdeňka Pohlreicha se dostal mezi desítku od nejlepších šéfkuchařů na světě

Zdeněk Pohlreich. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V současné době vychází již druhý díl mezinárodní digitální kuchařské knihy Culinary Perspectives: Cesta labužníka napříč kulturami. Mezi 10 recepty...

Doporučujeme

Květáková polévka s cibulkou a mandlemi. Jak na ni?

Květáková polévka s cibulkou a mandlemi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Další z řady krémových polévek, tentokrát z květáku. I když na první pohled vypadá úplně obyčejně, špetka muškátového květu a osmažená cibulka jí...

VAŘENÍM PROTI COVIDU: Podpořte imunitu recepty, kde hlavní roli hraje vitamín B

Snídaňová borůvková ovesná kaše s pudingem a ořechy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně...

Restaurace na to jdou jinak. Rozváží jídlo za hubičku, prodávají namíchané koktejly a spouští e-shopy

Odnést si domů můžete už i namíchané drinky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vlastní rozvážka, nová menu, která se chodí do „koronavirové“ doby či vlastní e-shopy s omáčkami ve sklenici. Mnoho restaurací se rozhodlo nečekat na...

Doporučujeme

K huse patří rohlíčky. Zkuste je připravit s ořechovou nádivkou

Svatomartinská husa | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tradice a jídla s nimi spojená jsou vždy dobrým důvodem, proč se sejít s rodinou a přáteli u jednoho stolu. Krásnou ukázkou je svatomartinská husa...

Praha

Pivovary nebudou muset platit daň za vylité pivo ani v příštím roce, schválila vláda

V restauraci Červený jelen v Hybernské ulici načepoval výčepní několik... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovary nebudou muset ani v příštím roce platit spotřební daň za vylité nebo jim vrácené pivo. Vláda v pondělí schválila novelu, která tuto možnost...

Na svatomartinské hostině nesmí chybět kaldoun. Jak polévku připravit?

Kaldoun (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Součástí slavnostně prostřeného stolu během oslav svatého Martina je nejenom husa, ale také kaldoun. Polévka, která dostala název podle drůbežích...

Recept aktualizováno

Svatomartinská husa. Jak ji připravit a jaké knedlíky vybrat?

Svatomartinská husa (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Staré české pořekadlo o Martinovi na bílém koni, na jehož svátek končí období polních prací a přichází zima, zná asi každý. Existuje ale také ještě...

Doporučujeme aktualizováno 5:41

Připravte si vepřové koleno v petrželi s dýňovým salátem podle Jana Punčocháře

Nevábný sulc? Spolu se salátem z kvašené dýně a trochou majonézy bude nejen... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýně se už dávno vymanily z role kompotu s ananasovou příchutí. Umíme z nich připravit báječné polévky, pyré či rizota – a taky saláty. Když do nich...

Recept aktualizováno 6:51

Svatomartinská husa podle šéfkuchařů. Přinášíme tři recepty

Svatomartinská husa (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Svatomartinské hody jsou v plném proudu, neodmyslitelně k nim patří pečená husa, kaldoun a svatomartinské víno. Česká tradice, která zapadá do...

Recept aktualizováno 5:03

Podzimní radovánky. Plněná pečená dýně podle foodblogerky

Plněná pečená dýně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak loupete máslovou dýni? Vcelku? Po částech? Já osobně postupně podle potřeby odkrajuji plátky z vrchní části bez semínek a ty potom samostatně...

Pečte s dětmi. Mrkvový koláč je bude bavit a chutnat jim

Mrkvový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podzimní prázdniny skončily. Co se pro rodiče změnilo? Mnohdy vlastně nic, protože děti jsou stále doma a možná už vám dochází inspirace, čím děti (a...

PRAHA Miroslav Petr

Přišel, viděl, zvítězil: Budvar 33. Sdružení vyhlásilo TOP piva a pivovary

Letos bez oslavy. Vítězové ankety Sdružení přátel piva převezmou poháry za... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už 30 let vyhlašuje jediná pivní spotřebitelská organizace u nás výsledky celonárodní soutěže o nejlepší piva, pivovary či osobnosti tohoto oboru....

VAŘENÍM PROTI COVIDU: Snídaně s vitaminem D. Míchaná vajíčka s uzeným sýrem a celozrnnou bagetou

Míchaná vajíčka s uzeným sýrem a celozrnnou bagetou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně...

NÁVRAT: Polední menu za dvě stovky, robocopové, odpolední pauzy i nutná rezervace

Štěpán Návrat | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

To vše nás bude čekat velmi brzo, jako po první vlně, tak i tu druhou spousta restaurací nepřežije. Dle průzkumu Storyous to bude minimálně 40...

Recept aktualizováno 5:32

Vaření s dětmi doma? Připravte si společně brokolicové muffiny

Brokolicové muffiny | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Školy jsou zavřené a děti doma, přesto jim ale můžete udělat zdravou svačinku a ještě vám s ní ratolesti mohou pomoci. Zkuste recept ze Svačinkové...

Podzimní pajšl. Jak na plíčky na smetaně, poradí Jan Punčochář

I z méně exkluzivních surovin se dá připravit skvělé jídlo – třeba plíčky na... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každý, kdo vyznává zásadu vaření „od čumáčku po ocásek“, by měl umět zužitkovat i vnitřnosti: srdce, játra, ale taky mnohem méně používané plíce....

Recept

Pečené houby s dýňovou kaší. Užijte si podzim na talíři podle blogerky

Pečené houby s dýňovou kaší | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Určitě to znáte sami - i když je maso častou položkou ve vašem jídelníčku a nijak se mu cíleně nevyhýbáte, ne vždy je na něj chuť. Pro tyhle situace...

Doporučujeme

Zlepšuje krevní oběh, snižuje krevní tlak, podporuje nervovou činnost. Dobré důvody, proč jíst řepu

Červená řepa. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Je jen jedna surovina, po jejíž přípravě to vypadá, jako byste v kuchyni zrovna někoho zamordovali. Červenou řepu na talíři ani prkýnku totiž...

VAŘENÍM PROTI COVIDU: Zvyšte dávky vitaminu D a připravte si lososa s holandskou omáčkou

Losos s holandskou omáčkou, chřestem a pečenými brambory | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně...

Bylinková abeceda. Vitaminy A, B, C i éterické oleje. Proč konzumovat pelyněk pravý?

Pelyněk pravý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete do svého jídelníčku zařadit více bylinek, ale nevíte jak na to? Server Lidovky.cz připravil seriál ve spolupráci s bylinkářkou a...

Doporučujeme

Domácí Oktoberfest a mahagonové bavorské preclíky. Jak na ně, poradí Jan Punčochář

Bílá klobáska weiswurst, preclík a sladká hořčice. Klasický oktoberfestový... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Za temně mahagonovou barvu preclíků z louhovaného těsta může nejen potření žloutkem, ale především krátký pobyt v lázni z vody a sody – právě ta jim...

Recept

Dýňová polévka se zakysanou smetanou. Jak na ni?

Dýňová polévka se zakysanou smetanou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

I když na stránkách už jeden recept na dýňovou polévku mám, tenhle je trošku jiný. Použitými surovinami se více blíží české kuchyni, proto bude...

Rozhovor aktualizováno 12:40 Praha Alena Pecháčková

Nemůžeme čekat s rukama v klíně, ale jít štěstí naproti, říká šéfkuchař Vávra

Hynek Vávra | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nařízení vlády se přizpůsobil rychle, a zařídil si i vlastní rozvoz jídla. Na situaci se dívá realisticky a snaží se restauraci Hliněná bašta udržet...

další články