Krokety a květová špička. Trochu piplačka, ale tohle jídlo za to stojí, říká Jan Punčochář
Recept
Poetický název květová špička dal tomuto druhu hovězího masa jeho charakteristický tvar a jemné...
Za syrova, do tenka. Připravte si marinované carpaccio podle Jana Punčocháře

Tenké jako papír, pečlivě vyskládané na talíř. Carpaccio patří k nejoblíbenějším předkrmům nejen...
Chuti chřestu se klonili už Egypťané. Jak v kuchyni naložit s královskou zeleninou?
Premium Doporučujeme
Na co použít vajíčka po Velikonocích? Zkuste pomazánku, sekanou s vejci či je naplňte lososem
Recept
Peče celá rodina. Udělejte si velikonoční minimazance, příprava vás bude bavit

Místo klasického mazance zkuste letos malé minimazanečky. Jsou rychleji upečené, dobře drží tvar a...
V Sensa Fine Food Bistru přírodu respektují. Chřestový salát v lednu si u nás nedáte, říká šéfkuchař Zdeněk Křížek

Japonsko, Indonésie, Thajsko, kousek Argentiny, ale i Francie. Všechny tyhle země nově sousedí v...
Ukrajinská kuchyně má k české blízko. Jak uvařit ‚neruský‘ boršč?
Premium Recept
Spolu s válečným konfliktem se do centra pozornosti dostala také ukrajinská gastronomie. Konzumace...
Barevné lampiony a papírové květy. Chtěl jsem kus Vietnamu přenést do Prahy, říká oceňovaný šéfkuchař
Rozhovor
Tradiční cukrařina se dostává znovu do módy, říká ‚královna makronek‘. Které retro zákusky lidé milují?
Premium Rozhovor
Šetřím tělo i přírodu. Každou surovinu zpracuju beze zbytku, říká šéfkuchař Pavel Drdel
Premium Rozhovor
Celá země už zase peče. Na co si při tvorbě dortu dát pozor a jaké jsou módní trendy?
Premium
Češi jsou národem amatérských pekařů a cukrářů. Koláče, buchty či záviny se připravují snad v každé...
Je třeba se postit? Jarní očista má i moderní podoby, přinášíme několik tipů a receptů
Premium Doporučujeme
Přepálený olej, tuny hranolků a oblíbený katův šleh. Připomeňte si jídla 90. let, která byste raději zapomněli
Premium Doporučujeme
Kachní gyoza knedlíčky, které zná celé Brno. V nové japonské restauraci podávají i saké

V zemi vycházejícího slunce najdete malé příjemné a autentické hospůdky zvané izakaja téměř na...
Při výrobě používají český kmín nebo uzenou slaninu. Gin z neobvyklých surovin pálí v pražských Holešovicích

Co do dortu? Rady a tipy od uznávané šéfcukrářky na univerzální náplň

Také pokaždé, když pečete dort, přemýšlíte, čím ho naplnit? Mám pro vás tip na skvělou dortovou...
další články |