22. července 2019 8:07

Bez borůvek není české léto, v jedné kuličce se skrývá poklad pro naše zdraví

Borůvky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Malé kuličky temně modré barvy patří hned po houbách k nejoblíbenějším plodům lesa. Není divu, borůvky kromě libé chuti vynikají i řadou zdravotních...

21. července 2019 5:07

Cukety a spol. na tisíc způsobů. Pestrá rodina tykví patří mezi nejoblíbenější prázdninovou zeleninu

Cukety | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cukety a další jim příbuzné tykve mají samozřejmě celou řadu společných rysů: třeba vysoký podíl vody v těle (kolem 90 procent) či obsah železa a...

Recept 20. července 2019 5:41

Nejíte luštěniny? Zkuste si doma připravit lilkový ‚falafel‘

Lilkový „falafel“ | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi falafel, ale z různých důvodů se vyhýbáte luštěninám? Úplnou náhodou, při jednom z mých alchymistických pokusů v kuchyni, se mi podařilo...

19. července 2019 11:00

Manifesto na Smíchově otevírá. Těšit se můžete na pivo i luxusní restaurace

Manifesto se rozšiřuje, druhý market otevře na Smíchově. Kontejnery nahradí voda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Gastronomický koncept Manifesto Market oživil nevyužívaný dvůr budovy Národního domu na Smíchově a v pátek otevřel své brány nedočkavým návštěvníkům.

Komerční sdělení

Bitcoin trhá rekordy, už překonal hranici 10 000 USD

Bitcoin trhá rekordy, už překonal hranici 13 000 USD | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bitcoin trhá rekordy, už překonal hranici 10 000 USD a útočil dokonce 14 000 USD. Bitcoin strmě stoupá vzhůru a ostatní kryptoměny nechává v pomyslném...  celý článek

Rozhovor 19. července 2019 5:25

Česká kuchyně má světový potenciál. Vaření se stalo smyslem mého života, říká šéfkuchař

Tomáš Horák | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vášnivě rád vaří a maluje. V pražské restauraci Triton, která se nachází v jednom z nejstarších domů na Václavském náměstí můžete obdivovat obojí....

Recept 18. července 2019 5:04

Jak na glazovaného candáta s květákem, poradí šéfkuchař

Glazovaný candát, květák, pórek, citronový gel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na rybu a nevíte, jak ji připravit neotřele? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Igora Chramce z restaurace V Zátiší na glazovaného candáta.

18. července 2019 5:39

Velká voňavá trojka. Rajčata, papriky a okurky nemají v salátu chybět

Papriky, rajčata a okurky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rajčata, papriky a okurky patří k nejoblíbenějším druhům zeleniny vůbec – a odpovídá tomu i nabídka supermarketů: většinou je tam, a to hned v...

17. července 2019 11:45 PRAHA

První restaurace v Česku začala nabízet patnáctichodové menu

Esence lesa | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

První restaurace v Česku, kterou letos ocenil i prestižní průvodce Michelin, začala nabízet patnáctichodové menu. Početnými chody chce šéfkuchař...

17. července 2019 5:58

ČERNÝ: Ukládání ovoce a zeleniny. Příprava na zimu v plném proudu

Jakub Černý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když jsem byl malý, vůbec jsem neviděl práci, která stojí za zavařováním ovoce a zeleniny. A moc jsem si toho popravdě nevážil. Vždy jsem očisťoval...

17. července 2019 5:09

Bez ovocných knedlíků není české léto. Jak na ně podle šéfkuchaře?

Jahodové knedlíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V žádné jiné zemi se sladká jídla nepodávají coby hlavní chod s takovou samozřejmostí jako u nás. A ovocné knedlíky jsou letní klasikou. Jak na ně...

Recept 16. července 2019 5:07

Italové v kuchyni. Tatarák z lososa s avokádem, mangovým pyré a chlebem carasau

Tatarák z lososa s avokádem, mangovým pyré a chlebem carasau | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ VIDEO Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě...

Doporučujeme 15. července 2019 5:00

Jste to, co jíte. Co snědí děti z celého světa za týden? Podívejte se na fotografický projekt

Jste to, co jíte. Podívejte se na fotografický projekt, co sní děti z celého... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jsme to, co jíme. Jak ale ve skutečnosti vypadá náš jídelníček? Fotograf Gregg Segal tak nafotil děti z různých koutů světa spolu se vším, co běžně...

14. července 2019 5:36

Burger s ‚umělým‘ masem si už dáte i v pražských restauracích

Burger s ‚umělým‘ masem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do společnosti, která vyrání umělé maso investovali třeba Leonardo DiCaprio nebo Bill Gates. Výrobky kalifornské firmy Beyond Meat jsou v Americe...

Recept 13. července 2019 5:25

Jak na paleo? Zkuste cuketové špagety cudle s tuňákem

Cuketové špagety cudle s tuňákem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V létě, kdy teploty teploty přesahují třicítky, se člověku nechce trávit moc času v kuchyni a volí na přípravu jednoduchá a lehce stravitelná jídla....

12. července 2019 5:45

Levandule, sýry a vynikající vína. Chtěl jsem mít v Praze na chvíli kousek Francie, říká organizátor gastrofestivalu

Thomas Bouton | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do Prahy přenesl nejen francouzskou gastronomii, ale také atmosféru trhů pro Francii tak typických. „Návštěvníci si budou moci každý den pochutnat na...

11. července 2019 5:44

Co ke grilovanému masu aneb Vyměňte pivo za víno

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K posezení u grilu samozřejmě patří i dobré pití. Opékané maso, zeleninu, ale třeba i sýry dokáže stejně jako v případě jakéhokoli jiného jídla o...

Recept 10. července 2019 5:19

Na koláč, pod víčko anebo do sorbetu. Jak zpracovat letní ovoce?

Nejlíp chutná letní ovoce jen tak, utržené přímo ze stromu, záhonku či keře, v... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ovoce hrající všemi barvami patří k létu stejně jako sluneční paprsky šimrající na tváři a lenošení u vody. Nejlíp chutná jen tak, utržené přímo ze...

10. července 2019 5:55

DAVID: Co všechno je obsaženo v cenách jídla a pití aneb Porce za 200 korun není drahá

Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restauratéry zatěžuje nadměrná legislativa a neustálé zdražování všech nákladů. Od cen vstupních potravin, pronájmů až po ceny energií, vody a plynu....

9. července 2019 5:38

Italové v kuchyni. Carpaccio ze svíčkové, lesními malinami a kozím sýrem

Carpaccio ze svíčkové, lesními malinami a kozím sýrem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš...

7. července 2019 5:27

Naučte se vařit na statku. V Česku otevřela první škola vaření pod širým nebem

Grilované ryby (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Staré hospodářské stavení kousek od Mladé Boleslavi přeměnila největší česká škola vaření Chefparade v prostor pro milovníky zážitkového vaření....

6. července 2019 4:35

Jednoduchá pizza? Připravte si francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Francouzský cibulový koláč je vlastně takovou zjednodušenou verzí italské pizzy. Jeho skvělá chuť je ale postavená na úplně jiných surovinách, více...

5. července 2019 5:41

Pravidla šťavnatého steaku. Jak ho ugrilovat a na čem?

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Není pravda, že se musí maso před grilováním tři dny koupat v marinádě. Kvalitnímu kousku stačí sůl a pepř. O tom, kdo stojí za vynálezem grilování,...

5. července 2019 5:15 Alena Pecháčková

Kam na tapas či lososa v Praze aneb Co a kde jedí velvyslanci, když je přepadne stesk po národní kuchyni?

Losos (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hlad po domově v cizí zemi přepadne kdekoho. A jak to řeší ti, kteří žijí v Praze a zasteskne se jim po domově? Server Lidovky.cz oslovil rovnou...

3. července 2019 5:31

KUNC: Zruční, rychlí, chytří. Jste pouze tak dobří, jak je dobrý váš tým

Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každý by chtěl mít v týmu jen nejlepší odborníky. Pouze ty zručné, chytré a rychlé kolegy. Jenže realita je bohužel jiná, a to nemluvím jen o našem...

2. července 2019 4:41

Chalupářská polévka z černých fazolí s koprem

Chalupářská polévka z černých fazolí s koprem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tato polévka není úplně z mé hlavy, vymyslely ji kolegyně z restaurace, kde se velmi rychle zabydlela. Svým složením připomíná kulajdu, ovšem fazole...

1. července 2019 6:05

Ústřice, koláče i šumivá vína. Francouzský trh na Kampě přichystal novinky

Francouzské trhy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tradiční Francouzský trh na Kampě otevírá své brány již po dvanácté. Novinkou budou letos šumivá vína, koláče či ústřice. Druhý červencový týden se...

30. června 2019 5:39 Praha Kamila Jablonická

Chystáte se grilovat? Tady je 5 věcí, které byste měli vědět

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Krkovička je stále oblíbenější než grilovaný lilek. Průměrný Čech také dá přednost soukromí zahrady před veřejnými piknikovými místy. Přečtěte si,...

30. června 2019 5:00 České Budějovice Miroslav Petr

Budvar dělá byznys s minipivovary, ve svých hospodách čepuje piva šesti menších značek

Budějovický Budvar otevřel své výčepy šestici menších řemeslných pivovarů. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Místo konkurenčního boje spolupráce. Velcí pivovarničtí giganti potřebují přitáhnout nové zákazníky, ale jen těžko mohou napodobit pestrou nabídku...

Recept 29. června 2019 5:13

Plněné masové taštičky z dýně a květáku

Plněné masové taštičky z dýně a květáku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Občas dostanu „skvělý" nápad na nový recept, ale výsledek značně pokulhává za původní představou. Jindy se mi mihne hlavou něco, čemu ani sama moc...

28. června 2019 5:32

Plýtvat jídlem v restauracích je nepřijatelné, přitom to jde dělat jinak, říká šéfkuchařka

Růžena Smolenová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S tématem plýtvání potravinami jsem se s veškerou její komplexností setkala během svého působení ve španělském Hidden Paradise. Majitelé tohoto...

27. června 2019 5:15 Alena Pecháčková

Chodím na americké hovězí aneb Co a kde jedí velvyslanci, když je přepadne stesk po národní kuchyni?

Rib Eye Steak | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hlad po domově v cizí zemi přepadne kdekoho. A jak to řeší ti, kteří žijí v Praze a zasteskne se jim po domově? Server Lidovky.cz oslovil rovnou...

26. června 2019 5:55

Italové v kuchyni. Vyzkoušejte čerstvý salát s grilovanou chobotnicí

Čerstvý salát s grilovanou chobotnicí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ VIDEO Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě...

24. června 2019 6:03

Všechny chutě Chorvatska? Čerstvé makrely i srbská inspirace

Když se řekne dovolená, většině Čechů v hlavě automaticky naskočí Chorvatsko.... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když se řekne dovolená, většině Čechů v hlavě automaticky naskočí Chorvatsko. Po silnicích a stále častěji i letecky tam každoročně zavítá téměř...

23. června 2019 5:57 BERLÍN

V Německu je záchrana potravin z popelnic nelegální

Jídlo v koši | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyzbrojen čelní svítilnou a tvář zakrytou kapucí se Andrea v noci protahuje pod mohutnou mříží chránící přístup do zadního traktu berlínského...

22. června 2019 5:04

Netradiční spojení chutí. Vyzkoušejte cuketové makovníky

Cuketové makovníky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako malá jsem milovala všechno, co obsahovalo mák. Mohla jsem ho v jakémkoli množství. Tahle obliba se postupem času vytratila, ale já včera dostala...

21. června 2019 8:43 Madrid

Španělské vinařství nechává své víno zrát na mořském dně. Kupec dostane lahev včetně řas či zbytků mlžů

Vyzvednutí drátěné klece s lahvemi. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Všichni milovníci vína rádi občas navštíví vinný sklep, kde mohou ochutnat zrající moky přímo u zdroje, příznivci španělského vinařství Crusoe...

další články