Černý jako škvára. Zkuste skvělý pozapomenutý koláč z lesních borůvek, jak jej pekly naše babičky
Recept![S těstem tenhle koláč šetří, takže pod štědrou vrstvou borůvek vůbec... S těstem tenhle koláč šetří, takže pod štědrou vrstvou borůvek vůbec...](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/072/vidw/LSV5833cc5a9e_20RX3BORUV.jpg)
Barvu má tmavou tak, že po vytažení z trouby ze všeho nejvíc připomíná škváru, a těsta jen tolik,...
Překvapení v balíčku potěší všechny smysly. Ugrilujte si zdravě šťavnatou a voňavou rybu se zeleninou
Recept![Papiloty se servírují zavřené – aby si každý mohl balíček sám rozbalit a užít... Papiloty se servírují zavřené – aby si každý mohl balíček sám rozbalit a užít...](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/063/w230/LSV83105d5dac_29RX3RYBA.jpg)
Polské prázdniny na talíři. Připravte si lahodný a osvěžující chłodnik litewski
Recept![Polévky v hlavní roli. Polská kuchyně samozřejmě nezná jen ty studené, ale... Polévky v hlavní roli. Polská kuchyně samozřejmě nezná jen ty studené, ale...](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/062/vidw/LSV4c81789c5d_22RX3CHLOD.jpg)
V horkých dnech vyměňte talíř kouřícího vývaru za lehký salát – anebo za hustou studenou polévku,...
Balkán na grilu: jak na to pravé nefalšované čevabčiči? Zapomeňte na hořčici a sáhněte po ajvaru
Recept![Čevabčiči je skvělou alternativou grilovaných steaků či křídel Čevabčiči je skvělou alternativou grilovaných steaků či křídel](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/062/w230/LSV8c429053e6_15RX2CEVAP.jpg)
Co s ředkvičkami? Nejlepší jsou čerstvé jen tak, zkuste z nich ale třeba uvařit omáčku nebo je naložit do láku
Recept![Ředkvičky Ředkvičky](http://1gr.cz/fotky/idnes/21/042/vidw/LUH8ab4b4_Depositphotos_324804882_xl_2015.jpg)
Nejlepší jsou syrové a čerstvé, na chlebu s máslem nebo v salátu. Bohatší úroda najde využití taky...
Májová je nejlepší! Brynza je slovenský národní poklad, zkuste si z ní připravit pozapomenutou polévku
Recept![Brynzová polévka z české kuchyně skoro zmizela.Je to škoda, je rychlá a k její... Brynzová polévka z české kuchyně skoro zmizela.Je to škoda, je rychlá a k její...](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/052/w230/LSV7bfb38e723_18RX3BRYNZ.jpg)
Poupata v nálevu. Vynikající „falešné kapary“ připravíte z toho, co najdete na zahrádce: z pažitky i pampelišky
![Kapary z pampeliškových poupat Kapary z pampeliškových poupat](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/044/w230/LSV740463ab6f_4RX3PAMP.jpg)
Chřestové hody: uvařte si lahodnou krémovou polévku nebo křehké pazochy v té nejklasičtější úpravě
Recept![Jemná chuť chřestu vynikne v nekomplikovaných receptech, třeba v polévce Jemná chuť chřestu vynikne v nekomplikovaných receptech, třeba v polévce](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/043/w230/LSV795c133866_27RX3POLEV.jpg)
Není sekaná jako sekaná. V té z kořínku se zužitkují plíce a srdce, pochutnají si i jejich zapřisáhlí odpůrci
Recept![Není kořen jako kořínek. Z vařených plic, srdce či dalších vnitřností může být... Není kořen jako kořínek. Z vařených plic, srdce či dalších vnitřností může být...](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/043/vidw/LSV59b7b50d41_20RX3SEKA.jpg)
Správné je využívat v kuchyni nejen prémiové druhy masa, ale i ty trochu opomíjené, včetně...
Nepřepečený vepř. Jak připravit měkké, růžové a krásně šťavnaté kotlety, poradí šéfkuchař Pavel Drdel
Recept![Vepřová kotleta s cibulovou omáčkou Vepřová kotleta s cibulovou omáčkou](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/041/w230/LVA824c82e9ca_jdlo.jpg)
Pečeně na sváteční stůl. Šťavnaté jehněčí s velikonoční nádivkou podávejte na nahřátých talířích
Recept![Jehněčí roláda Jehněčí roláda](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/033/w230/HMA6113635c92_30rx3jehne.jpg)
Kříž v těstě není jen symbolem Kristova utrpení, má i ryze praktický účel. Jak na dokonalý mazanec?
Premium Recept![Mazanec Mazanec](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/033/vidw/HMA92c017c544_lnre12007_19b_27894.jpg)
Sváteční stůl bez mazance by byl jako modré nebe bez slunce. Ať už máte rádi nadýchanou peřinku,...
Velikonoce (ne)tradičně. Upečte si staročeského beránka, anglické hot cross buns či kosti svatých jako ve Španělsku
Recept![Velikonoční beránek Velikonoční beránek](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/033/w230/HMA887b0dca26_profimedia_0035564624.jpg)
Poctivá kynutá chuť bez smažení. Nebesky hebká lívancová pěna si skvěle rozumí s karamelizovanými semínky
Recept![Lívanec bez smažení Lívanec bez smažení](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/032/w230/HMA9b14405206_16rx3livan.jpg)
Dušené hrudí s bramborovým salátem. Pikantní hořčičná zálivka šéfkuchaře Drdela oživí i zdánlivě obyčejné jídlo
Recept![Hovězí hrudí s vídeňským salátem Hovězí hrudí s vídeňským salátem](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/032/w230/HMA8d3fe40213_9RX3HUDI_12822070_CMYK.jpg)
Zelená vzpruha z jarní přírody. Vyzkoušejte naše bylinkové recepty, které vás zaručeně postaví na nohy
Premium Recept![Ilustrační foto Ilustrační foto](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/032/w230/HMA99e735bf1f_16RX1TITUL.jpg)
Recyklovaný chleba. Zimní variace na italskou panzanellu s hlívou a kapustičkami vás zahřeje nejen v žaludku
Recept![Panzanella s hlívou a růžičkovou kapustou Panzanella s hlívou a růžičkovou kapustou](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/032/vidw/HMA678527a850_1nza_mux_12800019_cmyk.jpg)
Tajemstvím variace na italský chlebový salát jsou dokřupava opečené kousky pečiva, parádně...
Koblihy nemusí být jen o masopustu a už vůbec ne jen nasladko. S trhaným masem si budou báječně rozumět
Recept![Tvarohové koblihy s trhaným masem Tvarohové koblihy s trhaným masem](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/031/w230/HMA6b73220b15_24rx3koli_12788889_cmyk.jpg)
(Ne)obyčejné jablko. Vyzkoušejte ho pečené a přikryté krémem ze slaného karamelu podle šéfkuchaře Drdela
![Pečená jablka s karamelem Pečená jablka s karamelem](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/022/w230/HMA6ccadbc734_45ABL_9BY_12762758_CMYK.jpg)
Jde to i bez rýže. Harmonii tradičních a nových chutí slibuje variace na srbské rizoto podle šéfkuchaře Drdela
Recept![Srbské rizoto s hrachovými chipsy Srbské rizoto s hrachovými chipsy](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/021/w230/HMA69ad4da6d7_10rx3sb_12751140_cmyk.jpg)
Na poslední chvíli: snadné, rychlé a efektní. Valentýnskými pusinkami potěšíte zamilované mlsné jazýčky
Recept![Valentýnské pusinky Valentýnské pusinky](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/021/w230/HMA66908df2cf_10rx3psa_12751142_cmyk.jpg)
Česká čočka s asijskou stopou. Krokety podle Pavla Drdela si s kimči i rýžovým papírem skvěle rozumějí
Recept![Čočkové krokety s kimči Čočkové krokety s kimči](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/022/vidw/HMAb9e6dd54c2_3RX3COCKA.jpg)
Dnešní recept potěší všechny vegetariány, fanoušky koriandru, kimči a luštěnin (konkrétně čočky),...
Steak ze Záhoří korunovaný cibulovými kroužky. Zkuste slovenskou specialitu počesku v úpravě Pavla Drdela
Recept![cosi cosi](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/014/w230/HMA6f2b773623_dsc_7383.jpg)
Kapustové rolky plněné pečeným pleckem si zamilují i ti, kdo nad zelenými listy dosud ohrnovali nos
Recept![Kapustová rolka s vepřovým masem Kapustová rolka s vepřovým masem](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/012/w230/HMA9af8cf26a8_19ust_gj3_12698619_cmyk.jpg)
Pozapomenutý jeruzalémský artyčok. Sezona topinamburů vrcholí, skvěle se hodí třeba na krémovou polévku
Recept![Topinamburový krém Topinamburový krém](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/012/w230/HMA78ba629538_12rem_fg0_12682293_cmyk.jpg)
Aglio e olio nemusejí být jen špagety. Zkuste odlehčenou bramborovou verzi podle Pavla Drdela
Recept![Bramborové aglio e olio Bramborové aglio e olio](http://1gr.cz/fotky/lidovky/24/011/w230/HMAab0ca10516_6RX3SPGE_12668617_CMYK.jpg)
Co připravit na Nový rok k obědu? Přinášíme tři recepty z čočky
Recept![Čočka Čočka](http://1gr.cz/fotky/lidovky/23/124/vidw/HMAbb6b7a3e67_profimedia_0098840185.jpg)
Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby se nás držely peníze. Navíc má i blahodárné účinky na naše...
další články |