17. listopadu 2018 6:39

Připravte si králíka agrodolce podle Karolíny Kamberské

Králík agrodolce | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tento recept má prý původ na Sicílii, já ho ovšem ochutnala v Toskánsku, a tak ho budu mít už navždy spojený s výhledem na kopcovitou toskánskou...

aktualizováno 16:01, 16. 11. 2018 6:01

Krok za krokem: jak na vietnamskou polévku pho bo s hovězím masem

Pho bo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Najdete v ní hovězí maso, rýžové nudle a jarní cibulku. Je založená na velmi silném vývaru z hovězího masa, kostí a koření. Specifickými...

15. listopadu 2018 6:56

Polévka z pečeného česneku. Jak na ni?

Polévka z pečeného česneku. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak uzdravit nemocného muže? Kromě vývárku a česnečky ho uzdravujte i touhle báječnou krémovou polívkou, která by obstála i u tchýně. Recept pochází...

14. listopadu 2018 5:04

Brooklyn salát s domácím francouzským dresinkem. Jak na něj?

Brooklyn salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ani na podzim nemusíte jíst jen teplá jídla, odlehčete si večeři a připravte si Brooklyn salát Recept na něj i na francouzský dresink s domácí...

14. listopadu 2018 5:15

DAVID: V Česku může být ‚foodblogerem’ každý

Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Snad nejvíce blogů na internetu se týká jídla a pití, narazíte na ně všude. Blogů, které by se zabývaly tím, jak nahodit zeď, opravit dům či sestavit...

13. listopadu 2018 6:23

VIDEORECEPT: Sezona zvěřiny je tu. Jak na srnčí paté, poradí šéfkuchař

Jak na zvěřinové paté | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi českou kuchyni, ale někdy se vám zdá těžká? Chtěli byste si doma připravit paštiku? Díky receptu šéfkuchaře Igora Chramce z restaurace V...

12. listopadu 2018 6:40

Býčí žlázy se vrací do restaurací. Je o co stát a jak si je můžete uvařit i doma?

Býčí žlázy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurace, které býčí žlázy nabízely za minulého režimu, byly od druhé do čtvrté cenové skupiny a samotné žlázy se nacházely v kolonce předkrmů a...

11. listopadu 2018 7:00

Od zobáku po biskupa. Svatomartinské husí variace

Svatomartinská husa (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Husa je královskou lahůdkou a královsky si můžete užít i její přípravu. Někdo se spokojí, tak jako každoročně, s klasickou pečínkou, jiní mohou...

Recept 11. listopadu 2018 5:32

Pozor na dávkování. Jak na dýni se šalvějí?

Těstoviny se šalvějovou dýní | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šalvěj se skvěle hodí k telecímu, stejně dobře ladí i s rybami a zeleninou. Jen u téhle aromatické bylinky pečlivě hlídejte množství: její...

10. listopadu 2018 5:18

Pečená husa s jablky a červeným zelí podle šéfkuchaře Radka Davida

Pečená husa s jablky a červeným zelí podle šéfkuchaře Radka Davida | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Svatomartinské hody vrcholí a proto jsme pro vás zjistili recept na pečenou husu s jablky a červeným zelí od jednoho z nejlepších českých šéfkuchařů...

9. listopadu 2018 6:54

Svatomartinské hody, mladá vína a vítání zimy. Kam vyrazit na husu?

Svatomartinská husa (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Začátek listopadu patří již tradičně svatomartinským hodům. Pokud se vám husa nechce péct doma, není nic jednoduššího než vyrazit tam, kde ji umí...

7. listopadu 2018 5:17

KUNC: Citron středověku. Verjus se používal k léčbě i při vaření

Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak nadpis napovídá, verjus je s námi už mnoho staletí. Již Římané jej hojně vyráběli a využívali nejen k vaření, ale i k léčebným účelům. Než se...

7. listopadu 2018 7:00

Na svatomartinské hostině nesmí chybět kaldoun. Jak polévku připravit?

Kaldoun (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Součástí slavnostně prostřeného stolu během oslav svatého Martina je nejenom husa, ale také kaldoun. Polévka, která dostala název podle drůbežích...

Rozhovor 6. listopadu 2018 6:31

Židovské brambory. Jaké to je mít topinamburovou farmu?

Zužitkovat je možné celou rostlinu, hlízy jsou k jídlu, z květů lze vařit čaj a... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vypadají trochu jako slunečnice, dorůstají i čtyřmetrové výšky a říká se jim židovské brambory. Ačkoli se zdá, že topinambury jsou moderní...

4. listopadu 2018 6:08

Ochucená rýže? Připravte si květákový pilaf

Květákový pilaf | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pilaf je ochucená rýže nejčastěji připravovaná v Jižní Asii a Střední a Východní Evropě, kde se podává většinou jako příloha. U nás je příprava...

3. listopadu 2018 6:09

Koláč se sardinkami a čekankou podle Karolíny Kamberské

Koláč se sardinkami a čekankou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tenhle italský koláč patří mezi mé oblíbené letní večeře, zvlášť když se doplní listovým salátem s jednoduchou sladkokyselou zálivkou. A salát máte...

2. listopadu 2018 6:00

Vůně čokolády a hebkost. Jak na kakaové máslo?

Samotné kakaové máslo se do těsta na sušenky či koláče nehodí, přidejte ho... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kakaové máslo je základem každé kvalitní čokolády a taky nejednoho kosmetického výrobku. V kuchyni nemá zas tak pestré využití, báječné je nicméně v...

2. listopadu 2018 6:17

Rychle a zdravě. Gwyneth Paltrowová vydala kuchařku pro ty, kteří nestíhají

Na český trh se konečně dostává kniha oscarové herečky a ikony zdravého... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recepty na jednoduchá a zdravá jídla, která dají tělu maximum výživy i energie a jejichž příprava nezabere víc než třicet minut? To už dávno není jen...

1. listopadu 2018 5:33

Veganský hot dog. Oslavte světový den rostlinné stravy stylově

Veganský hot dog | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nadšenci rostlinné stravy oslavují svůj světový den.Ve společnosti se na toto téma vedou již dlouhou dobu rozsáhlé diskuse. Pravdou však je, že...

1. listopadu 2018 6:00

Poslední jídlo vrahů. Japonská restaurace nabízela menu vězňů odsouzených k smrti

Hamburger. Ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tokijská restaurace Ningen nabízela v rámci speciálního menu poměrně morbidní jídla. Název restaurace znamená v překladu „lidská restaurace“....

31. října 2018 6:29

ŠÁDA: Halloweenské boubelky. Co všechno vykouzlíte z dýní?

Dýně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plnoštíhlost nebývá u dam žádoucí, ale tyhle krásky kyprých tvarů přímo září a svou přítomností prozrazují, že nastal podzim a je třeba naplnit...

30. října 2018 6:51

První československý prezident miloval střídmost. Jak na Masarykovy knedlíky?

Masarykovy knedlíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

První československý prezident byl člověk střídmý v jídle i pití. Mezi jeho nejoblíbenější pokrmy patřila jednoduchá jídla, hlavně ta z bramborového...

29. října 2018 6:34

Malý poklad v kuchyni. Jak na lahodné dýňové pyré?

Dýňové pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýňové pyré je malý poklad, který můžete skladovat v mrazáku měsíce. Pak jen rozmrazíte a můžete vykouzlit sladkou kaši se skořicí a přepuštěným...

Recept 11. listopadu 2018 6:56

Svatomartinská husa s hruškou a pastinákem. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Svatomartinská husa podle šéfkuchaře Petra Šmrhy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ke svatomartinským hodům, které jsou právě v plném proudu, neodmyslitelně patří pečená husa, kaldoun a svatomartinské víno. Jak si husu co nejlépe a...

Recept 8. listopadu 2018 7:00

Svatomartinská husa. Jak ji připravit a jaké knedlíky vybrat?

Svatomartinská husa (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Staré české pořekadlo o Martinovi na bílém koni, na jehož svátek končí období polních prací a přichází zima, zná asi každý. Existuje ale také ještě...

Recept 6. listopadu 2018 6:51

Svatomartinská husa podle šéfkuchařů. Přinášíme tři recepty

Svatomartinská husa (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Svatomartinské hody jsou v plném proudu, neodmyslitelně k nim patří pečená husa, kaldoun a svatomartinské víno. Česká tradice, která zapadá do...

31. října 2018 19:57 PLZEŇ, BROUMY

Maier: Prazdroj není Matuška. Spolupráce mini a velkých pivovarů ale ožívá

Pivo s názvem „První“ - společné dílo Prazdroje a minipivovarníků Matušků. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plzeňský Prazdroj v rámci svého konceptu Volba sládků uvařil s minipivovarem Matuška pivo podle stejné receptury, nazvané „První“. Při porovnání...

30. října 2018 7:00

Podzim se blíží. Přinášíme pět jednoduchých receptů z dýně

Dýně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podzim se blíží a s ním přichází čas dýní. Zelenina, která je hlavním symbolem amerického Halloweenu, se skvěle hodí pro podzimní sychravé dny. Navíc...

28. října 2018 6:08

Jahody s vanilkou. Vyzkoušejte recept na dort od cukrářky

Vanilla mousse s jahodami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jahody a vanilka spolu dokonale ladí. Zkuste si doma připravit grandiózní dort vanilla mousse s jahodami od cukrářky Dominiky Tesařové z cukrárny...

Doporučujeme 27. října 2018 5:50

Klobáskový průvodce. Jak se z nich stal fenomén nejen českého národa?

Klobása (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neobejde se bez ní pořádná vesnická zábava ani fotbalový zápas, provází posezení ve vinných sklepech, je základem rychlého občerstvení. Klobásy...

26. října 2018 5:05 Alena Pecháčková

Ústřice, slávky i vafle. Belgická kuchyně je skvělá a hosty baví, říká šéfkuchař

Čerstvé ústřice | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Češi přicházejí ústřicím, mušlím, šnekům a čerstvým rybám stále více na chuť. Do pražské belgické restaurace Bruxx se doveze každý měsíc tři tuny...

25. října 2018 5:12

Francouzská delikatesa. Jak na pohankové galettes?

Jak na pohankové galettes? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tenounké placky z pohankové mouky se tradičně dělají hned v několika částech Francie: nejslavnější jsou ty bretaňské a normandské. Nejznámější je pak...

24. října 2018 6:23

PAVLÍK: Duševní vývoj aneb Jaký je to být starší a kuchařsky chytřejší?

Pavol Pavlík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Gastronomie je obor, který patří ke každodennímu životu. Když chce někdo klasiku nebo vyšší kulinářský zážitek, je mnoho možností. Tahle země nabízí...

24. října 2018 5:59

Nevíte, co s cuketou? Připravte z ní třeba chleba

Cuketový chleba | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Možná to bude znít netradičně, ale i z cukety se dá upéct chleba. Pokud nevěříte, vyzkoušejte tento recept.

Seriál 23. října 2018 6:00

VIDEORECEPT: Starý chléb nevyhazujte. Udělejte z něj jablečný koláč, radí šéfkuchař

Jablkový koláč ze starého chleba | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi českou kuchyni, ale někdy se vám zdá těžká? A jak často se vám stává, že vyhazujete starý chleba? Díky receptu šéfkuchaře Igora Chramce z...

20. října 2018 6:00

Vegetariáni, kteří jí maso. Kdo jsou flexitariáni a kde se vzali?

Je člověk anatomicky všežravcem či býložravcem? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vegetariáni se jim smějí, že jsou stejní jako oni, jen tak trochu podvádějí. Jako o pokrytcích o nich mluví ti, kdo jedí maso běžně. Flexitariáni...

další články