Středa 27. května 2020svátek má Valdemar 20 °C polojasno Předplatné LN

NEVYJEL: Fine dining v Česku. Je designový lustr více než maso od farmáře?

Lukáš Nevyjel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kudy půjde pražská gastronomie? Zpět na vratký vrchol, kde jsme byli, nebo snad by mohl přijít posun? Menší podniky, kvalitní suroviny, autentičnost,...

PRAHA

Češi se bojí o budoucnost svých oblíbených restaurací

V restauraci Červený jelen v Hybernské ulici přivítali první hosty. V... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O budoucnost svých oblíbených restaurací se bojí sedm z deseti Čechů. Obavy, že kvůli koronaviru a souvisejícím vládním opatřením oblíbený podnik...

ŘÍM

Italské restaurace vyměnily jídelní lístky za QR kódy

Nejspíš první pražská vietnamská restaurace, která si vyhrála nejen s chutěmi... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Itálie se postupně vzpamatovává z pandemie způsobené koronavirem a tamní restaurace se začínají pomalu otevírat. Podniky ale čekají významné změny,...

Králík v italském stylu. Vyzkoušejte recept Jana Punčocháře

Králík v italském stylu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Králík na česneku je prověřená klasika. Časem se však každé jídlo přejí. Pokud vás králičí maso neuráží a zároveň byste ho rádi zkusili upravit i...

Recept

Pečené houby s dýňovou kaší. Jak na ně podle blogerky?

Pečené houby s dýňovou kaší | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Určitě to znáte sami - i když je maso častou položkou ve vašem jídelníčku a nijak se mu cíleně nevyhýbáte, ne vždy je na něj chuť. Pro tyhle situace...

Restaurace QQ Asian Kitchen se přestěhovala do designového hotelu. Otevře v den uvolnění restrikcí

Šéfkuchaři a majitelé Lee Chang a Nyoman Purnata | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pražská restaurace QQ Asian Kitchen se přestěhovala do hotelu Mosaic House blízko Karlova náměstí. Poprvé otvírá své brány v pondělí 25. května po...

aktualizováno 5:35

Oběd pro celou rodinu. Upečte šťavnaté kuře podle Jana Punčocháře

Nedělní oběd pro celou rodinu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Upéct kuře zní jako skvělá odpověď na otázku, co připravit k nedělnímu obědu. Tím spíš, pokud bude s nádivkou, křupavou kůrkou a trochou másla pod...

Recept

Připravte si doma vlastní čokoládu. Zkuste přidat kešu a brusinky

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejsem zrovna typický milovník čokolády, čokoláda mi nikdy příliš nechutnala. Když jsem ale pro přípravu vánočního cukroví a kurzy vaření sháněla...

BRNO

Jak moc křupe čokoláda nebo chipsy? Nový přístroj brněnských vědců to změří

Chipsy (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Křupavost potravin, jako jsou chipsy, sušenky nebo čokoláda, lze změřit. Odborníci z Mendelovy univerzity v Brně vyvinuli přístroj, který je určený...

PRAHA

Poprvé v Česku. Storyous nabízí restauracím možnost bezkontaktní objednávky

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se mohou hromadit viry nebo bakterie, či zaplacení ze svého místa bez...

Recept

Polévka z bílého chřestu. Pošírované vejce jí dodá šmrnc a správnou chuť

Polévka z bílého chřestu (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vaření z královské zeleniny není žádná věda, nejdůležitější je sehnat opravdu čerstvé výhonky. Jak na polévku z bílého chřestu poradí šéfkuchař Pavel...

AMSTERODAM

Elegantní řešení. Nizozemská restaurace postavila pro hosty skleněné budky

Elegantní řešení. Nizozemská restaurace postavila pro hosty skleněné budky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nizozemská restaurace přišla kvůli epidemii covidu-19 s nápadem, jak elegantně obsloužit hosty a přitom dodržet veškerá bezpečnostní pravidla proti...

Rozhovor Praha

Koronavirus dal Čechům šanci vyzkoušet si, o čem je vaření. Do restaurací se už těší, míní šéfkuchař Punčochář

Jan Punčochář. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Restaurace U Matěje v budově bývalého výčepu v poklidné vilové čtvrti na pražské Hanspaulce je splněný sen Jana Punčocháře. Když ji loni 1. května...

Velká chřestová klasika. Stačí holandská omáčka a vejce, radí Jan Punčochář

Čerstvost, jemnost, jednoduchost. Nejdůležitější pravidla pro práci s chřestem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chřest. Jako by už to samotné slovo znělo křehce a křupavě. Chřest takový – hlavně pokud je čerstvý – opravdu být umí, a navíc taky jemný, přirozeně...

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny. Jak na ně podle foodblogerky?

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete...

Staročeská verze slavné panna cotty. Vyzkoušejte krupicové flameri

Staročeská verze slavné panna cotty. Vyzkoušejte krupicové flameri | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Krupicové flameri je něco jako staročeská verze slavné panna cotty. Jedná se o lehounký krupicový krém se šlehanými bílky. Jak na něj poradí...

Manifesto Market otvírá. S rozestupy na délku koně můžete s přáteli posedět

Manifesto se rozšiřuje, druhý market otevře na Smíchově. Kontejnery nahradí voda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dva měsíce po původně plánovaném jarním otevření Manifesto přivítá návštěvníky téměř se vším všudy a umožní jim v prostorách posedět i vychutnat si...

aktualizováno 6:52

Neobvyklá lahůdka. V Japonsku smrtící sršně mandarínské jedí i s žihadlem

Sršeň mandarínská | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dlouho předtím, než sršeň mandarínská začala terorizovat včely a děsit obyvatele amerického státu Washington, představoval tento obří druh hmyzu...

Restaurace Kuchyň jedná s věřiteli o záchranném plánu. Příští týden znovu otvírá

Kuchařský tým restaurace Kuchyň na Pražském Hradě. „Nemáme ani prostředky na... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurace Kuchyň z gastronomické sítě Ambiente známého restauratéra Tomáše Karpíškan, která nedávno ukončila kvůli pandemii nového koronaviru...

Dvojí život rebarbory. Královna koláčů, marmelád a první posel jara posiluje vitalitu a pomáhá krvetvorbě

Rebarbora (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zelenina, která se tváří jako ovoce, patří k prvním poslům jara, jež je možné na zahradě sklízet. Než se rebarbora dostala s Markem Polem do Evropy,...

Praha Miroslav Petr

Koronavirus a hospody: miliony piv končí v kanálu, některé podniky během karantény ukončily provoz

V případě pivovaru v Brně šlo o 14 000 litrů piva, které bylo staženo z prodeje... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V pivovarech vrcholí likvidace neprodaného piva. Celníci evidují žádosti o vylití zhruba sto milionů jeho půllitrů.

Recept

Mungo hrášková polévka s mátou. Jak na ni?

Mungo hrášková polévka s mátou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hrášková polévka je u nás doma velmi oblíbená a v této nové verzi ji připravuji, když do ní chci před dětmi zamaskovat luštěniny. Mimo sezónu rád...

PLZEŇ Miroslav Petr

Prazdroj: Hospod skončí vlivem koronakrize méně než se čekalo

Opuštěné lokály se dočkají prvních hostů 25. května. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Průzkum největšího výrobce piva na vzorku 16 tisíc hospod v Česku naznačuje, že dvouměsíční uzavření provozu a výpadek příjmů definitivně zničí menší...

Montpelier (USA)

Tekutý ekvivalent obchodu s květinami. Palírny mění zvětralé pivo na koronavirovou whisky

Pivovar (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nerezová cisterna sjíždí po štěrkové cestě a jejích 18 kol se zastaví před zářivě červenou stodolou. Z budovy se vynoří muž v kombinéze se strništěm...

PRAHA

Zachranhospodu.cz: Češi už podpořili strádající hospody deseti miliony korun

Lidé si pivo na zahrádkách budou moci vychutnat už od pondělí. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do iniciativy Zachraň hospodu, kterou na začátku dubna spustil Český svaz pivovarů a sladoven ve spolupráci s pivovary a dalšími partnery, se už...

Skoro půl milionu každý den. Cukrárny Ovocný Světozor sčítají škody

Cukrárna Světozor | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pražská síť cukráren Ovocný Světozor měla po nuceném uzavření ztrátu 450 tisíc korun denně. Po zavedení úsporných opatření se snížila na 300 tisíc...

Doporučujeme Praha

Čočkové hody z toho, co dům dá. Jak na salát poradí Jan Punčochář

Co dům dá. Čočkový salát můžete doplnit nejrůznější zeleninou, ale i bylinkami... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Možná jste si pořídili větší zásoby trvanlivých potravin – těstovin, rýže a taky čočky a dalších luštěnin – a teď přemýšlíte, co si s nimi počít....

Máte rádi bůček? Naučte se jej připravit jako asijskou roládu

Asijská bůčková roláda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když jsem nedávno na Instagramu dělala anketu s otázkou „Máte rádi bůček?“, výsledky mě docela překvapily. Téměř jedna třetina lidí odpověděla, že ho...

Recept

Kremrolky či pesto. 5 jednoduchých receptů s chřestem

Chřestové kremrolky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bílý a zelený. Právě se sklízí král jarní zeleniny a začíná tak sezona pravého českého chřestu. Je zdravý, obsahuje velké množství vitamínů a...

Začínáte pěstovat? S ředkvičkami je to snadné, v suchu ale musíte zajistit zavlažování

Pěstování ředkviček | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ředkvičky jsou takové hravé, roztomilé krátkověké potvůrky. Můžete si vybrat z pestré nabídky odrůd – kulaté, oválné, podlouhlé, špičaté, červené,...

Rozhovor Alena Pecháčková

Léčí bolest, posiluje libido. Chilli obsahuje i velké množství vitaminů, říká autorka knihy o pálivých paprikách

Magdalena Havlíková a Dominika Wittenberg Gašparová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O chilli papričkách napsaly celou knihu, o jejich účincích, o známých i méně známých druzích, ale také přidaly pár vlastních i tradičních...

Doporučujeme

S vůní jarního česneku. Zkuste polévku podle receptu Jana Punčocháře

Polévka z medvědího česneku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Ve chvíli, kdy ze země vyraší první jarní byliny v čele s medvědím česnekem, začíná pro kuchaře sezona,“ říká šéfkuchař Jan Punčochář, „od prosince...

PRAHA Miroslav Petr

Minipivovary startují výrobu, pomoci mají i gratis kvasnice a slad od Bernarda

Ilustrace. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Možná už za dva týdny by mohly restaurace otevřít své zahrádky a za necelý měsíc i interiéry. Pro minipivovary je nejvyšší čas začít vařit, případně...

Pečené dýňové nudle s rajčaty a masovými kuličkami. Jak na ně?

Pečené dýňové nudle s rajčaty a masovými kuličkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud máte doma spiralizér, tenhle recept určitě vyzkoušejte. A jestli ne, tak si honem tohoto skvělého kuchyňského pomocníka pořiďte. Dokáže totiž z...

Doporučujeme aktualizováno 17:46 PRAHA Miroslav Petr

Pivovary pravděpodobně vylijí přes 300 milionů velkých piv. Stát jim alespoň vrátí zaplacenou daň

Horké počasí podle pivovarníků přeje i prodejům piva. V teplotách nad 30 stupňů... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovarníci dosáhli úspěchu. Dostanou zpět spotřební daň z neprodaného piva. Poslanci schválená úprava zákona se ale vztahuje jen na situaci právě...

NÁVRAT: Žně skončily. Spadli jsme na dno a třetina restaurací vůbec neotevře

Štěpán Návrat | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Již dlouho jsem sledoval akciové trhy a říkal si, že něco musí přijít. Ceny byly naprosto přemrštěné a grafy vypadaly jako z učebnice. Jen jsem...

další články