16. září 2018 6:00 Barbora Postránecká

Zapomenutý poklad spižíren. Kde všude lze ocet využít a má příznivý vliv na zdraví?

Příprava švestkového octa. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zlepšuje chuť zeleninových salátů, neobejde se bez něj nakládání okurek, v domácnostech nahrazuje saponáty či aviváže, likviduje vodní kámen. Známe...

19. září 2018 6:00 České Budějovice

Houbaření v listopadu a nové druhy hub z jihu. Oteplování mění zvyky houbařů

Letní houbařská sezóna je v plném proudu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vzhledem k oteplování klimatu se v českých lesích mění i spektrum hub. Lidé mohou nacházet teplomilnější druhy, které se zde dříve nevyskytovaly nebo...

13. září 2018 6:00 PRAHA

Jídlo s nejkrásnějším výhledem na Prahu. Najezte se v padesátimetrové výšce

Přímo pod nohama mají účastníci několik desítek metrů volného prostoru. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Prakticky každého láká mít u oběda nebo večeře v restauraci výhled na panorama města, ve kterém se právě nachází. Kulinární atrakce Večeře v oblacích...

12. září 2018 5:36

ŠÁDA: Kadeřavá princezna. Kapustu děti nemusí, ale je nejúžasnější druh zeleniny

Kapusta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Patří mezi typické suroviny české a slovenské kuchyně. Je krásná, někdy zelená, někdy fialová, a je plná vitamínů a minerálů. Jen děti ji většinou...



14. září 2018 5:17

Krok za krokem: jak na avokádový dip guacamole?

Guacamole (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Avokádový dip guacamole s výraznou příchutí limetky, pálivých papriček a s vůní čerstvého koriandru se veze na vlně obliby již několik let. A jak na...

10. září 2018 7:00 PAŘÍŽ

Původně byl místní tradicí. Firma Campari udělala z Aperol spritzu světový hit

Aperol Spritz. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Se svou jasně oranžovou barvou a velkou sklenicí na nožce se spritz stal během několika let nejčastěji sdílenou fotografií na Instagramu, plodem...

9. září 2018 6:54

Lehká a delikátní večeře? Zkuste ‚lososovitého pstruha‘ s koprem a brokolicí

Lososový pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Lososovitý pstruh je mnohdy lepší než losos, ve skutečnosti jde o přírodními látkami „dobarveného“ pstruha duhového....

8. září 2018 6:18

Nakládačka na lepší časy! Květák, zázvor a červený pepř pikantně

Květák zalijeme nálevem a sterilujeme | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Není zavařování jako zavařování. Zkuste tentokrát něco úplně jiného, ne tradiční okurky, ale květák a pro tentokrát si dopřejte více pikantních chutí...

7. září 2018 5:41

Krok za krokem: jak na krevety se zázvorovou glazurou

Krevety se zázvorovou glazurou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

FOTOSERIÁL Pokud máte rádi krevety, tento recept si zamilujete. Připravte si doma krevety se zázvorovou glazurou. Jak na ně? Server Lidovky ve...

Recept 7. září 2018 5:06

Nadýchané a jemné jako pohlazení. Jak na ementálové pusinky?

Jak na ementálové pusinky? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do našlehaných bílků v podhůří švýcarských čtyřtisícovek přidávají nejen cukr, ale i nastrouhaný ementál. Užijte si konec léta s nadýchanými...

6. září 2018 5:59

Podzim volá. Připravte si dýňové consommé s feta sýrem podle šéfkuchaře

Připravte si dýňové consommé s feta sýrem podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sychravé počasí nám zanedlouho zaklepe na dveře. Máte chuť na něco výjimečného, co vás zahřeje? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marka Šády z restaurace...

6. září 2018 5:07

Oběd je grunt. Jak se stravují děti a proč jsou důležité školní jídelny?

Školní jídelna (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V posledních letech sílí snahy o úpravu spotřebního koše ve školních jídelnách, který je prý svým vysokým obsahem živin beznadějně zastaralý a kvůli...

5. září 2018 15:22

Kopeček zmrzliny za 3 koruny? ‚Netušil jsem, co se strhne. Za tři dny jsme prodali skoro tunu zmrzliny’

„Přemýšlel jsem proto, jak bych lidi nalákal, to přiznávám. Napadlo mě, že když... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Malá zmrzlina za 3 a velká za 9 korun? Ano, čtete dobře. Díky nízkým „retro“ cenám se v ulici Průběžná v pražských Strašnicích táhne fronta celou...

5. září 2018 5:56

PAVLÍK: (Ne)hranice mezi námi.Těmi, kdo stojí v první linii

Šéfkuchař Pavol Pavlík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dost bylo řečeno na téma vztahů majitel a zaměstnanec, ale jak pak nám to tady vypadá na poli zaměstnanec a zaměstnanec? Kamarád, parťák, kolega na...

Recept 4. září 2018 6:00

Podzimní klasika. Zkuste 5 nej receptů z hrušek

Hrušky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hrušky jsou v kuchyních hlavní hvězdou podzimu. Můžete je použít do sladkých koláčů a buchet, ale nebojte se experimentovat. Skvěle doplní i slaná...

3. září 2018 6:00 Pforzheim (Německo)

Energetické tyčinky i těstoviny. Přidávání hmyzu do jídla je nový trend, navíc ekologický

Hmyzí speciality | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šest nožiček, tykadla a složené oči - mnozí lidé znají odpor vůči hmyzu. Zvlášť pokud se mají do zvířátek zakousnout. Některé však může ke konzumaci...

Recept 2. září 2018 6:42

Závěr léta? Připravte si tvarohové knedlíky s borůvkami a vanilkovou omáčkou

Tvarohové knedlíky s vanilkovou omáčkou a skořicovou zmrzlinou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česká klasika, která neomrzí. Připravte si tvarohové knedlíky s borůvkami, vanilkovou omáčkou a skořicovou zmrzlinou podle receptu šéfkuchaře Aleše...

1. září 2018 6:00

Pavarotti ze Svatého Mořice, kouření v baru a EET po Švýcarsku

Prkénko se studenými specialitami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejsem horlivým vyznavačem elektronické evidence tržeb. Trochu onu evidenci považuji za škodolibost na lidi, kteří mají snahu se živit sami a vůbec k...

Seriál 31. srpna 2018 6:07

Krok za krokem: jak na skvělý rib eye steak s olivovo-tomatovou omáčkou

Po odležení steak opékejtee na sucho na rozpálené pánvi 2 minuty z každé strany. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud máte rádi maso, tento recept si zamilujete. Rib eye steak s olivovo-tomatovou omáčkou je jídlo, kterým ootěšíte každou návštěvu. Jak na něj?...

16. září 2018 6:00 HAIFA

V Izraeli byl objeven nejstarší pivovar. Pivo se v něm vařilo už v době kamenné

Pivo - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zřejmě nejstarší pivovar na světě se zbytkem 13 000 let starého piva objevili vědci v prehistorické jeskyni v Izraeli poblíž města Haifa při průzkumu...

Původní zpráva 6. září 2018 5:00 PRAHA Jan Horák

Jó, smíchovská hospoda, láká herec Čermák na Staropramen. Spot přitom vznikl na Vinohradech

Herec Hynek Čermák ve spotu na Staropramen. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Společná identita, vzájemnost a výlučnost, to vše se má prolínat ve smíchovské hospodě. Takový vzkaz plyne z nového reklamního spotu pivovaru...

30. srpna 2018 6:37

Jak na vepřový hřbet s jelítkem a cizrnou? Zkuste recept šéfkuchaře

Pečený vepřový hřbet, jelítko, konfitované batáty a brambory, opečená karotka s... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Českou kuchyni má rád. Někdy ji dokonce zakomponuje do svých pokrmů, samozřejmě podle fantazie a moderní úpravy, zachovat chce ale „českou“ chuť....

29. srpna 2018 6:08

KUNC: Druhý nejlepší ďábelský trik? Dát Čechům burčák

Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejlepší trik, který kdy ďábel předvedl, bylo přesvědčit svět, že neexistuje. Druhý nejlepší trik, který ďábel předvedl, bylo, že dal Čechům burčák....

Recept 28. srpna 2018 6:18

Jak na plněné papriky? Tady je jeden z nejchutnějších receptů

Plněné papriky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Balkánští reemigranti naučili jihomoravské starousedlíky jíst papriky syrové i vařené v omáčce a oni sami od nich naopak přejali knedlíky. Obojí se...

27. srpna 2018 15:16 ČESKÉ BUDĚJOVICE, HUMPOLEC

Samson i Bernard rostou dvouciferným tempem

Nejstarší z českobudějovických pivovarů roste letos dvouciferným tempem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovary mají evidentně úspěšný rok. Alespoň prozatím. A platí to pro velké i ty menší průmyslové. Horké dny přejí vyšším tržbám.

27. srpna 2018 13:12 PAŘÍŽ

Pěna na pivu se vlivem škraloupu otáčí opačně. Přišli na to vědci

Pivo v hrnku. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vědci už zase něco zjistili. Tentokrát se zaměřili na palčivý problém, který dozajista zajímá všechny. A nejen pivaře - když zatočíme sklenicí s...

Recept 27. srpna 2018 6:10

Marinovaná hruška se sladem a nugátem podle Romana Pauluse

Marinovaná hruška se sladem a nugátem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Roman Paulus si myslí, že česká gastronomie je na vzestupu. Sám k tomu svým kuchařským umem přispívá. Vyzkoušejte jeden z jeho dezertů -...

Recept 26. srpna 2018 5:48

Hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem podle šéfkuchaře

Hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hovězí svíčková patří k tomu nejlepšímu, co můžete u řezníka koupit, pakliže si ji dopřejete, zkuste z ní připravit carpaccio podle receptu...

25. srpna 2018 6:08

Objevování nových chutí aneb Když vám ve Veroně naservírují koně

Je na výsost jasné, proč se v Japonsku koňskému masu říká sakura | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když vám číšník servíruje pokrm se slovy, že jste hrdina a vybral jste si dobře, zbystříte. Vlastně už dost hrdinským činem bylo prodrat se davem...

Seriál 24. srpna 2018 6:00

Krok za krokem: Losos na dýni se špenátem a dýňovým pyré

Losos na dýni se špenátem a dýňovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud máte rádi ryby, tento recept si zamilujete. Losos na dýni je lehké jídlo, které provoní vaši kuchyň. A jak na něj? Server Lidovky ve spolupráci...

23. srpna 2018 12:00

SOUTĚŽ: Praha na talíři. Vyhrajte oběd s výhledem na velkoměsto

Ekvádorský šéfkuchař Josué Vergara vaří v oblacích. Uděláme vám takový... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kulinární atrakce Večeře v oblacích (ale pořádají se i obědy) se pořádají ve 40 zemích světa a zúčastnily se jich již desítky tisíc zájemců. Tradičně...

Recept 23. srpna 2018 6:46

Omeleta, zmrzlina i koláč. Co připravit z meruněk?

Meruňkový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sytě oranžové plody meruněk patří mezi nejoblíbenější letní ovoce. Nejsladší kousky dozrávají právě teď. nejen, že obsahují velké množství...

Seriál 22. srpna 2018 7:00

Knedlíky i povidla. Přinášíme pět receptů se švestkami

Švestky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Švestky na zahradách dozrávají a jejich sezona je v plném proudu. Ačkoli nejlépe chutnají čerstvé, dají se použít i v teplé kuchyni. Můžete je...

22. srpna 2018 6:52

Restaurace v centru Mexika nabízí specialitu. Dáte si tacos s tarantulí?

Tarantule (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurace v centru mexické metropole si svým speciálním jídelníčkem vysloužila kritiku na sociálních sítích a návštěvu inspektorů. Jako speciální...

22. srpna 2018 5:57

Ideální lehký oběd? Vyzkoušejte letní vietnamské závitky

Samotné závitky jsou lahodné, nicméně trochu suché. A právě tohle řeší omáčky,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Závitky v lehoučkém průsvitném rýžovém papíře jsou ideálním letním obědem: naleznete v nich opečené vepřové, vejce a krevety, které vás zasytí....

Recept aktualizováno 21. 8 11:38, 12. 7. 2018 6:25

Mlsejte zdravě. Zkuste čokoládový dort bez cukru a mouky

Čokoládový dort bez cukru a mouky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dopřejte si čokoládový dort bez cukru a mouky podle cukrářky Lenky Neradové z restaurace Hergetova Cihelna.

další články