Recept 23. února 2019 5:50

Pro milovníky domácí lučiny. Zkuste naložené jogurtové kuličky

Naložené jogurtové kuličky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tohle byl takový hokus pokus, který ale vyšel překvapivě velmi dobře Pokud máte rádi naložené sýry a domácí lučinu, tak tenhle recept je přesně pro...

Rozhovor 22. února 2019 5:40

Máme ji v genech. Svíčková nad ústřicemi stále vítězí, říká Maurerová

„Miluji španělské tapas, které se sdílí, jídlo je pro mě totiž hlavně... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Desáté narozeniny slaví Grand Restaurant Festival, svátek jídla, který nyní probíhá po celé republice. Pořádají jej manželé Maurerovi a za tu dobu...

21. února 2019 10:58

Nejlepší restauraci na světě najdete na pláži v Kapském městě

Nejlepší restauraci na světě najdete na pláži v Kapském městě | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Malá restaurace Wolfgat na jihoafrické pláži se stala prvním vítězem hlavního ocenění nově udělovaných gastronomických cen World Restaurant Awards,...

Doporučujeme 21. února 2019 5:35

Jak na granátové jablko? Poradí známá novinářka a foodblogerka

Granátová jablka jsou typická jak pro středomořskou kuchyni, tak pro různé... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rubínově zářivá semínka z plodů tohoto teplomilného stromku dodají pokrmům kombinaci svěží kyselosti a sladkosti zároveň a taky vylepší estetickou...

21. února 2019 6:48

SOUTĚŽ: Pětielementové recepty. Vyhrajte kuchařku Dej tělu šanci

Dej tělu šanci | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Autorka Ivana Stenzlová – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy...

20. února 2019 5:48

PUNČOCHÁŘ: Díky za vše. Proč odcházím z restaurace Grand Cru

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Aby bylo jasno, neodcházím ani přinejmenším kvůli žádným osobním neshodám, neodcházím ani proto, že už by mě snad práce v Grand Cru nebavila. Prostě...

Reportáž aktualizováno 20:10, 20. 2. 2019 5:00 Horní lideč, Vsetínsko Veronika Krejčí

Mašík, mistr řezník a slivovice. Tradičních zabijaček ubývá, jednu jsme navštívili

Dřevěné necky z masivu, tzv. troky slouží k tomu, aby v nich mašíka nejprve... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Z komína zahradního brutaru na dvorku rodiny Ptáčkových v Horní Lidči na Vsetínsku stoupá kouř. Hodiny ukazují krátce po půl sedmé ráno. Dým...

18. února 2019 12:25

Šéfkuchař Punčochář končí v Grand Cru a otevře si vlastní restauraci

Jan Punčochář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V pražské restauraci Grand Cru, která se objevuje mimo jiné na předních místech ankety Maurerova výběru Grand Restaurant, koncem února končí...

Recept 18. února 2019 5:40

Připravte si pečenou tresku s květákovým pyré podle šéfkuchaře

Pečená polární treska s květákovým pyré, tapiokovými perlami, křupavým merlíkem... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z...

Recept 16. února 2019 5:47

Těstoviny bez mouky. Není nic jednoduššího, stačí přidat mozzarelu

Těstoviny bez mouky podle Grusovky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi těstoviny, ale vyhýbáte se mouce, takže jste se jich museli vzdát? Nudle z cukety vám až tak nechutnají, nebo se úplně nehodí do všech...

Recept 15. února 2019 5:04

Jak na hovězí oháňku? Poradí známá novinářka a foodblogerka

Oháňka je díky krátkým svalovým vláknům, vysokému množství kolagenu a také... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Díky specifické chuti a nízké ceně se v poslední době vrací do našich kuchyní. Hovězí oháňku ale nemusíte proměnit jen v obligátní silný vývar. Hodí...

13. února 2019 11:00

Láska prochází žaludkem. Kam vzít partnerku na valentýnskou večeři?

Valentýnská večeře (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak oslavit Valentýna (čtvrtek 14. února) a čím překvapit partnerku? Nad tím si v únoru láme hlavu spousta můžu. Jednoduchá rada zní: láska prochází...

Recept 13. února 2019 5:32

Vyzkoušejte rýži a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem

Rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z...

13. února 2019 5:27

KUNC: Fotografie vydá za tisíc slov. Jak nezaspat dobu, pouze jídlo už dnes nestačí

Fotografie vydá za tisíc slov. Jak nezaspat dobu, pouze jídlo už dnes nestačí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rčení, které dnes platí víc než kdykoliv předtím. V dnešní uspěchané době, kdy v podstatě žijeme online, musíme na tuto změnu reagovat a nebrat ji na...

12. února 2019 5:02

Učte se od mistra. Připravte vepřovou krkovičku s peperonatou

Připravte vepřovou krkovičku s peperonatou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ VIDEO Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě...

11. února 2019 6:00 Madrid

Do světa španělských mistrů kráječů vstupují ženy. Krájí luxusní šunku jamón

Španělská sušená šunka - Jamón Ibérico. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Krájet „jamón“ je ve Španělsku uměním, které může vynést několik tisíc eur. Z velké části jde ještě o mužskou záležitost, do níž ale začínají...

Rozhovor 11. února 2019 5:00 PRAHA Michal Bernáth

Kvůli socialismu Češi vínu moc nerozumí, EU měla přijít dřív, říká bzenecký vinař Svoboda

Ředitel Zámeckého vinařství Bzenec Bořek Svoboda. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jeho vína získala v konkurenci dalších 1600 vín 87 medailí a jeho vinařství z Bzence se stalo absolutní vítězem vinného festivalu Prague Wine Week....

11. února 2019 4:56

Co vykouzlíte ze zbytků? Zkuste švýcarskou sýrovou polévku

Švýcarská sýrová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co mají společného taková francouzská kulička, poctivé karbanátky tety Bohuny, indické rýžové birjání nebo čočková omáčka à la Jamie Oliver? To,...

Recenze 10. února 2019 5:26

The Bistro: Skvělý personál a jídlo potěšilo a nezatížilo žaludek

Pečený losos, mrkvové pyré s rakytníkem a grilovaný fenykl | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bistra jsou momentálně asi nejmódnějším typem podniku. Majitel staroměstské restaurace La Veranda a průhonické Babiččiny zahrady Jurij Kolesnik,...

Recept 9. února 2019 5:42

Steak se zeleným pepřem a gorgonzolou a slaninová kukuřice s fazolkami podle Karolíny Kamberské

Steak se zeleným pepřem a gorgonzolou a slaninová kukuřice s fazolkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Steaky pro mě jsou symbolem luxusu, nejspíš z toho přízemního důvodu, že steakové maso není zrovna laciná legrace, zvlášť když máte velkou rodinu. V...

Recept 8. února 2019 5:58

Jak na indický sýr panýr? Poradí známá novinářka a foodblogerka

Panýr je základem mnoha slavných indických receptů: od vegetariánských kari po... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čerstvý sýr, který má své pevné místo v indické kulinární tradici, máte hotový za dvě hodiny a dá se udělat i z pasterizovaného mléka. Výsledek je...

Rozhovor 7. února 2019 5:01 Alena Pecháčková

Nevěřím, že chybovaly restaurace. Nikdo na mase nepozná, ze které je země, říká šéfkuchař

Konzumace závadného masa může způsobit vážné zdravotní problémy. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Argentinské od uruguayského či peruánského masa, pokud je jen trochu prorostlé tukem, nepozná nikdo,“ říká přední český šéfkuchař Radek David. Kauza...

Recept 7. února 2019 5:01

Krevety po kreolsku. Připravte si jednoduchou pochoutku podle šéfkuchaře

Krevety po kreolsku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuchař Olda Matoušek zná své řemeslo velmi dobře, i proto ví, že nejlépe si vychutnáte krevety příborem králů – vlastníma rukama. V restauraci Bruxx...

6. února 2019 10:25 LONDÝN

Veverky popelavé se vrací do jídelníčků. Britové používají maso jako náplň do palačinek

Veverka popelavá | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V zahradách jsou spíše nechtěnými hosty kvůli zvyku vykrádat ptačí krmítka a seškrabávat kůru ze stromů, více vítané jsou ale v Británii veverky...

Recept 6. února 2019 5:51

Snídaňové detox smoothie s nejzdravějším kořením kurkumou

Snídaňové detox smoothie | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pro někoho může být toto smoothie rychlou snídaní, pro jiného doplňkem ke snídani anebo třeba svačinou do práce. Je živinově komplexní, obsahuje jak...

6. února 2019 5:00

DAVID: Co se dá ukrást v restauraci? Šéfkuchařům pod rukama mizí i recepty

Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tak jako platí proslulé - jedlo se, jí se a jíst se bude. Tak platí - kradlo se, krade se a krást se bude. V dnešní době by si člověk řekl, že už se...

Doporučujeme 5. února 2019 5:34

Učte se od mistra. Připravte si italské dýňové rizoto

Dýňové rizoto s gorgonzolou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

UVNITŘ VIDEO Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě...

Recept 4. února 2019 5:43

Česka prvorepubliková klasika. Hovězí líčka v hnědé omáčce s hřebíčkem

Hovězí líčka v hnědé omáčce s hřebíčkem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Název receptu je sice dlouhý, ale v kuchyni ho zvládne skoro každý. O recept na hovězí líčka v hnědé omáčce s hřebíčkem z Pravé české kuchařky (1923)...

4. února 2019 15:51

Český kuchařský tým si z Lyonu odvezl cenu za nejlepší chod z vepřového masa

Český kuchařský tým si z Lyonu odvezl cenu za nejlepší chod z vepřového masa | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Český tým kuchařů se již popáté zúčastnil soutěže International Caterting Cup v Lyonu, jedné z neprestižnějších gastronomických soutěží.

Recenze 3. února 2019 5:36

The Eatery: skvělé chuťové variace a milé překvapení z nepředražené kávy a vína

„Kuře“ (kuře ze Štěpánovska, pečený a zadělávaný pórek) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mezi vánočními svátky jsme si konečně našly čas na vizitu nového projektu Pavla Býčka, který jakožto sous chef a později head chef v restauraci...

Doporučujeme 14. února 2019 6:39

Superslaná alchymie. Vyplatí se za sůl připlatit, nebo jde jen o marketing?

Růžová sůl | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Soli, stejně jako cukru, se někdy přezdívá bílý jed. Jenže zatímco cukr se aktuálně dostává do ještě temnějšího koutu zdravotního pekla, sůl se z něj...

2. února 2019 5:36

Domácí bylinkové krekry s lilkovou pomazánkou podle Karolíny Kamberské

Domácí bylinkové krekry s lilkovou pomazánkou podle | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Krekry podle mě musíme řadit mezi měkké drogy – všichni známe efekt „jednou začneš, nemůžeš přestat“. Každý máme svoje malé, více či méně neškodné...

Recept 1. února 2019 6:35

Jak na alpskou pizzu? Poradí známá novinářka a foodblogerka

Kromě sušeného masa, špeku nebo cibule můžete horskou pizzu obložit i jinými... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Horská kuchyně je většinou hodně puristická: ať je to ta himálajská, alpská nebo tatranská. Výjimkou není ani pizza, jakou dělají italští horalové.

1. února 2019 5:12

Velbloudí burgery a momo z Tibetu: nejextravagantnější food festival v Dubaji za tři týdny

Hamburger zlacený jedlým zlatem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bruger z velbloudího masa, sushi s falafelem, čočkové kapučíno,havajské poke, dezert kanafeh, tradiční polské pirohy, plněné tibetské momo knedlíčky...

31. ledna 2019 10:29 PAŘÍŽ

Prestižní kulinářské ocenění Bocuse d'Or putuje do Dánska

Prestižní kulinářské ocenění Bocuse d'Or jde do Dánska | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Prestižní kulinářské ocenění Bocuse d’Or získal v soutěži poblíž Lyonu tým dánského šéfkuchaře Kennetha Tofta-Hansena, majitele hotelu s restaurací...

Rozhovor 31. ledna 2019 5:00 Alena Pecháčková

Dostane samouk z Vietnamu michelinskou hvězdu? V Praze překvapil kombinací Asie se Skandinávií

Šéfkuchař a majitel Christian Duy Chu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Christian Duy Chu se vařit naučil sám a říká, že s českými kuchaři není snadné pracovat. Aktuálně je žhavým kandidátem na michelinskou hvězdu....

další články

Najdete na Lidovky.cz