Čtvrtek 17. června 2021svátek má Adolf 30 °C skoro jasno Předplatné LN

Se šalvějí, zázvorem nebo s oregánem. Plněná vejce na tři způsoby s bylinkami

Plněná vejce na tři způsoby s bylinkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plněná vejce jsou také nedílnou součástí studeného pohoštění. Ale ruku na srdce – nechtělo by to po letech stále stejných náplní nějakou obměnu? Ne,...

Kyselá jarní delikatesa. Upečte si rebarborový koláč podle Jana Punčocháře

V drobenkovém koláči, štrúdlu, ale i nakyslém čatní k masu. Rebarbora je... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vrstva tvarohu v rebarborovém koláči nebo štrúdlu jim přidá na chuti, nejsou díky ní tak „hladové“, a navíc má i ryze praktický dopad: u citlivějších...

Rozhovor Alena Pecháčková

Láhev archivního vína se dá pár měsíců skladovat i v paneláku, nejhorší jsou extrémy, říká Jan Pánek

Sommelier Jan Pánek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K vínu se dostal náhodou, dneska ho živí. Vinařství je podle něj dynamický obor, který se neustále vyvíjí, v poslední době se například klade důraz...

Recept

Rychlý a dietní oběd? Zkuste salát s čekankou, grepem a balkánským sýrem

Rychlý a dietní oběd? Zkuste salát s čekankou, grepem a balkánským sýrem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Oběd, jehož příprava nepřesáhne půl hodiny, to je sen každého, kdo pracuje z domova. Kde ale stále brát inspiraci? Zkuste třeba salát s čekankou,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jak z manga vydolovat lahodnou dužinu? Jděte na to jako detektiv Hercule Poirot

Mango (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Bez manga se neobejdou letní sorbety, smoothie, pikantní mangová čatní, hodí se i do BBQ marinád, salátů a koktejlů. Jeho chuť je návyková. Jak mango...

HLAVÁČEK: Bude hvězdných veganských restaurací přibývat? Směr udávají finance

Lukáš Hlaváček | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Před pár týdny obletěla gastronomický svět zpráva o tom, že slavná restaurace Eleven Madison Park v New Yorku byla oceněna třemi hvězdy Michelin....

Recept

Tři recepty na bylinkové pomazánky. Zkuste maliny s mátou nebo mrkev a kari

Pomazánka se smetanovým sýrem, malinami a mátou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi pomazánky? Kdo by neměl. Každý má své oblíbené a osvědčené recepty na tu zaručeně nejlepší česnekovou, rybičkovou či sýrovou pomazánku, na...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Převážně jsme ale národem masožravců

Hamburger (ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet...

Iva Pospíšilová

Patrové dorty vzbuzují v laikovi respekt. Upéci je a zkompletovat ale není tak těžké, jak se možná zdá

Potahovaný dort | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Největší výzvou je pro každého cukráře a cukrářku něco jiného – někdo zápasí s kynutým těstem, pro jiného je nejtěžší správně usušit „obyčejné“...

Iva Pospíšilová

Potažení korpusu marcipánem či fondánem? Potahovaný dort zvládnete s tímto receptem hravě i doma

Jak na potahovaný dort? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Připravit potahovaný dort je práce na celý den. Ještě lepší je rozložit si jeho přípravu dokonce do dnů dvou či tří. Jeho výroba má totiž vlastní...

Smíchovská ‚nádražka‘ se dočkala rekonstrukce. Ožívá tak duch pražského undergroundu

Ivan Jirous, Egon Bondy nebo Václav Havel v minulosti shlíželi na rej lidí... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ivan Jirous, Egon Bondy nebo Václav Havel v minulosti shlíželi na rej lidí uvnitř vestibulu na Smíchovském nádraží z oken restaurace, která prošla v...

Rozhovor Alena Pecháčková

Myslel jsem, že zkrachujeme. Jak jsme to zvládli, ukáže čas, říká nejlepší pražský zmrzlinář

Zmrzlinář Jan Hochsteiger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Honza Hochsteiger zasvětil celý svůj život zmrzlině, vyrábí skoro třicet druhů, v nabídce má i veganské verze a ty bez cukru. Jak zvládly jeho...

Iva Pospíšilová

Tiramisu a jiné dezerty, které není třeba péct. Tady jsou recepty na ty nejlepší z nich

Tiramisu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Mezi nejoblíbenější moučníky patří ty, které se během přípravy zcela obejdou bez jindy klíčového domácího spotřebiče, a sice bez trouby. O to víc...

Iva Pospíšilová

Toužíte si doma sami upéct vlastní chléb? Poradíme vám, jak na ten nejlepší kvásek

Domácí chleba | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Pokud se chcete naučit péct doma opravdu dobrý chléb, přestaňte hned teď číst, poohlédněte se po dobrém kvásku a dejte se do toho. Chléb s žitným...

Seriál Iva Pospíšilová

Příprava listového těsta je výzva i pro zkušené pekařky. Jak na lahodné domácí kremrole?

Kremrole | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Podle starého pořekadla je na listové alias lístkové těsto potřeba nové máslo – a staré koště. To koště proto, aby dobře roztopilo troubu, která má...

Připravit sklenice, láhve a notebook. Jak probíhá virtuální degustace maďarských vín?

Tokaj | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do online prostoru se v posledním roce přesunula řada aktivit, a to nejen nakupování v e-shopech, ale také třeba zážitky spojené s gastronomií. Koho...

Lichořeřišnice, rozmarýn i libeček. Které bylinky se hodí do salátů?

Lichořeřišnice | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když se opět vrátíme k tématu grilování, nedílnou součástí této kratochvíle jsou i nejrůznější saláty. Balkánský, těstovinový, kuřecí – ty známe. Co...

Iva Pospíšilová

Udělejte si quiche, slané koláče či kynutou pizzu. Tipy a triky na to nejlepší těsto

Quiche | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Teplé i studené, s masem i bez a pokaždé moc dobré. Takové jsou slané koláče z křehkého těsta s bohatou náplní. Tím nejznámějším z nich je quiche...

Žebra se špetkou Asie. K těm vepřovým ladí salát z rýžových nudlí, radí Jan Punčochář

Kromě chleba a čerstvé zeleniny ladí k „asijským“ žebrům třeba salát z nudlí s... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo má rád maso na kosti, musí pečená žebra milovat. Dají se připravit i na grilu, pomalu pečená doma v troubě ale budou ještě šťavnatější. Zapomeňte...

Iva Pospíšilová

Pověsti nelžou, makronky patří mezi složitější dezerty. S těmito recepty je ale zvládnete doma hravě

Makronky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Makronky jsou hit. V posledních letech ovládly vitríny cukráren, sladké koutky svatebních rautů i instagramové účty zapálených domácích cukrářek....

Správně vykynuté těsto je hladké, lesklé a pružné. Jak poznat prstem, že je hotové?

Domácí buchty | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Buchty, koláče, koblihy, ovocné tály, ale taky vánočky nebo velikonoční mazance. Kynuté těsto je základ. Jakmile se ho naučíte, pořád bude co zkoušet...

Rozhovor

Zkoušíme pěstovat fialový chřest. Je dost vzácný, ale chuťově dokonalý, říká farmář z Hostína

Chřest | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sezona českého chřestu trvá jen tři měsíce – od dubna do června, ale zájem o něj stále roste. Tato téměř zapomenutá lahůdka se v posledních letech...

Manifesto se rozrůstá, nový gastronomický koncept vyroste na pražském Andělu

Vizualizace Manifesta Anděl | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Manifesto chystá otevření nového gastronomického konceptu pod širým nebem, uzpůsobeného pro celoroční provoz. Ujme se neutěšeného nároží mezi Andělem...

Iva Pospíšilová

Ty nejlepší, nejlehčí a nejrychlejší rolády se připravují z klasického piškotového těsta. Umíte je?

Roláda je zase sexy dezert | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Jídlo podléhá módním vlnám stejně jako to, co nosíme a čím se obklopujeme. A pro pečení to neplatí o nic míň než pro jiné vaření. Některé ještě...

Seriál Iva Pospíšilová

Lepek je všude, nebo není? Pokud se mu chcete vyhnout, můžete zkusit některé z následujících dezertů

Pavlova | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Jedno zda se potravinám obsahujícím lepek vyhýbat musíte, nebo jen chcete. K tomu, upéct si výborný moučník či jiný dezert, je nepotřebujete – řada z...

Z foodtrucku do bistra na Vinohradech. V pandemii otevřeli vlastní podnik a neprohloupili

Bistro Cheesus Crust rozhodně není nic pro vegetariány. Dát si zde můžete... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Otevřít si na pražských Vinohradech bistro v době pandemie může znít jako jistá podnikatelská sebevražda. „Pro nás je to velká záchrana,“ říká...

Seriál Iva Pospíšilová

Linecké jako po másle. Recepty na to nejlepší a triky, aby se vždy povedlo

Křehký jahodový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Není linecké jako linecké. Totiž těsto. To, které je většině z nás důvěrněji známé, protože z něj před svátky připravujeme jeden z nejoblíbenějších...

Doporučujeme

Předkrmy s vůní bylinek. Jak na plněná rajčata či letní terinu s kozím sýrem?

Bylinky  - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co se vám vybaví, když se řekne předkrm? Šunkové rolky s křenovou šlehačkou? Kuřecí či krevetový koktejl? Ano, to jsou oblíbené a klasické předkrmy....

Seriál Iva Pospíšilová

Ovoce pod závějí drobenky. Jak na buchty na plech, aby je zvládli i úplní začátečníci?

Jak na buchty na plech, aby je zvládli i začátečníci? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Buchta na plech může mít podobu letní bublaniny lehké jako vánek, čokoládových řezů s tvarohem či třeba kynutého táče se štědrou vrstvou máslové...

Seriál Iva Pospíšilová

Pečení s dětmi je zábava. Přinášíme recepty, které je budou nejvíce bavit

Pečení s dětmi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Pečení s dětmi nebo pro děti patří k tomu nejradostnějšímu v kuchyni. Co na tom, že s jejich pomocí to většinou skončí závějí mouky na podlaze –...

Zdravé bez želírovacích pomocníků. Jak na králíka v sulcu podle Jana Punčocháře?

Netradiční úprava králičího masa s jarní zeleninou rozzáří každý stůl – dobře... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Klasické sulcy a huspeniny – jako terina z dnešního receptu – jsou dobré, zdravé, a navíc mohou krásně vypadat. Při použití vepřového nebo selečího...

Seriál Iva Pospíšilová

Domácí tyčinky, krekry anebo preclíky jsou nejlepší čerstvě vytažené z trouby. Přinášíme nejlepší recepty

Preclíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Ne každý sladkou chuť v jídle vyhledává – někdo se sladkým dezertům vyhýbá, protože mu zkrátka nechutnají, jiného k tomu vedou třeba zdravotní...

Příprava odpalovaného těsta se vymyká všemu, na co jsme zvyklí. Tady jsou recepty na větrníky a věnečky, které se vždy povedou

Věnečky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Odpalované těsto byste v některých starších kuchařkách hledali marně – totiž pod tímto názvem byste jej hledali marně, jinak je samozřejmě v dobrém...

Rozhovor Alena Pecháčková

Fine dining do krabičky nefunguje. Nechceme dělat ‚normální jídlo‘, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Jakub Šimek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařit ho učil i Zdeněk Pohlreich, v jehož restauraci Divinis pracoval, nyní vede kuchyni v restauraci Pelikán, kterou najdete v centru Prahy. O tom,...

Seriál

Příprava sušenek není vůbec složitá má však jedno úskalí. Jak poznáte, že jsou dobře upečené?

Čokoládové cookies | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Když zrovna není doma nic napečeno a překvapí nás odpolední návštěva, jsou sušenky tím nejlepším, po čem ke kávě či čaji sáhnout. Nějaký ten balíček...

DAVID: Zelenina je dar. Deprimuje mě, že se ta ‚nehezká‘ neprodává v každém obchodě

Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ošklivá zelenina. Myšleno zelenina s estetickou vadou. Nehezký tvar, malá, tlustá, křivá, zahnutá a tak dále. Zelenina bez plísně, či jiného...

další články