20. srpna 2018 6:00 LONDÝN

Dáte si sýrovou, šunkovou nebo majonézovou? Nejzvláštnější zmrzlinové chutě podle Daily Mail

Ta fotka není špatně upravená, zmrzlina na ní je opravdu černá. V pražském... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nic není lepším symbolem léta, než nějaký ten kopeček čokoládové, vanilkové, pistáciové nebo... majonézové? Jistě, díky experimentování cukráren za...

19. srpna 2018 6:30

Šumivá vína už nejsou jen pro slavnostní okamžiky, prosazují se i jako letní pití

Ideální pití na léto? Šumivé víno | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šumivá vína se stále více prosazují i jako příjemné letní pití. Jejich ovocná chuť se hodí k dlouhému popíjení a lehkým letním jídlům.

18. srpna 2018 5:40

Švestkové koláče patří k tomu nejlepšímu z české kuchyně. Vyzkoušejte je se skořicí

Švestkové koláče mají v české a moravské kuchyni silnou tradici | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V čem je naše kuchyně opravdu skvělá? Co umíme báječně jsou všechny pečené i nepečené sladké pochoutky, naše buchty, koláče, šátečky, rohlíčky,...

Rozhovor 17. srpna 2018 6:18 Alena Pecháčková

Datle jako sladidlo a jiné zdravé vychytávky. Knihu jsem vydala s nadšením, říká foodblogerka

Markéta Pavleje | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

David Frenkiel a Luise Vindahlová patří k průkopníkům moderní vegetariánské kuchyně. Jejich kultovní blog Green Kitchen Stories inspiruje lidi na...

Recept 17. srpna 2018 6:06

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy podle šéfkuchaře

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Rád vařím z čerstvých surovin. Z oblíbených ingrediencí bych jmenoval mučenku, koriandr a rajčata,“ říká šéfkuchař Jan Horký, který se podělil o...

16. srpna 2018 6:00

Jen tři vrstvy. Kam zajít, když chcete dokonalé lasagne?

Veganské lasagne mají bešamelovou omáčku připravenou z rýžového mléka a... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čerstvé těstoviny, bešamelová omáčka vonící po másle a pomaličku tažené ragú z mletého masa nebo grilovaná zelenina: lasagne jsou delikatesou, která...

15. srpna 2018 5:18

VÁCLAVÍK: Stážisté v nejlepších restauracích často jen pořizují fotky a hrají s pinzetami

Vojtěch Václavík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuchařina je jednou z těch profesí, se kterou se dnes díky televizi, internetu a sociálním mediím setkáváme skoro denně. Jako každý řemeslný obor...

Recept 14. srpna 2018 6:49

Vlašské ořechy a meruňky. Jak na nepečený dort?

Meruňky nejsou jedinou ovocnou možností: klasický Malakov se dělá s... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Božská kombinace vlašských ořechů a meruněk tvoří základ jednoduchého nepečeného dortu, v němž zužitkujete čerstvě zavařené kompoty i úrodu vlašáků,...

12. srpna 2018 6:29

Jak využít kakaové boby v kuchyni? Tady je pár tipů

Kakaové boby | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kakaové boby jsou semena podobná větším fazolím, ukrytá v plodu kakaovníku pravého, který dorůstá velikosti cca žlutého melounu. Obsahují hromadu...

11. srpna 2018 5:50

Studená i teplá. Polévka z pečených paprik a sladkých brambor s jogurtem a pistáciemi

Polévka z pečených paprik, batátů s jogurtem a pistáciemi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nasládlá chuť sladkých brambor láká a získala si už mnoho příznivců. Sladké brambory neboli batáty patří mezi výrazně zdravé kořenové zeleniny....

Rozhovor 10. srpna 2018 6:22

Nejezte o samotě a sladké si dejte před jídlem, radí ajurvédský šéfkuchař

Gary Wright stříhání v salonu omezil na minimum, zato ajurvédskému vaření se... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jediný ajurvédský šéfkuchař u nás a kadeřník britského původu Gary Wright se do Česka dostal oklikou přes Asii. Založil lokální pobočku kadeřnictví...

9. srpna 2018 6:39

Malínský křen, český česnek i chřest. Znovu objevené poklady se vrací na naše stoly

Křen (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do české kuchyně patří už po dlouhá staletí, přesto jsme na ně na docela dlouhou dobu zanevřeli. Tradiční české plodiny, jako je Malínský křen,...

8. srpna 2018 5:40

DAVID: Vzpomínka na Robuchona. Jeho bramborová kaše byla prostě geniální

Šéfkuchaři Joël Robuchon a Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letošní rok je ve znamení odchodů legend. Nejprve Paul Bocuse pak Anthony Bourdain a tento týden šéfkuchař Joël Robuchon.

7. srpna 2018 6:03

VIDEORECEPT: Asijský šmrnc. Zkuste grilovanou svíčkovou s omáčkou teriaki

Grilovaná hovězí svíčková, teriyaki glazé, sojové boby, salát bok choi a hlíva... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz....

5. srpna 2018 6:09

Gastro tipy: pečení chleba, vinný košt i michelinský šéfkuchař v Praze

Chléb a mouka (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Za exotikou a výborným jídlem nemusíte jezdit daleko, v srpnu proběhne hned několik akcí, které by vám neměly ujít. Server Lidovky.cz přináší pár...

4. srpna 2018 6:50

Hříšně osvěžující drink. Připravte si doma koktejl 50 odstínů šedi

Koktejl 50 Shades of Grey potěší v horkých dnech | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Léto svádí k experimentování i osvěžujícím drinkům. Spojte tato lákadla v jedno a vytvořte si doma tajuplný koktejl 50 Shades of Grey podle receptury...

4. srpna 2018 5:26

Třešně, pistácie a růžový sirup v křehkém koláči s chladivým jogurtovým krémem

Osvěžující třešňový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jednoduché, osvěžující a neotřelé spojení třešní, chladivého jogurtu se sýrem marcapone a růžového sirupu - to je třešňový koláč z Itálie. Původně...

3. srpna 2018 6:50

Saláty ano, maso a alkohol ne. Co jíst v tropickém počasí a čemu se vyhnout?

Léto ve znamení salátů. Poznáte, který je který? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tropická vedra, která v současnosti obtěžují celou Evropu, ovlivňují nejen, jak se cítíme, ale také to, jak naše tělo tráví. V horkých dnech je proto...

2. srpna 2018 15:20

Hitem léta na pláži v Plzni je rolovaná zmrzlina

Chuť zmrzliny si zákazník sám určí kombinací až ze 12 druhů ovoce a osmi druhů... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hitem horkého léta na nejoblíbenější plzeňské pláži Ostende u Boleveckého rybníka je rolovaná zmrzlina. Připravuje se ze smetanové směsi, čerstvého...

2. srpna 2018 6:50

VIDEORECEPT: Grilovaný BBQ špíz s cizrnou. Jak na něj, poradí šéfkuchař

Indický BBQ špíz, cizrna, papadum a kokosové chutney | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz....

31. července 2018 7:00 Dolní Dunajovice (Břeclavsko)

Vinné sklepy Valtice sklidily hrozny, vyrobí z nich první letošní burčák

Odstraňování střapců z hroznů v Dolních Dunajovicích na Břeclavsku. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

První kilogramy hroznů sklidili v pondělí pěstitelé na vinicích v Dolních Dunajovicích na Břeclavsku pro Vinné sklepy Valtice. Vinařství z nich...

29. července 2018 6:35

Ledový dotek ovoce. Připravte si doma citronový sorbet

Citronový sorbet | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na ovocný sorbet, ale nechce se vám vyrazit ven? Nevadí. Udělejte si ho doma sami. Připravte si citronový sorbet podle italského zmrzlináře...

28. července 2018 6:26

Batáty jsou nejzdravější zelenina světa. Zapečte je s pikantní chilli omáčkou a sýrem feta

Chuť batátů osvěží pikantní omáčka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ani v létě se nemusíte zříkat požitků z jídla, pokud chcete zůstat v dobré kondici. Stačí jen se více zaměřit na vegetariánské recepty a pozapomenout...

Recept 27. července 2018 6:50

Recept, který stojí za námahu. Jak na hlucké vdolečky?

Typickým znakem hluckých vdolečků je dutinka vzniklá pečením. V některých... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Drobné koláčky, které se dělají při všech slavnostních příležitostech na Slovácku, nejsou zrovna bezpracné. Vyžadují trpělivost, pečlivost a trochu...

26. července 2018 6:54

Pečený lilek, pyré a tonka fazole podle šéfkuchaře Romana Pauluse

Pečený lilek, pyré a tonka fazole | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Roman Paulus si myslí, že česká gastronomie je na vzestupu. Sám k tomu svým kuchařským umem přispívá. Vyzkoušejte jeden z jeho receptů -...

25. července 2018 9:20

KUNC: Tamarind indický. Kouzelná ingredience, která jídlo osvěží

Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vždycky je skvělé zařadit na menu nové jídlo. Obzvlášť, když tvorbě nového jídla věnujete spoustu úsilí. Kuchař při vymýšlení jídel musí brát v úvahu...

Recept 25. července 2018 6:37

Kukuřičné kuře se smrži podle šéfkuchaře Marka Fichtnera

Kukuřičné kuře, smrže, foie gras, pastinák, červená mrkev a polenta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Marek Fichtner recepty sbírá po celém světě, má je, jak sám říká, na útržcích papíru, v sešitech i na ubrouscích. Vyzkoušejte jeden z jeho...

24. července 2018 6:09

VIDEORECEPT: U grilu za hvězdu? Zkuste vysoký roštěnec podle šéfkuchaře

Grilovaný vysoký roštěnec, hoisin glazé, grilovaná zelenina a řeřicha | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz....

23. července 2018 6:20 WASHINGTON/PRAHA

Konec ‚stojanu na kola‘. Čokoláda Toblerone se vrací ke svému původnímu tvaru

Čokoláda Toblerone | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Výrobci švýcarské čokolády Toblerone se rozhodli vzít zpět poslední změnu designu oblíbené cukrovinky, která spočívala v širokých mezerách mezi...

22. července 2018 6:37

Ochlaďte se. Jak si vyrobit doma čokoládovou zmrzlinu?

Čokoládová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na zmrzlinu, ale nechce se vám vyrazit na nákup? Nevadí. Udělejte si ji doma sami. Připravte si čokoládovou zmrzlinu podle italského...

22. července 2018 6:00 NEW YORK

Šneci obsahují zdravé, víceúčelové proteiny. V New Yorku jsou v módě v kombinaci s vejci

Šneci se vrací na české talíře. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Život na jediné šnečí farmě v USA s osvědčením od ministerstva zemědělství jde tak, jak by se dalo čekat - líně a v poklidu. Uprostřed Long Islandu...

aktualizováno 11:36, 21. 7. 2018 6:36

Meruňkové knedlíky ve skořicové strouhance jsou adeptem na hit sezóny

Chutné letní pochutnání | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Říká se, že úspěch meruňkových knedlíků je zakletý v jejich náplni, tedy ve správně vyzrálých meruňkách. Ať už budou z Litoměřicka, z jižní Moravy...

Doporučujeme 20. července 2018 6:24

Hovězí rendang, laksu s krevetami a krabí rolky. Pravá chuť Asie uprostřed Prahy

Krabí rolku tvoří domácí houska naplněná osmaženým masem korýše a nezbytnou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Orientální bistro QQ vám nabízí východní kuchyni v domáckém vydání a tak, jak ji vaří šéfkuchař z Bali a jeho kolega s tchajwanskými kořeny. Pod...

20. července 2018 6:18 KRASNOJARSK

Podnik na Sibiři láká zákazníky na Trump burger

Trump Burger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zákazníky v sibiřském městě Krasnojarsk se snaží přilákat na jméno amerického prezidenta jídelna rychlého občerstvení, která se jmenuje stejně jako...

19. července 2018 6:44

Jak na michelinské ravioly? Domácí těstoviny zvládnete hravě, tady je návod

Ravioly se šalvějovým máslem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Domácí těstoviny zvládnete – jak se speciálním strojkem, tak s obyčejným válečkem. Můžete je nakrájet na tagliatelle, ale taky proměnit v plněné...

19. července 2018 6:34 AMSTERODAM

Umělé maso k večeři? Za tři roky si ho budete moci objednat v restauraci

Hovězí maso plemene skotu Marchigiana zraje minimálně 20 dní | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nizozemská společnost Mosa Meat, která před pěti lety představila jako první na světě laboratorně vypěstovaný hovězí burger, získala finance na...