Pátek 7. srpna 2020svátek má Lada 14 °C skoro jasno Předplatné LN

Saláty ano, maso a alkohol ne. Co jíst v tropickém počasí a čemu se vyhnout?

Léto ve znamení salátů. Poznáte, který je který? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tropická vedra, která v současnosti obtěžují celou Evropu, ovlivňují nejen, jak se cítíme, ale také to, jak naše tělo tráví. V horkých dnech je proto...

Praha

Koronavirová krize má další gastronomickou oběť. Po dvaceti letech končí restaurace Art Nouveau

Obecní dům v Praze | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Koronavirová epidemie si vybrala další gastronomickou daň. Vládní nařízení o povinném uzavření restaurací a nedostatek turistů zapříčinil, že téměř...

Recept

Thajský salát s hovězím masem a mangem. Jak na něj?

Thajský salát s hovězím masem a mangem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Milovníci thajské kuchyni tento salát dobře znají. Je lehce pálivý a mango s masem vytváří dokonalou chuť. Jak na něj poradí šéfkuchař Štěpán Návrat...

Zapečený chléb se sýrem a rajčatovou salsou podle bloggerky

Zapečený chléb se sýrem a rajčatovou salsou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tento recept byl před několika lety hodně oblíbený. Pamatuji si, jak jsme si to dávali vždy na grilovačce, když jsme čekali, než bude hotové maso....

Paříž/Praha

Pražské restaurace Field a Degustation Bohême Bourgeoise znovu obhájily michelinskou hvězdu

Interiér restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pražské restaurace Degustation Bohême Bourgeoise a Field i letos obhájily michelinskou hvězdu. V prestižním průvodci po evropských restauračních...

Zemité drobnosti. Marinované hořčičné semínko a marinovaná cibule podle Jana Punčocháře

Marinované hořčičné semínko a marinovaná cibule se dobře uplatní u pokrmů,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Marinovaná hořčičná semínka mohou vzhledem i strukturou připomínat kuličky kaviáru, v chuti mu ale nemůžou být dál: jsou řízná a výrazně...

Anketa Praha Alena Pecháčková

VELKÁ ANKETA: Jak dopadl koronavirus na pražské restaurace z michelinského průvodce. Kdo zlevnil?

Radek Kašpárek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejlepší pražské restaurace, které se minulý rok dostaly do michelinského průvodce, řeší všechny stejný problém. Úbytek hostů a s tím spojené...

Názor aktualizováno 5:35

Restaurace, které zlevňují jídla pro Čechy, mě urážejí, tvrdí šéfkuchař Kunc

Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Konečně se vracíme zpět! Myslím, že si všichni oddechli a musíme jen doufat, že se česká gastronomická scéna brzy vrátí tam, kde byla před virem....

Recept

Jednoduchá a exotická. Uvařte si thajskou polévku s hlívou ústřičnou

Jednoduchá a exotická. Uvařte si thajskou polévku s hlívou ústřičnou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Thajská kokosová polévka s houbami je opravdovou delikatesou. Mohlo by se zdát, že na polévky už je příliš teplo. Opak je ale pravdou. Horká polévka...

Doporučujeme

Mražená sklizeň. Připravte si jahodový sorbet doma, radí Jan Punčochář

Zmrzlina bez výčitek. Základem sorbetu je jen dobře vyzrálé ovoce a trocha cukru | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sorbet je lehounká zmrzlina připravená bez smetany, mléka nebo jiných mléčných výrobků. Jejím základem je ovoce – čerstvé, ale i povařené, případně...

S jahodami a stévií. Jak na jahodovotvarohové nanuky?

Jahodovotvarohové nanuky v čokoládě | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nechcete jíst zmrzlinu s cukrem? Není nic jednoduššího než si ji připravit doma sami. Jak na jahodotvarohové nanuky s čokoládou? Nechte se...

aktualizováno 5:18

Indonéské kuřecí špízy Satay s kešu omáčkou. Jak na ně podle foodblogerky?

Kuřecí špízy Satay s kešu omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tradiční indonéský recept na ochucené masové špízy se stal oblíbeným po celém světě. I když se k jeho přípravě používají různé suroviny (od masa,...

Proč pufované chlebíčky spíše škodí? Souvislosti ve výživě, které nám unikají

Jídlo - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V přehledu výživových doporučení většinou nechybí tvrzení, že je nejdůležitější vyvážená strava a pestrý jídelníček. Co si pod tím ale představit?...

PUNČOCHÁŘ: Restaurace ve stavu pokoronavirovém. Co se bude dít dál?

Jan Punčochář. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máme otevřeno! Konečně. Přes dva měsíce naše restaurace zela prázdnotou, bylo smutné se dívat na opuštěný prostor a každý den jsme čekali, kdy...

Recept

S medem a hořkou čokoládou. Jak na kokosové nanuky?

Kokosové nanuky v čokoládě | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nechcete jíst zmrzlinu s cukrem? Není nic jednoduššího než si ji připravit doma sami. Jak na kokosové nanuky s medem? Nechte se inspirovat.

Vstávej, semínko! Jak připravit vitaminy našlapaný salát, poradí Jan Punčochář

Vitaminy našlapaný jarní salát s klíčky díky přidané těstovině zastane i lehký... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Naklíčená semena, zkrátka klíčky, leckomu splývají s termínem „zdravá strava“, a kdo jí neholduje, na talíř by je nikdy dobrovolně nepustil....

Recept

Výrazné koření a smetanová omáčka. Přečtěte si, jak na indické máslové kuře

Máslové kuře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Indická kuchyně je plná barev a výrazného koření. Každé sousto poskytuje doslova gejzír chutí! Mezi nejoblíbenější indická jídla patří fantastické...

PRAHA

Zelenina i lokální piva. Pražané mohou v sobotu vyrazit na nové Trhy na Plovárně

Trhy na Plovárně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pražané budou mít od soboty 6. června nové místo, kam zajít pro čerstvé a lokální suroviny. Na levém břehu Vltavy kousek od Čechova mostu se totiž...

Doporučujeme

Nešizené recepty a postupy. Kam pro křupavý pecen chleba?

Plzeňský rodák Josef Varvařovský otevřel pekárnu Croute v centru města. Jeho... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rozhodli jsme se vám představit čtyři řemeslné pekárny, kde lidé vyrábějí chléb, pečivo i zákusky s láskou a pomocí neošizených postupů.

Pstruh bez kostí. Sladkovodní ryby musí být čerstvé, na chuti se to pozná, říká Punčochář

Pstruha a jiné sladkovodní ryby vždy nakupujte čerstvé, ne mražené. V chuti to... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud se rybám vyhýbáte, protože hrozí zapíchnutou kostí v krku, naučte se je vyfiletovat a vykostit. Čerstvý pstruh je k tomu ideální.

Recept

Italská specialita. V každém kraji najdete jiný recept na porchettu

Porchetta (čti porketa) je typická italská specialita. V každém kraji najdete... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Porchetta (čti porketa) je typická italská specialita. V každém kraji najdete jiný „jediný pravý zaručený“ recept, někde hraje prim dochucení...

Anketa Alena Pecháčková

Automatické spropitné? Deset procent je to nejmenší, co si číšníci po právu zaslouží, říká restauratér

Host v restauraci - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Iniciativa #milujemevino kolem pražských vinných barů Vinograf vyzvala veřejnost k diskusi o odměnách hostů pro personál restaurací. Od pondělí totiž...

NEW YORK

Michelinská restaurace v New Yorku vaří v krizi chudým

Michelinská restaurace v New Yorku vaří v krizi chudým | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Daniel Humm z restaurace Eleven Madison Park je zvyklý na hosty platící exkluzivními zlatými kreditními kartami. Nyní ale tvrdí, že za...

NEVYJEL: Fine dining v Česku. Je designový lustr více než maso od farmáře?

Lukáš Nevyjel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kudy půjde pražská gastronomie? Zpět na vratký vrchol, kde jsme byli, nebo snad by mohl přijít posun? Menší podniky, kvalitní suroviny, autentičnost,...

PRAHA

Češi se bojí o budoucnost svých oblíbených restaurací

V restauraci Červený jelen v Hybernské ulici přivítali první hosty. V... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

O budoucnost svých oblíbených restaurací se bojí sedm z deseti Čechů. Obavy, že kvůli koronaviru a souvisejícím vládním opatřením oblíbený podnik...

ŘÍM

Italské restaurace vyměnily jídelní lístky za QR kódy

Nejspíš první pražská vietnamská restaurace, která si vyhrála nejen s chutěmi... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Itálie se postupně vzpamatovává z pandemie způsobené koronavirem a tamní restaurace se začínají pomalu otevírat. Podniky ale čekají významné změny,...

Králík v italském stylu. Vyzkoušejte recept Jana Punčocháře

Králík v italském stylu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Králík na česneku je prověřená klasika. Časem se však každé jídlo přejí. Pokud vás králičí maso neuráží a zároveň byste ho rádi zkusili upravit i...

Recept

Pečené houby s dýňovou kaší. Jak na ně podle blogerky?

Pečené houby s dýňovou kaší | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Určitě to znáte sami - i když je maso častou položkou ve vašem jídelníčku a nijak se mu cíleně nevyhýbáte, ne vždy je na něj chuť. Pro tyhle situace...

Recept

Mungo hrášková polévka s mátou. Jak na ni?

Mungo hrášková polévka s mátou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hrášková polévka je u nás doma velmi oblíbená a v této nové verzi ji připravuji, když do ní chci před dětmi zamaskovat luštěniny. Mimo sezónu rád...

Restaurace QQ Asian Kitchen se přestěhovala do designového hotelu. Otevře v den uvolnění restrikcí

Šéfkuchaři a majitelé Lee Chang a Nyoman Purnata | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pražská restaurace QQ Asian Kitchen se přestěhovala do hotelu Mosaic House blízko Karlova náměstí. Poprvé otvírá své brány v pondělí 25. května po...

aktualizováno 5:35

Oběd pro celou rodinu. Upečte šťavnaté kuře podle Jana Punčocháře

Nedělní oběd pro celou rodinu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Upéct kuře zní jako skvělá odpověď na otázku, co připravit k nedělnímu obědu. Tím spíš, pokud bude s nádivkou, křupavou kůrkou a trochou másla pod...

Recept

Připravte si doma vlastní čokoládu. Zkuste přidat kešu a brusinky

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejsem zrovna typický milovník čokolády, čokoláda mi nikdy příliš nechutnala. Když jsem ale pro přípravu vánočního cukroví a kurzy vaření sháněla...

BRNO

Jak moc křupe čokoláda nebo chipsy? Nový přístroj brněnských vědců to změří

Chipsy (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Křupavost potravin, jako jsou chipsy, sušenky nebo čokoláda, lze změřit. Odborníci z Mendelovy univerzity v Brně vyvinuli přístroj, který je určený...

PRAHA

Poprvé v Česku. Storyous nabízí restauracím možnost bezkontaktní objednávky

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Možnost objednávky z mobilu přímo od stolu bez kontaktu s menu, na kterém se mohou hromadit viry nebo bakterie, či zaplacení ze svého místa bez...

Recept

Polévka z bílého chřestu. Pošírované vejce jí dodá šmrnc a správnou chuť

Polévka z bílého chřestu (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vaření z královské zeleniny není žádná věda, nejdůležitější je sehnat opravdu čerstvé výhonky. Jak na polévku z bílého chřestu poradí šéfkuchař Pavel...

AMSTERODAM

Elegantní řešení. Nizozemská restaurace postavila pro hosty skleněné budky

Elegantní řešení. Nizozemská restaurace postavila pro hosty skleněné budky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nizozemská restaurace přišla kvůli epidemii covidu-19 s nápadem, jak elegantně obsloužit hosty a přitom dodržet veškerá bezpečnostní pravidla proti...