Úterý 22. června 2021svátek má Pavla 27 °C přeháňky až bouřky Předplatné LN

Zdravé bez želírovacích pomocníků. Jak na králíka v sulcu podle Jana Punčocháře?

Netradiční úprava králičího masa s jarní zeleninou rozzáří každý stůl – dobře... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Klasické sulcy a huspeniny – jako terina z dnešního receptu – jsou dobré, zdravé, a navíc mohou krásně vypadat. Při použití vepřového nebo selečího...

Seriál Iva Pospíšilová

Domácí tyčinky, krekry anebo preclíky jsou nejlepší čerstvě vytažené z trouby. Přinášíme nejlepší recepty

Preclíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Ne každý sladkou chuť v jídle vyhledává – někdo se sladkým dezertům vyhýbá, protože mu zkrátka nechutnají, jiného k tomu vedou třeba zdravotní...

Příprava odpalovaného těsta se vymyká všemu, na co jsme zvyklí. Tady jsou recepty na větrníky a věnečky, které se vždy povedou

Věnečky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Odpalované těsto byste v některých starších kuchařkách hledali marně – totiž pod tímto názvem byste jej hledali marně, jinak je samozřejmě v dobrém...

Seriál

Příprava sušenek není vůbec složitá má však jedno úskalí. Jak poznáte, že jsou dobře upečené?

Čokoládové cookies | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Když zrovna není doma nic napečeno a překvapí nás odpolední návštěva, jsou sušenky tím nejlepším, po čem ke kávě či čaji sáhnout. Nějaký ten balíček...

Rozhovor Alena Pecháčková

Fine dining do krabičky nefunguje. Nechceme dělat ‚normální jídlo‘, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Jakub Šimek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařit ho učil i Zdeněk Pohlreich, v jehož restauraci Divinis pracoval, nyní vede kuchyni v restauraci Pelikán, kterou najdete v centru Prahy. O tom,...

DAVID: Zelenina je dar. Deprimuje mě, že se ta ‚nehezká‘ neprodává v každém obchodě

Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ošklivá zelenina. Myšleno zelenina s estetickou vadou. Nehezký tvar, malá, tlustá, křivá, zahnutá a tak dále. Zelenina bez plísně, či jiného...

Seriál Iva Pospíšilová

Jak na závin, který sníte i očima. Příprava nejoblíbenějšího českého moučníku krok za krokem

Jablkový štrúdl (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Dej na vál žejdlík nejpěknější mouky, udělej v ní důlek a zadělej studenou vodou a krapýtkem soli tuhé těsto jako na buchtičky, vytloukej a hněť ho...

Pražský výlet na Kubu. V Casa Eminente můžete ochutnat unikátní rumy, dovnitř vás ale musí pozvat

Unikátní prostor Casa Eminente v Praze nabízí nejen proslulou kubánskou pohodu,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Casa Eminente je prostor uprostřed Prahy, kam se dostanete jen na pozvání. Můžete zde například ochutnat unikátní rum, jenž bude k mání i v jiných...

Recept

Cizrna je poklad kuchyně. Zkuste si připravit snídaňové koláčky

Snídaňové cizrnové koláčky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí...

Seriál Iva Pospíšilová

Jak na dokonalou bábovku. Zkuste trik s utěrkou a tento recept

Mramorová bábovka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

OCHUTNÁVKOVÝ DÍL SERIÁLU O PEČENÍ ZDARMA: Vůně čerstvě upečeného koláče nebo jiného sladkého pečiva většině z nás splývá s pocitem bezpečí, domova či...

Recept

S oregánem, petrželí, estragonem, ale i medem. Jak na bylinková másla a k čemu se hodí?

Máslo z medvědího česneku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K oblíbené letní kratochvíli patří bezesporu grilování. Ať už na grilu plynovém, elektrickém či na uhlí, s rodinou nebo přáteli, s grilovaným masem...

Omáčka Chimichurri. Jak na argentinskou bylinkovou omáčku, poradí foodblogerka

Omáčka Chimichurri | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jakmile se přiblíží grilovací sezona, okamžitě si vzpomenou na tuhle mega jednoduchou, ale přitom chuťově naprosto dokonalou, argentinskou bylinkovou...

Připravte si rychlý oběd. Příprava krůtího saagu zabere čtvrt hodiny

Kuřecí saag | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Saag je označení pro skupinu pokrmů rozšířených v jižní Asii, jejichž základ tvoří zpravidla listová zelenina (například špenát nebo hořčičné listy)...

Rozhovor Alena Pecháčková

Jaro přináší zvýšené nároky na organismus. Jak z jídla získat co nejvíce energie?

Kamutový salát s kuřecím masem sypaný sýrem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jarní únava není mýtus. Organismus jen reaguje na nedostatek slunečního záření, změnu času i teplot. Všechny tyto faktory ovlivňují biorytmy a mohou...

Anketa Alena Pecháčková

Co říkají restauratéři na testování na zahrádkách? Je to paskvil, asi nikdy nebyli v hospodě, vzkazují politikům

Zahrádky v uzavřeném jízdním pruhu na Smetanově nábřeží. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zatím jsou restaurace uzavřené, ale v pondělí 17. května se mohou otevřít zahrádky, lidé se ale musí prokázat negativním testem, pokud budou chtít na...

Recept

Bylinky ve studené kuchyni. Nejenom k masu, tymián se hodí do salátů i k hummusu

Bylinky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když se řekne studená kuchyně, vybavíme si většinou chlebíčky, jednohubky s česnekovou pomazánkou a šunkové rolky. Chcete ale své studené pohoštění...

Rozhovor Alena Pecháčková

Na jeho nápoj z kombuchy byla dlouhá čekací listina. Pandemie nám paradoxně pomohla, říká Marek Siwy

My jsme jediní, kdo kombuchu studuje z pohledu její mikrobiologické probiotické... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když studoval v Los Angeles, viděl se spíše jako Vlk z Wall Street, pak ho ale zkušenost s kapitálovými trhy přivedla k probiotické kombuche. Opustil...

Domácí tlačenka je delikatesa. Jak na ni poradí foodblogerka

Domácí tlačenka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co vy a tlačenka? Máte rádi, nebo nemáte? Děláte, nebo jen kupujete? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to se mnou. Věřím, že...

Zdravý a rychlý oběd? Rizoto z těstovinové rýže je hotové za dvacet minut

Rizoto z těstovinové rýže s krevetami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Oběd, jehož příprava nepřesáhne půl hodiny, to je sen každého, kdo pracuje z domova. Kde ale stále brát inspiraci? Zkuste třeba rizoto z těstovinové...

Bílkoviny, minerály i vitamíny. Luštěniny jsou jaře k nezaplacení, připravte si čočkové kuličky s gravy omáčkou

Čočkové kuličky s gravy omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí...

NEVYJEL: Není mléko jako mléko. Vybrat dodavatele není tak snadné

Lukáš Nevyjel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

To, že dávám přednost kvalitě před kvantitou je o mně známo. Mám prostě rád, když zákazník odchází z restaurace a je spokojený. Stejně si vybírám i...

Doporučujeme

Bylinková abeceda. Zázvor mírní nevolnosti, posiluje imunitu a podporuje krevní oběh

Zázvor - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nažloutlé pokroucené kořeny zázvoru mají v regálech supermarketů své stálé místo. Že nám zázvor pomůže s nachlazením, to víme. Že patří do asijských...

Křepká křepelka. Připravte ji s tymiánovou omáčkou podle Jana Punčocháře

Křidýlko, nebo stehýnko? U křepelky tahle jindy složitá volba odpadá – každý... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Upéct křepelku je podobně snadné jako připravit kuře, v chuti se jí ale vyrovná jen málokterá drůbež. Křepelčí maso je jemné, křehké a šťavnaté, a...

Recept

Hrušková galetka s mandlovými kousky. Jak na ni podle foodblogera?

Hrušková galetka s mandlemi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi francouzskou kuchyni? Potom si zamilujete hruškovou galetku, kterou můžete podávat třeba i se zmrzlinou. Jak na ni poradí foodbloger...

Depresi si můžete přivodit i nevhodnou stravou. Co jíst, abyste byli v pohodě?

Ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Můžeme si jídlem přivodit depresi? Kdo se stravuje pestře a bez výstřelků, nemá se v tomto ohledu příliš čeho obávat. Nevhodně volená strava se však...

Recept

Ředkvičková pomazánka. Jak ji připravit podle foodblogerky

Ředkvičková pomazánka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S příchodem jara se v nabídce obchodů začínají objevovat krásně barevné svazky křupavé svěží zeleniny - ředkviček. Stačí je jen opláchnout a s chutí...

Recept

Tři recepty proti jarní únavě. Strava musí obsahovat železo i zinek, tělo je po zimě vyčerpané

Salát s kuřecím masem, oříšky a malinovým dresingem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nedostatek slunečního záření, změna času i teplot. Na to všechno reaguje lidské tělo a proto se ze začátku jara cítí vyčerpané. Jarní únava opravdu...

VAŘENÍM PROTI COVIDU: Bojovník proti virům? Zařaďte do jídelníčku křen

Veganská křenová pomazánka, bageta, kedlubna | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně...

Jak na pikantní polévku z červených fazolí? Proti nadýmání přidejte trochu tymiánu či saturejky

Pikantní polévku z červených fazolí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí...

Doporučujeme

Bylinková abeceda. Yva je protizánětlivá a antiseptická, pěstovat se dá i na zahradě

Řebříček obecný neboli yva | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Yva. Nenapadá vás zrovna, o kterou bylinku se jedná? Ujišťuji vás, že ji velmi pravděpodobně znáte – můžete se s ní setkat opravdu kdekoliv. Ano, i...

Recept

Nejvláčnější Sacher. Jak na něj krok za krokem podle Jana Punčocháře

Typický vídeňský dort se tradičně podává s pořádným kopcem ušlehané smetany | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sacher má v sobě něco z kouzla rakousko-uherského mocnářství – a ve Vídni to moc dobře vědí: můžete si ho tam dát doslova v každé cukrárně. Hravě ho...

Bez cukru a přidaných sladidel. Jak na banánový dort podle foodblogerky

Banánový dort | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sladké nepeču a ani moc nejím. Byla jsem ale postavena před výzvu od jednoho „nevěřícího Tomáše“ upéct něco bez cukru a přidaných sladidel. Výsledek...

Tuk bohů a elixír mládí. Ghí se v Česku stalo hitem, nekazí se a je zdravější než máslo

Ghí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Označuje se za superpotravinu, tekuté zlato či elixír mládí. Prý snižuje cholesterol, a dokonce má napomáhat hubnutí. Koupit ho bylo ještě nedávno...

Doporučujeme

Ferrari v pekárně. Kváskové loupáčky, focaccia a tyčinky, které si musíte rezervovat

Vícezrnný kváskový chléb dělá trávení dobře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Před třemi lety to začalo pečením v garáži a rozvozem na kole. Před pár měsíci se však manželský pár Antonio a Michaela Carliniovi usadili v kamenné...

Recept

Co se dá vykouzlit ze zbytků? Zkuste španělskou bramborovou tortillu

Španělská bramborová tortilla | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve španělštině a kulinárně-kulturním prostředí španělsky mluvícího světa znamená slovo tortilla v zásadě dvě věci: původem mexickou placku z...

Doporučujeme

V zahraničí je slavnější než na Moravě. Furt řeším v něčem detaily a lidi tím už štvu, říká vinař Nestarec

Milan Nestarec | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Notnému kusu světa ukázal, kde na mapě leží Česká republika a že tu umíme dělat nejen skvělé pivo. Jeden z nejprogresivnějších českých a moravských...