Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Zelená vzpruha z jarní přírody. Vyzkoušejte naše bylinkové recepty, které vás zaručeně postaví na nohy


Ilustrační foto | foto: Shutterstock

Premium Recept
Příroda se rychle probouzí, zato náš organismus teď potřebuje k nastartování víc než jen trochu teplejší dny a častější pohlazení slunečních paprsků. Očistné kúry či vitaminový doping si snadno a levně dopřejeme s pomocí zelených bylinek. A nemusí to být jen tolik populární medvědí česnek.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Zima byla sice mírná, přesto nás už období krátkých dnů a zatažené oblohy zmáhá. Jarní únavy se podobně jako naši předkové můžeme pokusit zbavit pomocí přírody, v níž naplno propuklo zelené rašení. Kromě prvních květů v trávníku nám totiž předkládá i bohatou nabídku prospěšných bylinek.

Vůně jej prozradí: medvědí česnek

Donedávna gastronomicky skoro zapomenutá rostlina. Výletníci do sousedního Německa ji znávali pod názvem Bärlauch jako součást pomazánek, salátů či bylinkového másla.

Jinak se ale o medvědím česneku začalo v Česku více mluvit až s větším rozvojem pěstování a používání zelených bylinek v domácí kuchyni i prestižních restauracích.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: