Neděle 20. června 2021svátek má Květa 32 °C skoro jasno, občasné bouřky Předplatné LN

Iva Pospíšilová

zkratka: ip
RSS kanál autora

Články autora

Iva Pospíšilová

Patrové dorty vzbuzují v laikovi respekt. Upéci je a zkompletovat ale není tak těžké, jak se možná zdá

Potahovaný dort | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Největší výzvou je pro každého cukráře a cukrářku něco jiného – někdo zápasí s kynutým těstem, pro jiného je nejtěžší správně usušit „obyčejné“...

Iva Pospíšilová

Potažení korpusu marcipánem či fondánem? Potahovaný dort zvládnete s tímto receptem hravě i doma

Jak na potahovaný dort? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Připravit potahovaný dort je práce na celý den. Ještě lepší je rozložit si jeho přípravu dokonce do dnů dvou či tří. Jeho výroba má totiž vlastní...

Iva Pospíšilová

Tiramisu a jiné dezerty, které není třeba péct. Tady jsou recepty na ty nejlepší z nich

Tiramisu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Mezi nejoblíbenější moučníky patří ty, které se během přípravy zcela obejdou bez jindy klíčového domácího spotřebiče, a sice bez trouby. O to víc...

Iva Pospíšilová

Toužíte si doma sami upéct vlastní chléb? Poradíme vám, jak na ten nejlepší kvásek

Domácí chleba | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Pokud se chcete naučit péct doma opravdu dobrý chléb, přestaňte hned teď číst, poohlédněte se po dobrém kvásku a dejte se do toho. Chléb s žitným...

Seriál Iva Pospíšilová

Příprava listového těsta je výzva i pro zkušené pekařky. Jak na lahodné domácí kremrole?

Kremrole | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Podle starého pořekadla je na listové alias lístkové těsto potřeba nové máslo – a staré koště. To koště proto, aby dobře roztopilo troubu, která má...

Iva Pospíšilová

Udělejte si quiche, slané koláče či kynutou pizzu. Tipy a triky na to nejlepší těsto

Quiche | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Teplé i studené, s masem i bez a pokaždé moc dobré. Takové jsou slané koláče z křehkého těsta s bohatou náplní. Tím nejznámějším z nich je quiche...

Iva Pospíšilová

Pověsti nelžou, makronky patří mezi složitější dezerty. S těmito recepty je ale zvládnete doma hravě

Makronky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Makronky jsou hit. V posledních letech ovládly vitríny cukráren, sladké koutky svatebních rautů i instagramové účty zapálených domácích cukrářek....

Správně vykynuté těsto je hladké, lesklé a pružné. Jak poznat prstem, že je hotové?

Domácí buchty | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Buchty, koláče, koblihy, ovocné tály, ale taky vánočky nebo velikonoční mazance. Kynuté těsto je základ. Jakmile se ho naučíte, pořád bude co zkoušet...

Iva Pospíšilová

Ty nejlepší, nejlehčí a nejrychlejší rolády se připravují z klasického piškotového těsta. Umíte je?

Roláda je zase sexy dezert | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Jídlo podléhá módním vlnám stejně jako to, co nosíme a čím se obklopujeme. A pro pečení to neplatí o nic míň než pro jiné vaření. Některé ještě...

Seriál Iva Pospíšilová

Lepek je všude, nebo není? Pokud se mu chcete vyhnout, můžete zkusit některé z následujících dezertů

Pavlova | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Jedno zda se potravinám obsahujícím lepek vyhýbat musíte, nebo jen chcete. K tomu, upéct si výborný moučník či jiný dezert, je nepotřebujete – řada z...

Seriál Iva Pospíšilová

Linecké jako po másle. Recepty na to nejlepší a triky, aby se vždy povedlo

Křehký jahodový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Není linecké jako linecké. Totiž těsto. To, které je většině z nás důvěrněji známé, protože z něj před svátky připravujeme jeden z nejoblíbenějších...

Seriál Iva Pospíšilová

Ovoce pod závějí drobenky. Jak na buchty na plech, aby je zvládli i úplní začátečníci?

Jak na buchty na plech, aby je zvládli i začátečníci? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Buchta na plech může mít podobu letní bublaniny lehké jako vánek, čokoládových řezů s tvarohem či třeba kynutého táče se štědrou vrstvou máslové...

Seriál Iva Pospíšilová

Pečení s dětmi je zábava. Přinášíme recepty, které je budou nejvíce bavit

Pečení s dětmi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Pečení s dětmi nebo pro děti patří k tomu nejradostnějšímu v kuchyni. Co na tom, že s jejich pomocí to většinou skončí závějí mouky na podlaze –...

Seriál Iva Pospíšilová

Domácí tyčinky, krekry anebo preclíky jsou nejlepší čerstvě vytažené z trouby. Přinášíme nejlepší recepty

Preclíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Ne každý sladkou chuť v jídle vyhledává – někdo se sladkým dezertům vyhýbá, protože mu zkrátka nechutnají, jiného k tomu vedou třeba zdravotní...

Seriál Iva Pospíšilová

Jak na závin, který sníte i očima. Příprava nejoblíbenějšího českého moučníku krok za krokem

Jablkový štrúdl (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Dej na vál žejdlík nejpěknější mouky, udělej v ní důlek a zadělej studenou vodou a krapýtkem soli tuhé těsto jako na buchtičky, vytloukej a hněť ho...

Seriál Iva Pospíšilová

Jak na dokonalou bábovku. Zkuste trik s utěrkou a tento recept

Mramorová bábovka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

OCHUTNÁVKOVÝ DÍL SERIÁLU O PEČENÍ ZDARMA: Vůně čerstvě upečeného koláče nebo jiného sladkého pečiva většině z nás splývá s pocitem bezpečí, domova či...