19. října 2018 5:54

Skvělé k masu, ale i k pancettě. Jak na kapustičky s kaštany?

Aby kombinace kaštanů a kapustiček nebyla příliš suchá, doplňuje ji ještě... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jedlé kaštany rozhodně nepatří jen do sladkého nebo do nádivek. Jsou skvělé i k masu nebo třeba v zemité podzimní trojkombinaci se šťavnatými...

Seriál 16. října 2018 6:00

VIDEORECEPT: Candát a máslová dýně na několik způsobů

Candát a dýňové pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi českou kuchyni, ale někdy se vám zdá těžká? Vyzkoušejte recepty šéfkuchaře Igora Chramce z restaurace V zátiší. A protože se s dýněmi...

14. října 2018 6:02

Víno, ryby a rajčata, to je brodet. Jak na rybí guláš?

Brodet | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Brodet je vydatný rybí guláš podobný našemu klasickému. „Při jeho přípravě se používá stejné množství cibule jako masa. Typické je použití směsi...

13. října 2018 6:39

Zákusek, po kterém nemůžete za volant. Opilý Izidor podle Karolíny Kamberské

Opilý Izidor podle receptu Karolíny Kamberské | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když mi kdysi sousedka Míša, výborná kuchařka, donesla talířek s cukrovím, naprosto jsem se zamilovala do miniaturního dortíčku, který jsem jedla...

Recept 12. října 2018 6:19

Jak ohromit na rodinné oslavě? Připravte dušenou jehněčí plec podle šéfkuchaře Davida

Dušená jehněčí plec s červeným vínem, kořenová zelenina s houbami, růžičková... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na talířích se na podzim objevuje jehněčí čím dál tím častěji. Jak ho ale připravit tak, abyste ohromili návštěvu či rodinu? Vyzkoušejte recept...

11. října 2018 5:40

Jak na nudlový salát. Kolik do něj patří chilli papriček?

Do asijské kuchyně se dobře hodí tenké červené thajské papričky, ale také útlé... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak moc ostrý bude váš asijský salát s kuřecím masem, závisí na volbě chili papriček. Určitě nesahejte po Carolina Reaper nebo jiné z kategorie...

9. října 2018 6:29

VIDEORECEPT: Česká klasika jinak. Jak na restované hřiby s libečkovým podmáslím?

Restované houby, pomalu pečený celer a libečkové podmáslí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi českou kuchyni, ale někdy se vám zdá těžká? Vyzkoušejte recepty šéfkuchaře Igora Chramce z restaurace V zátiší. A protože houby rostou,...

8. října 2018 6:34

Kančí maso, hrušky a kaštany. Jak na kančí hřbet s nádivkou poradí šéfkuchař

Kančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zvěřina je v Česku čím dál tím oblíbenější. Kančí maso obsahuje více tuku než spárkatá zvěř, ve srovnání s běžným vepřovým masem je však pevnější,...

Recept 4. října 2018 6:50

Skořice a máslová dýně. Vyzkoušejte podzimní dort podle cukrářky

Dýňový dort | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýně se rozhodně nehodí pouze do slaných jídel, skvěle se hodí i do zákusků. Vyzkoušejte dýňový dort cukrářky Dominiky Tesařové z cukrárny Lagarto.

Recept 30. září 2018 6:51

Něco na zahřátí. Připravte si dýňovou polévku se semínky podle šéfkuchaře

Dýňová polévka se semínky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýňových polévek není nikdy dost. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Aleše Veselého z nově otevřeného Belcredi Bistra.

Recept 23. září 2018 6:36

Podzimní večeře? Vyzkoušejte dýňové noky s houbami podle šéfkuchařky

Dýňové noky s houbami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýňová sezóna je v plném proudu. V kuchyní se dýně dávno nevyužívají jen na kompot, jak tomu bylo dříve. Dají se z nich udělat polévky, placky i...

20. září 2018 15:32

Vegetariánský burger? Zkuste recept šéfkuchařky s halloumi sýrem

Halloumi burger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dali byste si burger, ale nejíte maso? Nevadí, můžete vyzkoušet variantu s halloumi sýrem a portobello žampiony podle šéfkuchařky Růženy Smolenové z...

9. září 2018 6:54

Lehká a delikátní večeře? Zkuste ‚lososovitého pstruha‘ s koprem a brokolicí

Lososový pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Lososovitý pstruh je mnohdy lepší než losos, ve skutečnosti jde o přírodními látkami „dobarveného“ pstruha duhového....

7. září 2018 5:41

Krok za krokem: jak na krevety se zázvorovou glazurou

Krevety se zázvorovou glazurou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

FOTOSERIÁL Pokud máte rádi krevety, tento recept si zamilujete. Připravte si doma krevety se zázvorovou glazurou. Jak na ně? Server Lidovky ve...

Recept 7. září 2018 5:06

Nadýchané a jemné jako pohlazení. Jak na ementálové pusinky?

Jak na ementálové pusinky? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do našlehaných bílků v podhůří švýcarských čtyřtisícovek přidávají nejen cukr, ale i nastrouhaný ementál. Užijte si konec léta s nadýchanými...

6. září 2018 5:59

Podzim volá. Připravte si dýňové consommé s feta sýrem podle šéfkuchaře

Připravte si dýňové consommé s feta sýrem podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sychravé počasí nám zanedlouho zaklepe na dveře. Máte chuť na něco výjimečného, co vás zahřeje? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marka Šády z restaurace...

Seriál 31. srpna 2018 6:07

Krok za krokem: jak na skvělý rib eye steak s olivovo-tomatovou omáčkou

Po odležení steak opékejtee na sucho na rozpálené pánvi 2 minuty z každé strany. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud máte rádi maso, tento recept si zamilujete. Rib eye steak s olivovo-tomatovou omáčkou je jídlo, kterým ootěšíte každou návštěvu. Jak na něj?...

30. srpna 2018 6:37

Jak na vepřový hřbet s jelítkem a cizrnou? Zkuste recept šéfkuchaře

Pečený vepřový hřbet, jelítko, konfitované batáty a brambory, opečená karotka s... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Českou kuchyni má rád. Někdy ji dokonce zakomponuje do svých pokrmů, samozřejmě podle fantazie a moderní úpravy, zachovat chce ale „českou“ chuť....

Recept 27. srpna 2018 6:10

Marinovaná hruška se sladem a nugátem podle Romana Pauluse

Marinovaná hruška se sladem a nugátem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Roman Paulus si myslí, že česká gastronomie je na vzestupu. Sám k tomu svým kuchařským umem přispívá. Vyzkoušejte jeden z jeho dezertů -...

Seriál 24. srpna 2018 6:00

Krok za krokem: Losos na dýni se špenátem a dýňovým pyré

Losos na dýni se špenátem a dýňovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud máte rádi ryby, tento recept si zamilujete. Losos na dýni je lehké jídlo, které provoní vaši kuchyň. A jak na něj? Server Lidovky ve spolupráci...

Recept 17. srpna 2018 6:06

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy podle šéfkuchaře

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Rád vařím z čerstvých surovin. Z oblíbených ingrediencí bych jmenoval mučenku, koriandr a rajčata,“ říká šéfkuchař Jan Horký, který se podělil o...

Recept 27. července 2018 6:50

Recept, který stojí za námahu. Jak na hlucké vdolečky?

Typickým znakem hluckých vdolečků je dutinka vzniklá pečením. V některých... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Drobné koláčky, které se dělají při všech slavnostních příležitostech na Slovácku, nejsou zrovna bezpracné. Vyžadují trpělivost, pečlivost a trochu...

26. července 2018 6:54

Pečený lilek, pyré a tonka fazole podle šéfkuchaře Romana Pauluse

Pečený lilek, pyré a tonka fazole | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Roman Paulus si myslí, že česká gastronomie je na vzestupu. Sám k tomu svým kuchařským umem přispívá. Vyzkoušejte jeden z jeho receptů -...

Recept aktualizováno 21. 8 11:38, 12. 7. 2018 6:25

Mlsejte zdravě. Zkuste čokoládový dort bez cukru a mouky

Čokoládový dort bez cukru a mouky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dopřejte si čokoládový dort bez cukru a mouky podle cukrářky Lenky Neradové z restaurace Hergetova Cihelna.

9. července 2018 6:37

Osvěžte se v teplých dnech. Zkuste melounový salát s fetou podle šéfkuchaře

Melounový salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Saláty jsou do horkých letních tou nejlepší volbou jak k lehkému obědu, tak i večeři. Navíc existuje nespočet kombinací, jak si vytvořit tuto zdravou...

Recept 8. července 2018 6:34

Dezert, který potěší i celiaky. Zkuste osvěžující tapiokový puding

Tapiokový puding | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Léto svádí k lehkých osvěžujícím dezertům. Připravte si jeden takový i doma. Tapiokový puding s mangem vás nadchne jiskřivou chutí, navíc nijak...

6. července 2018 6:00

Fish and chips s teplou tatarskou omáčkou rajčaty a hráškem podle šéfkuchaře

Fish and chips s teplou tatarskou omáčkou rajčaty a hráškem podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na britskou specialitu fish and...

Recept 27. června 2018 6:27

Jahody a rajčata v polévce? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře

Rajčatová polévka s mátou a jahodami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyzkoušejte letní osvěžující polévku podle šéfkuchaře Petra Šmrhy z restaurace „home by UNIC“. Tato studená polévka je velmi jednoduchá na přípravu a...

22. června 2018 5:00 PRAHA

VIDEO: Lidovky.cz vyzkoušely kritizovanou kuchařku pro chudé. Uvařily fazolový guláš podle ministerstva

Fazolový guláš podle ministerské kuchařky pro chudé. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Úspornou kuchařku, nebo takzvanou ‚Kuchařku pro chudé‘, vydalo před časem Ministerstvo práce a sociálních věcí. Kniha obsahuje recepty, podle kterých...

Recept 17. června 2018 6:27

Grilovací sezona v plném proudu. Jak si připravit šťavnatý burger?

Burger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestliže čas od času grilujete, víte, že základní recept na hamburger je až návykově snadný. Základem je kvalitní maso (šéfkuchaři doporučují hovězí...

Recept 8. června 2018 6:19

Jak na pečenou makrelu? Nejlepší je s výraznou omáčkou

Makrel je mnoho druhů: některé mají výrazné tmavé pruhy, jiné nenápadné... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tahle nenápadná ryba, kterou zná česká kuchyně hlavně v uzené podobě, má lahodné maso, které vynikne jak v suši, tak jednoduchým pečením v troubě...

Recept 20. května 2018 6:20

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli. Jak na ně?

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept Hynka Vávry z restaurace Hliněná Basta na krevety v kokosovém mléce.

22. dubna 2018 6:24

Uzené kachní prso s kačenkami, estragonem a pošírovaným vejcem. Jak na to?

Uzené kachní prso s kačenkami, estragonem a pošírovaným vejcem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kačenka česká má výraznou vůni a jemnou, lahodnou chuť a sluší jí stejná úprava jako smržům ve smetanových omáčkách či s masem. Zkuste ji připravit...

Recept 12. dubna 2018 6:14

Připravte si thajský salát Som Tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta

Připravte si thajský salát Som tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

Recept 25. března 2018 6:37

Vítání jara. Připravte si skvělou řeřichovou polévku podle šéfkuchaře

Řeřichová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte...

Recept 23. března 2018 6:04

Vyzkoušejte kachnu s kaštanovými knedlíky a černobýlem

Kachna s kaštanovými knedlíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Věřili byste, že se pelyněk černobýl prodává v německých samoobsluhách v regálech s kořením? Vedle bobkového listu a majoránky. Pytlíčky, které jsem...