Pondělí 1. června 2020svátek má Laura 21 °C polojasno Předplatné LN
Recept

Polévka z bílého chřestu. Pošírované vejce jí dodá šmrnc a správnou chuť

Polévka z bílého chřestu (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vaření z královské zeleniny není žádná věda, nejdůležitější je sehnat opravdu čerstvé výhonky. Jak na polévku z bílého chřestu poradí šéfkuchař Pavel...

Recept

Bezlepková velikonoční nádivka s cizrnou. Jak na ni?

Velikonoční nádivka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoce jsou skoro za dveřmi a doma na stole by neměla vedle mazance a beránka chybět ani velikonoční nádivka. Nechte se inspirovat receptem s...

Vitamin D v konzervě. 4 recepty, které vykouzlíte ze sardinek

Sardinky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sardinky ve vlastní šťávě se mezi potravinami v konzervách řadí k „superpotravinám“. Dlouho vydrží a jsou plné vitaminu D, který je v současné době...

Recept

Portugalské jídlo pica pau. Proč si k němu dát vychlazené pivo?

Pica pau | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pica pau znamená portugalsky datel. Název tohoto jídla odkazuje ke způsobu podávání. Kousky restovaného kvalitního hovězího se napichují přímo z...

Recept

Tropické hovězí na špejli. Jak na karibský recept?

Tropické hovězí na špejli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tento recept využívá dostatku tropického ovoce v Karibiku a jeho sladkou chuť kombinuje s masem a pálivostí papriček habanero. Podávejte se salátem s...

Recept

Specialita ze Saúdské Arábie. Kabsa se připravuje hlavně na oslavách

Kabsa je aromatický rýžový pokrm původem ze Saúdské Arábie známý na většině... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kabsa je aromatický rýžový pokrm původem ze Saúdské Arábie známý na většině Arabského poloostrova. V některých oblastech se pro něj vžil i název...

Recept

Husty guláš s fazolemi, masem a chilli. Jak na brazilskou feijoadu?

Feijoada je považována za brazilské národní jídlo. Jedná se o hustý „guláš“ z... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Feijoada je považována za brazilské národní jídlo. Jedná se o hustý „guláš“ z černých fazolí (od slova feijão, čili fazole), se spoustou...

Džem ze zahrady s tymiánem podle cukráře Josefa Maršálka

Džem ze zahrady s tymiánem podle cukráře Josefa Maršálka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

U nás doma se vždycky celé léto zavařovalo. Obě babičky mají obrovské zahrady, ve kterých roste od jablek a hrušek přes třešně až po rybíz prakticky...

Recept

Taštičky plněné hovězím masem. Beef patties s chilli z Jamajky

Beef patties s chilli z Jamajky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K vychlazenému pivu na tropické jamajské pláži se nic nehodí lépe než taštičky plněné hovězím neboli beef patties, jak se jim v Karibiku říká....

Recept

Jak na staročeský frgál? Zkuste recept Josefa Maršálka

Frgál | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na zahradě kousek od včelína roste obrovský strom hrušky plošťky. Babička Josefka celé léto sbírala popadané kousky ovoce, rozpůlila...

Recept

Krevety s mangem, chili aioli, kešu a křupavou tempurou. Jak na ně?

Krevety s mangem, chili aioli, kešu a křupavou tempurou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lahodné maso tygřích krevet připravených v rozmanitých chuťových variacích bude hlavní ozdobou zimního menu v Hergetově Cihelně. Pokud se vám nechce...

Recept

Citrónový krém s olivovým olejem a rozmarýnem podle Josefa Maršálka

Citrónový krém s olivovým olejem a rozmarýnem podle Josefa Maršálka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Citronový krém je jedním ze základů anglického pečení. Najdete ho v každém supermarketu pod označením Lemon Curd. Používá se na kdeco. K namazání na...

Recept

Krevety, shiitake houby, koriandr a červené kari. Zkuste recept šéfkuchaře

Tygří krevety s risottem z červeného curry, shiitake houbami a koriandrem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lahodné maso tygřích krevet připravených v rozmanitých chuťových variacích bude hlavní ozdobou zimního menu v Hergetově Cihelně. Pokud se vám nechce...

Recept

Máslové lanýže s mořskou solí podle cukráře Josefa Maršálka

Máslové lanýže s mořskou solí podle cukráře Josefa Maršálka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čokoládové bonbony jsou neuvěřitelně dobré, a proto nebezpečně návykové. Většinou stačí kousek či dva pro dokonalý chuťový zážitek a také pro...

Recept

Krevety s mangem a chilli, křupavou tempurou a sojovým dresinkem

Krevety s mangem a chlii, křupavou tempurou a sojovým dresinkem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lahodné maso tygřích krevet připravených v rozmanitých chuťových variacích bude hlavní ozdobou zimního menu v Hergetově Cihelně. Pokud se vám nechce...

Recept

Filet pražmy se salátem z pečených paprik, rajčat a fazolí Borlotti

Filet pražmy se salátem z pečených paprik, rajčat a fazolí Borlotti | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Doráda neboli pražma královská je ryba-dravec s bílým masem a zřetelnými, pevnými kostmi. její příprava je velice jednoduchá, neboť je sama o sobě...

Trochu exotiky. Jak na salát s chobotnicí, poradí šéfkuchař

Chobotnicový salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chobotnice je stále ještě exotická surovina, kterou doma často nepřipravujeme. Pokud byste ale dostali chuť zpestřit si jídelníček, tady je recept...

Slavná kremšnita ze slovinského Bledu. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Kremšnita | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Připravuje se už desítky let, přesněji od roku 1953. Právě tehdy ho na březích slavného bledského jezera poprvé vyrobil šéfcukrář Hotelu Park Ištvan...

Co na talíř na Nový rok? Čočkovou polévku s kari podle šéfkuchaře

Polévka z červené čočky s kari | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Čočkovou vaříme klasicky s uzeným, ale častěji indickou s kari,“ říká šéfkuchař Hynek Vávra z restaurace Hliněná Bašta. A jak na ni? Tady je jeho...

Recept

Křupavá rybí tradice. Jak na kapří hranolky, poradí Jan Punčochář

Se zelím. Kapří hranolky dobře doprovodí klasický bramborový salát, ale třeba... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud byste letos štědrovečerní menu rádi trochu oživili, ale současně se nechcete vzdát klasiky v podobě smaženého kapra, vyzkoušejte kapří...

Krémová rybí polévka a kroketa s uzenou treskou podle šéfkuchaře

Krémová rybí polévka a kroketa s uzenou treskou podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pakliže vám kapří polévka nechutná, máte mnoho variant, ze který si na štědrovečerní stůl můžete vybrat. Zkuste třeba připravit smetanovou rybí...

Recept

Vánoční šnečí menu. Připravte si tradiční vánoční pokrmy doma

Šneci se vrací na české talíře. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař belgické restaurace Bruxx a Vinohradského Parlamentu Jan Pípal radí, jak si připravit šneky z pohodlí domova. Původem francouzskou...

Recept

Šneci po Burgundsku. Jak na vánoční pochoutku, poradí šéfkuchař

Šneci po Burgundsku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se o Vánocích pustit do přípravy šneků? Abyste nasytili čtyři osoby, je potřeba koupit 48 šneků a vyhradit si tak sedm hodin na přípravu. Jak...

3 recepty na vánočku od českých šéfkuchařů

Vánočka (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánočku si dělá každá rodina podle svého receptu, který se většinou dědí z generaci na generaci. Pokud byste ale letos chtěli vyzkoušet recept nový,...

Recept

Vosí hnízda podle šéfkuchaře: důležitý je rum a změklé máslo

Vosí hnízda (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chystáte se letos dělat vosí hnízda poprvé a nevíte, jak na ně? Tady je recept šéfkuchaře Svatopluka Hemmera z restaurace Grand Cru. Nechte se...

Recept

Křupavé čokoládové hrudky. Jak na ně?

Křupavé čokoládové hrudky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo by rád nemlsal? Ořechy a semínka s trochou kvalitní čokolády jsou ta zdravější volba, když vás honí mlsná. Ořechy, jak známo, obsahují velké...

Šneci se vracejí na vánoční stoly. Jak na šnečí tartiflette poradí šéfkuchař

Šneci. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete letos na vánoční stůl položit něco speciálního? Připravte své rodině či hostům šneky. Není to nic těžkého, jejich přípravu zvládne každý. Jak...

Recept

Linecké slepované těsto podle Lukáše Skály

Linecká kolečka ze žitné mouky. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejoblíbenějším cukrovím v Česku je linecké a vanilkové rohlíčky. Na vánočním stole má tyto dva druhy skoro každá rodina. Jak linecké dělá vyhlášený...

Recept

Kokosová linecká kolečka. Zkuste je bez lepku

Kokosová linecká kolečka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kokosová mouka je chuťově velmi dobrá a má poměrně široké využití pro pečení bez lepku. Má impozantní obsah vlákniny a je doslova požehnáním pro...

Recept

Bourguignon pomalu dušený v troubě. Jak na něj?

Bourguignon pomalu dušený v troubě. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dušený bourguignon (vyslovuje se „burgiňon“) je podobný českému guláši, ale po francouzsku vychytaný a notně vylepšený červeným vínem, zeleninou a...

Recept

Bezmasé italské těstoviny snadno rychle

Bezmasé italské těstoviny snadno rychle | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rychlá pasta pochoutka, kterou si doma připraví i méně zdatní kuchaři. Na přípravu vám stačí několik základních surovin, které koupíte v obchodě za...

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou. Jak na ni?

Podzimní cizrnová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zatímco ve světě je cizrna jednou z nejrozšířenějších luštěnin, u nás si zatím svoji pozici musí tvrdě vybojovat nad čočkou a fazolemi. Cizrně se...

Recept

Jak na thajské červené kari, poradí šéfkuchař

Thajské červené kari s tofu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak je možné, že asijské jídlo je tak jednoduché a přitom chuťově výrazné? Tajná přísada, která způsobuje explozi chutí, se jmenuje kari pasta. Jak...

Recept

Kuřecí vývar se zeleninou s domácími nudlemi a masovými knedlíčky podle šéfkuchaře

Kuřecí vývar | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čím jemněji zeleninu nakrájíte, tím více přidá vývaru svou barvu a chuť. Kuřecí skelety pečte v troubě, aby vývar získal svou barvu a chuť. Není...

Recept

Zužitkujte všechny zbytky. Připravte si doma ocet z jablečných slupek

Jablečný ocet | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Elegantní cesta, jak zužitkovat zbytky jablek, například po pečení koláče, které se jinak vyhazují. Takto snadno získáte kvalitní jablečný ocet,...

Recept

Jak připravit chutnou koprovku, poradí šéfkuchař

Koprová omáčka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tradiční české jídlo, které rozděluje národ na dvě poloviny. Koprovku si buď zamilujete, nebo jí na chuť nikdy nepřijdete. Šéfkuchař Daniel Holan z...