Čtvrtek 13. května 2021svátek má Servác 13 °C občasný déšť Předplatné LN

Zdravý a rychlý oběd? Rizoto z těstovinové rýže je hotové za dvacet minut

Rizoto z těstovinové rýže s krevetami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Oběd, jehož příprava nepřesáhne půl hodiny, to je sen každého, kdo pracuje z domova. Kde ale stále brát inspiraci? Zkuste třeba rizoto z těstovinové...

Bílkoviny, minerály i vitamíny. Luštěniny jsou jaře k nezaplacení, připravte si čočkové kuličky s gravy omáčkou

Čočkové kuličky s gravy omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí...

Recept

Tři recepty proti jarní únavě. Strava musí obsahovat železo i zinek, tělo je po zimě vyčerpané

Salát s kuřecím masem, oříšky a malinovým dresingem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nedostatek slunečního záření, změna času i teplot. Na to všechno reaguje lidské tělo a proto se ze začátku jara cítí vyčerpané. Jarní únava opravdu...

Jak na pikantní polévku z červených fazolí? Proti nadýmání přidejte trochu tymiánu či saturejky

Pikantní polévku z červených fazolí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí...

Peče celá rodina. Udělejte si velikonoční minimazance, příprava vás bude bavit

Minimazance | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Místo klasického mazance zkuste letos malé minimazanečky. Jsou rychleji upečené, dobře drží tvar a při pečení zapojíte více dětí, každé si pak může...

Recept

Velikonoce se blíží. Připravte si čokoládová vajíčka plněná arašídovým máslem

Čokoládová vajíčka plněná arašídovým máslem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli. Nebojte se experimentovat, zatímco...

Recept

Červené zelí, špenát a brokolice. Dopřejte si vydatnou tofu omeletu

Tofu omeleta s brokolicí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Klíčky, bylinky, chřest, špenát, vejce nebo ředkvičky dodají po náročné zimě na talíř barevnou porci nové energie. Zkuste si udělat vydatnou snídani....

Recept

Přivítejte jaro. Zkuste špenátovou polévku s brokolicí

Jarní špenátová polévka s brokolicí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zelená je barvou jara a rozhodně byste právě teď měli do jídelníčku zařadit zelené potraviny. Vyzkoušejte třeba jarní špenátovou polévku s brokolicí.

Recept

Snídaně do postele pro dva. Omeleta s tvarohem a uzeným lososem

Omeleta s lososem a tvarohem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Klíčky, bylinky, chřest, špenát, vejce nebo ředkvičky dodají po náročné zimě na talíř barevnou porci nové energie. Zkuste si udělat vydatnou snídani....

Recept

Hrášek, kadeřávek a špenát. Jak na zelenou omeletu?

Hrášková omeleta s kozím sýrem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Klíčky, bylinky, chřest, špenát, vejce nebo ředkvičky dodají po náročné zimě na talíř barevnou porci nové energie. Zkuste si udělat vydatnou snídani....

Recept

Odlehčený jídelníček. K svačině si místo sušenky dejte lněné krekry

Lněné krekry | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S příchodem jara je v posledních letech čím dál populárnější dopřávat si takzvaný jarní detox organismu. Metod, jak ho docílit, je celá řada. Ideální...

Recept

Polévka je grunt. Jak na poctivou gulášovku?

Gulášová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Myslíte si, že u nás existuje někdo, kdo aspoň jednou neochutnal naši klasiku, gulášovou polévku? Pokrm, který dokáže skvěle zasytit? Pokud se dobře...

Recept

Makové lívance se švestkovou omáčkou. Ideální k víkendové snídani

Makové lívance se švestkovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože...

Recept

Salát s kozím sýrem, čekankou, ořechy a medovým dresinkem. Jak na něj?

Salát s kozím sýrem, čekankou, ořechy a medovým dresinkem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čekanka, listový salát, ořechy, hrušky a med. Přestože se nesou zimní recepty v „hutnějším“ duchu, nezapomínejme ani na lehkou večeři v podobě salátu.

Nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou. Jak na ně?

Nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když se vám omrzí těstoviny, skvělou alternativou jsou bramborové nočky. Můžete si je připravit třeba à la co dům dal. Anebo se inspirovat naším...

Valentýn pro vegany. Překvapte svou polovičkou večeří jako z restaurace

Valentýnské cupcakes | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Láska prostě prochází žaludkem. Program na romantický valentýnský večer se tak zpravidla pro většinu zamilovaných neobejde bez společné večeře. Pokud...

Špenátová polévka se zastřeným vejcem. Jak na ni?

Špenátová polévka se zastřeným vejcem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte slabost pro neodolatelnou vůni špenátu a česneku? Když ještě přidáte zeleninový vývar, cibuli, bílé víno, smetanu a vejce, hnedle se můžete...

Avokádový chilli toast. Jak na rychlou večeři či víkendovou snídani poradí šéfkuchař

Avocado chilli jam toast | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Také milujete avokádo? A co teprve, když se přidá chilli, granátové jablko a bylinky. Jak na takový avokádový chilli jam toast vám poradí šéfkuchař...

Recept

Hovězí Massaman kari. Jak na thajskou lahůdku podle šéfkuchaře

Massaman kari | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Massaman kari je oblíbený sytý pokrm původem z Thajska. Skvěle chutná právě v zimě. Jak si ho připravit doma vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat,...

Recept

Smažené nudle, vejce a krevety. Jak na Pad Thai podle šéfkuchaře?

Pad Thai Koong | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pad Thai je thajský nudlový pokrm, který se v Asii běžně prodávaný jako rychlé občerstvení i jako hlavní chod v restauracích. Jak si ho připravit...

Recept

Zdravá a dietní večeře. Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Základem karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina, známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík,...

Ideální snídaně. Pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami

Pohanková kaše | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Určitě jste už někde zaslechli, že je pohanka velmi cenná potravina. Její předností je například obsah rutinu, který zpružňuje a posiluje naše cévy....

Recept

Pečená dýně, sladké brambory, topinambur a pražená semínka. Jak na to?

Pečená dýně, sladké brambory, topinambur, mrkev a mix pražených semínek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recept, ze kterého budou mít radost především vegetariáni, ale nejen ti. Je totiž plný pečené dýně, sladkých brambor, mrkve, semínek, bylinek a také...

Recept

Chcete zhubnout? Připravte si k obědu pstruha s čočkovým ragú

Pečený pstruh s čočkovým ragú | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď, když jsou také k dostání? Nachystali jsme pro...

Recept

Tradice by se měly dodržovat. Uvařte si na Nový rok krémovou čočkovou polévku

Čočková polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby se nás držely peníze. Navíc má i blahodárné účinky na naše zdraví. Zkuste si letos připravit polévku s...

Recept

Na sladko i na slano. Jak na šneky s pudinkovou a brynzovou náplní?

Šneci s pudinkovou náplní | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco sladkého, ale po cukroví příliš neprahnete? Šneky si můžete připravit na sladko, ale i na slano. Nechte se inspirovat.

Zuppa toscana. Připravte si toskánskou lahůdku plnou zeleniny

Zuppa toscana | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kadeřávek, cibule a bresaola. To je základ toskánské polévky plné zeleniny. Jak na ni? Nechte se inspirovat.

Recept aktualizováno 6:58

K podzimu a zimě prostě patří. Dejte si dýňovou polévku s kokosovým mlékem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýně je královnou podzimu a zimy. Hledáte po dnech plných hojnosti zdravý, chutný a přitom dietní pokrm, který vás zasytí a zahřeje? Vyzkoušejte...

Recept aktualizováno 5:53

Češi jsou knedlíkový národ. Připravit oblíbenou přílohu lze i z avokáda nebo perníku

Knedlíková kuchařka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bez ovocných knedlíků není léto, perníkové patří ke zvěřině a pečené k masu. Knedlíky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh jídel české kuchyně,...

Recept

Vitamin D v polévce. Uvařte si krém s lososem a koprem

Krémová polévka s lososem a koprem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Studené počasí přímo vybízí k tomu udělat si horkou polévku a prohřát organismus. Krémová polévka z lososa je skvělou volbou, protože ryby obsahují...

Seriál aktualizováno 5:41 Praha Alena Pecháčková

VAŘENÍM PROTI COVIDU: Čím v době pandemie povzbudit imunitu? Připravte si jídla s vysokým obsahem vitaminu C

Kysané zelí s pečeným masem a topinamburovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid-19...

aktualizováno 6:20

Vitamin D v konzervě. 4 recepty, které vykouzlíte ze sardinek

Sardinky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sardinky ve vlastní šťávě se mezi potravinami v konzervách řadí k „superpotravinám“. Dlouho vydrží a jsou plné vitaminu D, který je v současné době...

Recept aktualizováno 15:44

Kuře supréme s šafránovým rizotem a chřestem podle šéfkuchaře

Kuře supréme s šafránovým rizotem a chřestem podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na kuře supreéme? Pojem supréme se vztahuje ke způsobu naporcování masa. Jedná se o prsa zároveň s křídlem. Jestli jste ho nikdy nezkoušeli, máme...

Vedra udeřila, co si dát v horku k večeři? Zkuste ovocný salát nebo kuskus, na knedlíky zapomeňte

Kuskus se zeleninou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V horkých letních dnech není důležitý pouze pitný režim, ale také to, co jíte. Z jídelníčku by měly zmizet těžké smetanové omáčky i knedlíky. Zkuste...

Recept

Jak na kalamáry? Příprava je snadná, důležitý je hlavně pepř, říká šéfkuchař

Kalamáry se solí a pepřem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kalamáry se solí a pepřem jsou klasikou. Jejich příprava je jednoduchá a nedá se na ní skoro nic zkazit. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Štěpána...

Recept

Ostrá kokosová polévka s nudlemi. Jak na lahůdku z Malajsie poradí šéfkuchař

Ostrá kokosová polévka s nudlemi (laksa) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického? Zkuste ostrou polévku z Malajsie. Příprava není extra složitá a pokud máte rádi pálivé pokrmy, budete nadšeni. O recept...