Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Přivítejte jaro. Zkuste špenátovou polévku s brokolicí

Jarní špenátová polévka s brokolicí foto: Česká veganská společnost

Recept
Zelená je barvou jara a rozhodně byste právě teď měli do jídelníčku zařadit zelené potraviny. Vyzkoušejte třeba jarní špenátovou polévku s brokolicí.
  6:46

Jarní špenátová polévka s brokolicí

  • 1 větší brokolice rozebraná na růžičky
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 nakrájené brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 200 ml sójové smetany
  • 2 - 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • piniové oříšky na ozdobení

Postup:Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme brambory a zalijeme zeleninovým vývarem, vaříme 20 minut, poté přidáme brokolici a vaříme dalších 5 minut. Přidáme nakrájené špenátové listy, dochutíme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a utřeným česnekem a zjemníme sójovou smetanou. Podáváme s piniovými oříšky, které orestujeme na pánvi.

Autor: