Gulášová polévka
Ingredience:
- 1 lžíce sádla
- 300 g cibule najemno
- 1 lžička drceného kmínu
- 3 stroužky česneku
- 300 g mletého hovězího
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 1,2 l pomalu taženého hovězího vývaru
- 300 g brambor typu A na kostky
- 1 lžíce sušené majoránky
- hrst listové petržele
Postup: Do rozpáleného hrnce dáme lžíci sádla, opečeme cibuli do hněda. Pokud se nám začne cibule připalovat, můžeme ji podlít trochou vody. Přidáme kmín, česnek a za minutu vložíme maso. Maso opékáme, dokud nezmizí tekutina, přisypeme papriku a restujeme 2 minuty.
Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké. Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sekanou petrželí.