Pátek 27. května 2022, svátek má Valdemar
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Zdravá a dietní večeře. Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Jídlo

  5:48
Základem karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina, známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem, zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem foto: Akademie kvality

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Ingredience:

  • 700 g krůtích prsou
  • 1 menší celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 30 g zázvoru
  • 4 vejce
  • 200 ml selského jogurtu
  • olivový olej, limetka, sůl, pepř, kurkuma

Postup: Krůtí prso nameleme v mlýnku, celer a zázvor nastrouháme najemno a smícháme s krůtím masem. Přidáme koření, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme. Karbanátky pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje asi čtyři minuty z každé strany. Dip vyrobíme smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžeme dochutit limetkovou šťávou a kůrou.

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Autor:

V předdůchodu si odpočinu a pak se uvidí. Možnost, o které se moc neví

Premium Má do penze pět let a je v předdůchodu na tři roky. Na víc totiž nemá naspořeno. Že to nejde? Ale ano. Legislativa to...

Mami, ty se uzdravíš! Jana Vránová o synově cestě do NHL i boji s rakovinou

Premium Před sedmi lety si prožila peklo. Bojovala s rakovinou lymfatických uzlin a nevěděla, jak to synovi, hrajícímu tehdy...

Půst, občas večeře, čtyři kávy denně. Jak jíst podle výživového poradce Havlíčka

Premium Strava ovlivňuje nejen naši váhu či kondici, ale i náladu a zdravotní stav. Ostatně až dvě třetiny všech nemocí mají...