Cizrna nahradí i maso. Vyzkoušejte 5 nej receptů![]() |
Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.
Snídaňové cizrnové koláčky
(6 porcí, 50 minut)
Suroviny
- 1 a ¾ hrnku cizrnové mouky
- ¼ hrnku lahůdkového droždí
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- ⅓ hrnku jarní cibulky nakrájené na kolečka
- 2 hrnky čerstvého špenátu
- 2 hrnky vody
- 1 lžička kypřícího prášku
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- olej
Postup: Troubu si rozehřejeme na 180 °C. V míse smícháme cizrnovou mouku, kypřící prášek, lahůdkové droždí, sůl a bylinky. Přidáme vodu a zeleninu a důkladně promícháme. Plech na muffiny potřeme olejem a připravené těsto do něj rovnoměrně rozdělíme. Pečeme přibližně 35 minut, necháme vychladnout a opatrně vyndaváme. Podáváme s čerstvou zeleninou.