Úterý 25. června 2024, svátek má Ivan
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Cizrna je poklad kuchyně. Zkuste si připravit snídaňové koláčky

Snídaňové cizrnové koláčky foto: Česká veganská společnost

Recept
Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší.
  6:08

Cizrna nahradí i maso. Vyzkoušejte 5 nej receptů

Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

Snídaňové cizrnové koláčky

(6 porcí, 50 minut)

Suroviny

  • 1 a ¾ hrnku cizrnové mouky
  • ¼ hrnku lahůdkového droždí
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • ⅓ hrnku jarní cibulky nakrájené na kolečka
  • 2 hrnky čerstvého špenátu
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • olej

Postup: Troubu si rozehřejeme na 180 °C. V míse smícháme cizrnovou mouku, kypřící prášek, lahůdkové droždí, sůl a bylinky. Přidáme vodu a zeleninu a důkladně promícháme. Plech na muffiny potřeme olejem a připravené těsto do něj rovnoměrně rozdělíme. Pečeme přibližně 35 minut, necháme vychladnout a opatrně vyndaváme. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Autor:
Témata: Cizrna, Recepty

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...