Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Avokádový chilli toast. Jak na rychlou večeři či víkendovou snídani poradí šéfkuchař

Jídlo

  5:58
Také milujete avokádo? A co teprve, když se přidá chilli, granátové jablko a bylinky. Jak na takový avokádový chilli jam toast vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat, který se v současné době chystá vydat svou první kuchařku.

Avocado chilli jam toast foto: Café Buddha

Avocado chilli jam toast

  • 1 ks dobrého chleba
  • 2 ks avokáda
  • 1 ks granátové jablko
  • špetka chilli soli
  • 200 g chilli jam
  • 20 g mikrobylinky (sakura, hrášek, slunečnice)

Postup: Rozkrojíme avokádo, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Granátové jablko si vyloupeme. Nejsnazší postup je překrojit jablko napůl a v misce s vodou vyloupávat zrníčka, abychom se nepotřísnili červenou barvou. Nakrojíme si krajíce chleba, které nasucho opečeme na pánvi (v případě, že máme rádi máslo, můžeme použít).

Nyní si pomažeme toast chilli džemem, jednu polovinu nakrájeného avokáda si nožem přendáme na toast, přitlačíme a roztáhneme po toastu, posolíme chilli solí a posypeme mikrobylinkami.

Avocado chilli jam toast
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!