Sněhové pusinky podle cukrářky Dominiky Tesařové:
- vaječné bílky
- moučkový a krupicový cukr
- sušené maliny či jahody, malinový prach či jiné posypky
- červenou potravinářskou barvu
- cukrářský sáček a ozdobnou špičku
Do mísy dáme šlehat 350 g vaječných bílků spolu s 120 g krupicového cukru. Šleháme na plné otáčky tak dlouho, až hmota začne tvořit jemné špičky. Poté stáhneme otáčky na půlku a přisypeme dalších 200 g krupicového cukru.
Opět zvýšíme rychlost mixéru a pokračujeme ve šlehání až do chvíle, kdy se začnou tvořit ostré pevné špičky. Pokud chcete použít potravinářské barvivo, přidejte je právě nyní do směsi. Čím více barvy použijete, tím bude směs řidší, na to je třeba pamatovat.
Zvířecí oběti, smilstvo i krvavý masakr v chicagské garáži. Co vše je spojeno s nejromantičtějším dnem roku? |
Před koncem přidáme 320 g moučkového cukru. Mícháme na střední rychlost, aby se cukr spojil.
Hotový sníh dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a můžeme začít stříkat pusinky na plech vyložený pečicím papírem.
Sněhové pečivo pečeme v předehřáté troubě na 90 °C cca 2,5 hodiny. Po upečení skladujeme v suchu v uzavíratelné nádobě.
Valentýnský tip na závěr – posypky, jako jsou sušené maliny, jahody, malinový prach, přidáme na pusinky ještě předtím, než je vložíme do trouby.