130 let

Roláda je zase sexy dezert | foto: Shutterstock

Premium

Seriál

Ty nejlepší, nejlehčí a nejrychlejší rolády se připravují z klasického piškotového těsta. Umíte je?

Pečení pro každého
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jídlo podléhá módním vlnám stejně jako to, co nosíme a čím se obklopujeme. A pro pečení to neplatí o nic míň než pro jiné vaření. Některé ještě donedávna nám skoro neznámé sladkosti jsou rázem jedněmi z nejžádanějších – a jiné, jak to bývá, naopak poněkud ztrácejí dech.

Mezi takové tak trochu opomíjené dezerty, které přitom ještě docela nedávno patřily k těm vůbec nejoblíbenějším, určitě patří rolády, případně jim trochu podobné piškotové řezy. Nejvyšší čas to napravit a tenhle pro ně nepříznivý trend otočit!

Rolády totiž mají i v téhle době co nabídnout. Jsou rychle hotové a obvykle velmi jednoduché: piškotový plát je upečený za pár minut, během chvilky vychladne a může se plnit. Když navíc natrefíte na těsto, které není potřeba ještě horké složitě stáčet do utěrky, aby roláda později nepopraskala, máte zpola hotovo.

Seriál Pečení pro každého na každý den

    Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

    Měsíční

    89
    Předplatit
    Můžete kdykoliv zrušit

    Roční

    890
    Předplatit
    Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

    Dvouleté

    1 690
    Předplatit
    Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

    Připojte se ještě dnes a získejte:

    • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
    • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
    • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
    Více o iDNES Premium
    Máte už předplatné? Přihlásit se
    Autor: Iva Pospíšilová
    • Vybrali jsme pro Vás