I většina nepečených dezertů přitom obsahuje korpusovou, chcete-li moučnou složku. Jen ji obvykle sami nepřipravujeme (i když i to samozřejmě možné je): nejčastěji ji tvoří hotové cukrářské, případně jiné piškoty anebo sušenky. Nejvíc pozornosti u nich však poutá pečlivé vrstvení, potažmo už zmíněné odležení v chladu – právě díky němu tyhle dezerty zpevní a chuťově se propojí.
Seriál Pečení pro každého na každý denUŽ VYŠLO: 2. Jak na štrúdl a další záviny 8. Jak na linecké křehké těsto 11. Jak na kynuté koláče a buchty 13. Jak na slané koláče (quiche, pizza...) 14. Listové těsto (kremrole...) 15. Jak upéct chleba a jiné pečivo 16. Pečení „bez pečení“ (tiramisu...) ZÍTRA SI PŘEČTETE: Jak se dělá dort potahovaný DALŠÍ CHYSTANÉ DÍLY:
|
Povolený doping
Asi vůbec nejoblíbenějším nepečeným dezertem, jehož základem jsou právě dlouhé cukrářské piškoty, je tiramisu. A taky nejčastěji variovaným či vůbec napodobovaným – jak už tomu u klasických receptů bývá.