Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

18. minuta
Změnil to až Messi a po sraženém centru Otamendiho od Fridricha rozehráli Argentinci první roh. Neúspěšně.
17. minuta
Němci se nyní zatáhli, ale Argentinci zatím kombinují daleko od branky.
15. minuta
Argentina
Tévez si nyní vedl lépe, vyslal dopředu Di Máriu, ten ale celou akci zazdil nepřesnou přihrávkou na Higuaína, přestože na druhé straně vápna byl zcela volný Messi.
14. minuta
I tentokrát již byla argentinská obrana pozorná a opět nevyšel jihoameričanům pokus o rychlý kontr. Tentokrát nezvládl rozehrávku Tévez.
13. minuta
Německo
Němci v dalším náporu, po sražené střele Podolského budou zahrávat další roh.
11. minuta
Argentincům se nedaří a Otamendi fauluje na hranici německého vápna Fridricha a vidí žlutou kartu.
9. minuta
Rychlý brejk zazdila špatná přihrávka Higuaína na Di Máriu.
8. minuta
Německo
Němci v rychlém brejku, ale Khedira míč nezpracoval a Burdisso odehrál na roh a tentýž hráč odhlavičkoval míč do bezpečí.
5. minuta
Německo
Němci mají navrch, Argentinci nestíhají, tlak ale zakončil Schweinsteiger střelou nad branku.
3. minuta
gól

A je tu góóóóóól! Němci mění statistiky! Schweinsteiger krásně nacentroval na přední tyč, Otamendi pasivně bránil Müllera a ten se trefuje na MS již počtvrté!

  • Argentina - Německo (Müller střílí branku).

    Argentina - Německo (Müller střílí branku). / Autor: Reuters

3. minuta
Otamendi fauluje třicet metrů od branky Podolskiho a Němci budou rozehrávat první standardku. Z té se zatím na šampionátu netrefili!
2. minuta
A je to divoké již od začátku, Klose zbytečně na polovině hřiště zajel zezadu do Mascherana. Zatím se vše obešlo bez karetního napomínání.
1. minuta

Výkop obstarali Argentinci, zápas právě začal.

  • Argentina - Německo (pusa pro štěstí a jde se do boje).

    Argentina - Německo (pusa pro štěstí a jde se do boje). / Autor: Reuters

15:58
Společné fotky jsou za námi, setkání kapitánů Lahm-Mascherano také... za pár desítek vteřin začínáme!
15:55
Na Green Point Stadium panuje krásné slunečné počasí, 16 stupňů Celsia a 60% vlhkost. Pro fotbal ideální podmínky. Předvedou nám oba týmy také ideální a očekávaný krásný ofenzivní fotbal?
15:54
Oba týmy jsou již na ploše stadionu v Kapském Městě. Je za námi "přísaha" obou kapitánů - řekni ne rasismu. A jdeme na hymny.
Argentina
Argentinci letos vyhráli všech devět letošních zápasů ...
Očekává se souboj dvou mimořádně ofenzivních týmů. Argentina je s deseti vstřelenými góly nejlépe střílejícím účastníkem šampionátu, Němci se zase hned ve dvou zápasech proti Austrálii a Anglii prosadili čtyřmi brankami.
Do čtvrtfinále oba týmy postoupily i zásluhou neregulérních momentů. Argentinskou výhru 3:1 nad Mexikem odstartoval Tévezův gól z ofsajdu. Němci sice rozstříleli Angličany 4:1, ale kdo ví, co by se dělo, kdyby rozhodčí nepřehlédli, že po Lampardově střele, který se snažil o srovnání na 2:2, skončil míč metr za brankovou čárou...
Oba týmy se v historii MS utkaly také ve finálových soubojích. V roce 1986 se radovali z výhry Argentinci, o čtyři později zvládli lépe reprízu Němci. U obou soubojů byl současný kouč Jihoameričanů Diego Armando Maradona.

Nepřehlédněte

Argentina:
S. Romero - N. Otamendi, M. Demichelis, N. Burdisso, G. Heinze - M. Rodriguez, J. Mascherano, A. Di María - G. Higuaín, L. Messi, C. Tevéz

Německo:
M. Neuer - P. Lahm, P. Mertesacker, A. Friedrich, J. Boateng - T. Müller, S. Khedira, B. Schweinsteiger, L. Podolski, M. Özil, M. Klose

Rozhodčí:
Irmatov (Uzbekistán) - Kochkorov (Kyrgyzstán), Damon (JAR)