130 let
1.
Všechna utkání právě začala.
Usnadněnou situaci bude mít Olomouc. Liberec nasadil do základní sestavy čtyři juniory.
S kým hrají týmy ohrožené sestupem? Baník Ostrava - Slavia, Bohemians 1905 - Plzeň, Liberec - Sigma Olomouc, Znojmo - Dukla Praha.
Podobně jako Bohemians je na tom také Slavia, která k jistotě potřebuje vyhrát. V případě, že v Ostravě remizuje nebo prohraje, tak Bohemians či Olomouc musejí klopýtnout. Zjednodušeně: pokud Olomouc či Bohemians nevyhrají, Slavia je zachráněná.
Po výhře 2:1 v Jablonci se Bohemians dostali do slušné pozice. Pokud Olomouc prohraje a Znojmo získá maximálně bod, může vršovický tým s Plzní i prohrát. Ale na to se spoléhat nejde... Jistotu bez ohledu na ostatní výsledky dá Bohemians pouze výhra.
V těžké situaci je i Olomouc, které také nemusí stačit ani vítězství v Liberci. Zároveň totiž potřebuje bodovou ztrátu Slavie nebo Bohemians. Záchranu jí může zaručit i remíza, ale v takovém případě musejí Bohemians prohrát a Znojmo maximálně remizovat.
Znojmo nutně potřebuje porazit Duklu, jiná cesta k záchraně pro něj neexistuje. Ale ani to stačit nemusí. Spoléhat se totiž musí i na pomoc ostatních: Olomouc nesmí vyhrát v Liberci a Bohemians musejí prohrát s Plzní.
Ohroženy jsou čtyři týmy: Znojmo, Olomouc, Bohemians 1905 a Slavia. Dvě sestupové příčky v tuto chvíli okupují Jihomoravané a Sigma. Všechny mužstva mají mezi sebou rozestup jednoho bodu: 13. Slavia - 30 bodů, 14. Bohemians - 29 b, 15. Olomouc - 28 b, 16. Znojmo - 27 b.
Dobrý den, vítáme vás u sledování průběhu 30. kola Gambrinus ligy. O titulu pro Spartu je již rozhodnuto, ale až poslední hrací den letošní sezony nám zodpoví otázku, kdo tuzemskou fotbalovou elitu opustí.