Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Skalp rivala a dvacátý titul. Inter křepčí po těsné výhře nad AC Milán

Fotbalisté Interu Milán si užívají zisk dvacátého titulu v italské lize. foto: Reuters

Obzvlášť příhodná kulisa pro velkou oslavu se naskytla fotbalistům Interu Milán. Zisk jubilejního dvacátého titulu v italské lize jim zajistila výhra 2:1 nad městským rivalem AC. Pět kol před koncem soutěže mají v čele nedostižný náskok 17 bodů právě před svým dnešním soupeřem.
  23:42

Inter nasměroval za dalším titulem po třech letech v 18. minutě hlavičkou po rohu Francesco Acerbi, čtyři minuty po přestávce zvýšil střelou k tyči Marcus Thuram. V 80. minutě snížil dorážkou hlavičkou zblízka Fikayo Tomori, ale zbytek zápasu už Inter ubránil. V nastaveném čase byli po rozmíšce vyloučeni Denzel Dumfries z Interu a milánský Theo Hernandez, těsně před závěrečným hvizdem viděl červenou kartu ještě kapitán AC Milán Davide Calabria.

Inter tak získal jako první klub po držiteli rekordních 36 titulů Juventusu druhou hvězdičku ke znaku udělovanou za každých deset triumfů. Na druhém místě historické tabulky se osamostatnili od AC Milán, jenž své devatenácté „scudetto“ vybojoval před dvěma lety.

Tým trenéra Stefana Pioliho, jehož pozice je podle médií v ohrožení, prožil další neúspěch po čtvrtečním vyřazení ve čtvrtfinále Evropské ligy s AS Řím. S Interem prohrál už šesté derby za sebou.

Fotbalisté Interu Milán Federico Dimarco a Lautaro Martínez (vlevo) se radují z titulu.

Boloňa vyhrála duel čtvrtého s pátým týmem 3:1 na hřišti AS Řím a udělala výrazný krok k postupu do Ligy mistrů. V nejvýznamnější evropské soutěži se klub představil dosud jen před šedesáti lety po posledním mistrovském titulu v roce 1964.

Boloňu nasměroval za vítězstvím ve 14. minutě marocký záložník Usáma Azzúzí, jenž se trefil akrobaticky přes hlavu. Krátce před přestávkou zvýšil vedení hostů Joshua Zirkzee, a i když čerstvý semifinalista Evropské ligy v 56. minutě díky Sardaru Azmúnovi snížil, devět minut nato pojistil výhru svěřenců trenéra Thiaga Motty Alexis Saelemaekers.

Boloňa vyhrála po dvou remízách a pojistila si čtvrté místo v tabulce pouze dva body za třetím Juventusem. Řím je o sedm bodů zpět na páté pozici, která ještě v novém formátu zajišťuje postup do Ligy mistrů, ale na šesté Bergamo má náskok jen bod.

Italská Serie A
33. kolo 22. 4. 2024 20:45
AC Milán AC Milán : Inter Milán Inter Milán 1:2 (0:1)
Góly:
80. Tomori
Góly:
18. Acerbi
49. Thuram
Sestavy:
Maignan – Calabria (C), Tomori, Gabbia, Hernández – Adli (68. Chukwueze), Reijnders (52. Giroud) – Musah (78. Okafor), Loftus-Cheek (68. Binnásir), Pulišić – Leão.
Sestavy:
Sommer – Pavard, Acerbi, A. Bastoni (88. de Vrij) – Darmian (84. Dumfries), Barella (77. Frattesi), Çalhanoğlu (84. Asllani), Mchitarjan, Dimarco (77. Augusto) – La. Martínez, Thuram (C).
Náhradníci:
Nava, Sportiello – Pobega, Jović, Florenzi, Simić, F. Terracciano, Caldara.
Náhradníci:
Audero, Di Gennaro – Bisseck, Arnautović, Cuadrado, Buchanan, Sánchez, Klaassen, Sensi.
Žluté karty:
36. Hernández, 90. Gabbia, 90+2. Tomori
Žluté karty:
22. Barella, 32. La. Martínez, 88. Inzaghi (trenér)
Červené karty:
90+4. Hernández, 90+7. Calabria
Červené karty:
90+4. Dumfries

Rozhodčí: Colombo – Meli, Alassio

Italská Serie A
33. kolo 22. 4. 2024 18:30
AS Řím AS Řím : Bologna FC Bologna FC 1:3 (0:2)
Góly:
56. Azmún
Góly:
14. el-Azúzí
45. Zirkzee
65. Saelemaekers
Sestavy:
Svilar – Çelik (52. Karsdorp), G. Mancini, Llorente, Angeliño (52. Spinazzola) – Cristante (85. Costa), Paredes, Lo. Pellegrini (C) – Dybala, Abraham (52. Azmún), El Shaarawy (72. Baldanzi).
Sestavy:
Skorupski – Posch (80. De Silvestri), Beukema, Calafiori (80. Kristiansen), Lucumi – Aebischer, Freuler (C), el-Azúzí (77. Urbański) – Ndoye (80. Fabbian), Zirkzee (69. Castro), Saelemaekers.
Náhradníci:
Boer, Patrício – Aouar, Bove, Huijsen, R. Kristensen, Sanches, Smalling, Zalewski.
Náhradníci:
Bagnolini, Ravaglia – Corazza, M. Ilić, Karlsson, Lykogiannis, Moro, Orsolini.
Žluté karty:
6. Paredes, 13. Angeliño, 33. Lo. Pellegrini, 40. El Shaarawy, 63. Llorente
Žluté karty:
6. Zirkzee, 64. Freuler

Rozhodčí: Maresca – Passeri, Costanzo

Autor:

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...