Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Ajax znovu přišel o Ligu mistrů

Sport

  17:41
AMSTERODAM - Fotbalisté Ajaxu Amsterodam budou stejně jako loni chybět v Lize mistrů. Zatímco před rokem je v třetím předkole vyřadila pražská Slavia, letos slavný klub nepostoupil ani z play off nizozemské ligy. V dnešní odvetě doma jen remizoval s Twente Enschede 0:0 a nesmazal tak soupeřův jednobrankový náskok z úvodního zápasu.

Hvězdy Ajaxu to opět nezvládly. foto: AFP

Fotbalisté Ajaxu Amsterodam budou stejně jako loni chybět v Lize mistrů. Zatímco před rokem je v třetím předkole vyřadila pražská Slavia, letos slavný klub nepostoupil ani z play off nizozemské ligy. V dnešní odvetě doma jen remizoval s Twente Enschede 0:0 a nesmazal tak soupeřův jednobrankový náskok z úvodního zápasu.
   

Ajax, který bude od příští sezony trénovat slavný Marco van Basten, tak čeká start v Poháru UEFA. V tom si vybojovali účast také fotbalisté Nijmegenu.
   

Při největší šanci Ajaxu se vyznamenal brankář hostů Sander Boschker, který v 84. minutě vyrazil střelu uruguayského útočníka Luise Suáreze z 25 metrů. Za klub z metropole naposledy nastoupili obránce John Heitinga, který odchází do Atlétika Madrid, a zkušený středopolař Edgar Davids, jehož příští angažmá je nejisté.
   

Twente už v kvalifikaci o Ligu mistrů nepovede trenér Fred Rutten, který odchází do bundesligového Schalke 04. Z prvního místa konečné tabulky si přímý postup do Ligy mistrů zajistil PSV Eindhoven.
   

Výsledky:
    Play off o postup do Ligy mistrů:
    Ajax Amsterodam - Twente Enschede 0:0, první zápas 1:2, postoupilo Twente.
    Play off o postup do Poháru UEFA:
    Breda - Nijmegen 0:1, první zápas 0:6, postoupil Nijmegen.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!