Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ronalda v Arábii doplní starý známý. Z Manchesteru se stěhuje Brazilec Telles

Alex Telles foto: ČTK

Dalším fotbalistou, který odchází do Saúdské Arábie, je brazilský obránce Alex Telles. Třicetiletý hráč po třech letech opustil Manchester United a přestoupil do an-Nasru, kde se setká s bývalým spoluhráčem z Old Trafford Cristianem Ronaldem. Anglický klub oznámil Tellesův odchod do Rijádu na svém webu.
  13:48

Podle médií obdrží Manchester za Tellese šest milionů liber (přes 166 milionů korun). Brazilský reprezentant přišel do United v roce 2020 z Porta za 15 milionů liber. V uplynulé sezoně hostoval v Seville, s kterou vyhrál Evropskou ligu. Dříve hrál také za Galatasaray Istanbul a Inter Milán.

Portugalská hvězda Ronaldo působí v an-Nasru od zimy poté, co jeho druhé angažmá v Manchesteru skončilo neslavně. Podle informací médií má roční příjem 200 milionů eur (přes 4,8 miliardy korun). Lukrativní podmínky zlákaly do Saúdské Arábie řadu dalších hráčů i některé známé trenéry.

An-Nasru nedávno mezinárodní federace FIFA pozastavila přestupy kvůli dluhu za Nigerijce Ahmeda Musu, kterého rijádský klub získal v roce 2018 z Leicesteru.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!