Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ambiciózní West Ham padl, Souček s Coufalem a spol. nestačili na Manchester City

Manchester City foto: ČTK

Londýn - Fotbalisté Manchesteru City jsou na cestě k zisku sedmého mistrovského titulu v anglické lize k nezastavení. Ve 26. kole porazili 2:1 West Ham, za který nastoupili čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, a protáhli vítěznou sérii napříč všemi soutěžemi na 20 zápasů.
  16:42

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:

Manchester City - West Ham United 2:1 (30. Dias, 68. Stones - 43. Antonio),

West Bromwich - Brighton 1:0 (11. Bartley),

Leeds - Aston Villa 0:1 (5. El Ghazi),

21:00 Newcastle - Wolverhampton.

„Citizens“ se ujali vedení po půlhodině hry, kdy centr z úhlu hlavou usměrnil stoper Rúben Dias. „Kladiváři“ srovnali ještě před přestávkou. Na gólové akci se podílel i Coufal, jenž po pravé straně zahájil útok a naservíroval míč do vápna Jessemu Lingardovi, který míč prodloužil pro Michaila Antonia. Anglický útočník se trefil stejně jako v prvním vzájemném ligovém duelu v sezoně, což se mu proti City povedlo jako prvnímu hráči od sezony 1995/96.

Vicemistrovský celek po přestávce na soupeře zatlačil a v 68. minutě se po rychlé kombinaci prosadil i druhý střední obránce týmu Pepa Guardioly John Stones.

City mají v čele tabulky třináctibodový náskok na městské rivaly United, kteří nastoupí až v neděli na hřišti Chelsea, a Leicester, který čeká duel s Arsenalem. Chelsea bude mít šanci sesadit West Ham ze čtvrtého místa.

Předposlední West Bromwich porazil Brighton 1:0, poté co soupeř neproměnil dva pokutové kopy a jeden gól mu odvolal videorozhodčí. Už v 11. minutě skóroval kapitán Kyle Bartley hlavou po rohu a pak přišly smolné momenty hostů.

V 19. minutě nejprve Pascal Gross pohrdl penaltou, kterou nasměroval do břevna. O chvíli později z rychle rozehraného volného přímého kopu dal gól kapitán Lewis Dunk, zasáhl ale VAR. Trápení „Racků“ podtrhl po změně stran Danny Welbeck, když z druhého pokutového kopu trefil jen tyč.

Leeds prohrál doma s Aston Villou 0:1. V defenzivě druhý nejhorší tým tabulky kapituloval už po pěti minutách hry, kdy se prosadil Anwar El Ghazi.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...