Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Angličané ve Wembley prohráli se Španělskem. Sudí v závěru neuznal albionu regulérní gól

Sport

  22:30
londýn - Fotbalisté Anglie vstoupili do Ligy národů prohrou se Španělskem. V prvním zápase od neúspěšného boje o bronz na mistrovství světa podlehli před domácími fanoušky ve Wembley 1:2. V sedmé minutě nastavení sice dostal míč do brány ještě Danny Welbeck, jeho vyrovnání na 2:2 ale rozhodčí kvůli faulu na gólmana Davida De Geu neuznal.

Fotbalisté Španělska vyhráli v Anglii 2:1. foto: čtk/ap

Domácí tým dostal do vedení v jedenácté minutě Marcus Rashford. O dvě minuty později ale vyrovnal Saúl a za dalších 20 minut poslal svěřence nového reprezentačního trenéra Luise Enriqueho do vedení Rodrigo.

Na nosítkách opustil hřiště v úvodu druhého poločasu Luke Shaw, jenž byl kvůli zranění hlavy po tvrdé srážce s Danielem Carvajalem na trávníku nejprve několik minut ošetřován.

Fotbalisté Islandu odstartovali Ligu národů nejvyšším debaklem za poslední dva roky, na úvod skupiny A2 prohráli 0:6 ve Švýcarsku. Úspěšně vykročila do soutěže Bosna a Hercegovina, která ve skupině B3 na hřišti Severního Irska zvítězila 2:1.

O vysoké výhře Švýcarska rozhodli Steven Zuber, Denis Zakaria, Xherdan Shaqiri, Haris Seferovic, Albian Ajeti a Admir Mehmedi. 

Domácí navázali na sedm měsíců starou šestibrankovou výhru nad Panamou, naopak Island natáhl sérii bez vítězství na osm zápasů, z nichž navíc šest prohrál.

Za Bosnu otevřel skóre v 36. minutě Haris Duljevič po centru bývalého útočníka Teplic Edina Džeka. 

Elvis Sarič po přestávce po zaváhání soupeřovy obrany a brankáře zvýšil na 2:0. Severní Irsko poté v nastavení zásluhou Willa Grigga pouze upravilo na 1:2 a prohrálo třetí z posledních čtyř domácích zápasů.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.