Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

ANKETA: Kdo by měl nahradit Horvátha?

Sport

  17:58
GELSENKIRCHEN/PRAHA - Fotbalistům Plzně bude v klíčové odvetě 2. kola Evropské ligy chybět kapitán Pavel Horváth. Západočeši se bez svého lídra budou muset obejít v Gelsenkirchenu, kam si přivezli z domácí půdy remízu se Schalke 04 1:1.

Kapitán fotbalistů Plzně Pavel Horváth si odvetu Evropské ligy proti Schalke nezahraje kvůli karetnímu trestu foto: ČTK

"Je to oslabení, to přiznávám. Ale Pavel jednou skončí, takže na takovou situaci se stejně musíme připravit. A teď se s ní vyrovnat," řekl ve středu Pavel Vrba novinářům. "Máme dvě tři varianta, jak ho nahradit," dodal. Kdo tedy bude působit ve středu hřiště spolu s Vladimírem Daridou?

Anketa

Kdo by měl nahradit Pavla Horvátha ve středu pole?

Václav Procházka 18
Petr Trapp 4
Tomáš Berger 2
Někdo jiný 8

Zřejmě nejpravděpodobnější náhradou je nový muž v plzeňském klubu Václav Procházka. Ten na západ Čech přestoupil v zimě z Mladé Boleslavi a hned se v úvodním klání proti Schalke objevil v základní sestavě na místě stopera, které "uvolnil" dopingový hříšník David Bystroň.

V případě Procházkovy varianty by post středního obránce zaujal František Ševinský, spolehlivý zadák, který nastoupil i třeba na podzim v rozhodujícím utkání Ligy mistrů na hřišti BATE Brorisov, v němž se rozhodovalo o třetí příčce ve skupině.

Druhou možností je Petr Trapp. Středopolař, jenž v minulé sezoně už čtyřikrát zastoupil Pavla Horvátha. Trappovi ale nyní chybí zápasový rytmus, na podzim nastoupil nastoupil jen třikrát v základní sestavě.

Nejmenší šanci, na koho by Pavel Vrba mohl ukázat, má mladý Tomáš Berger. To týmu přišel teprve v zimě z Dukly Prahy a v evropským pohárech nemá žádné zkušenosti. Navíc v pražském klubu hrával spíše u postranní čáry, než že by režíroval hru ze středu.

Kapitánem bude Limberský

Jek tak jen na intuici Pavla Vrby, jakou variantu zvolí. Nicméně Horváthova absence budí v týmu Schalke velké otazníky. "Plzeň sice na jednu stranu ztratí nějakou kvalitu ve středu pole, což pro nás je trochu úleva. Ale teď zase přesně nevíme, jaký vliv to bude mít na její hru a co přesně od Plzně můžeme čekat. Nejsou pro nás tak čitelní," řekl kouč Stevens na středeční tiskové konferenci.

Jedno je jisté: kapitánskou pásku na levou paži navlékne David Limberský.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!