Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Aragonés nejlepším koučem světa

Sport

  18:48
WIESBADEN - Nejlepším reprezentačním trenérem loňského roku byl v anketě Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) zvolen Luis Aragonés, který v červnu dovedl Španělsko k titulu na mistrovství Evropy.

Oslavy si užil i trenér Aragones. foto: ČTK

Sedmdesátiletý kouč zvítězil v třináctém ročníku hlasování expertů z 87 zemí s výrazným náskokem 107 bodů před Nizozemcem Guusem Hiddinkem, který na Euru slavil nečekané úspěchy s ruským týmem. Sborná na šampionátu postoupila až do semifinále, kde podlehla Španělsku.

Třetí skončil v anketě turecký trenér Fatih Terim, jehož svěřenci v klíčové bitvě o postup ze skupiny na mistrovství Evropy vyřadili českou reprezentaci. Kouč Karel Brückner, jenž po turnaji od národního mužstva odešel, neobhájil v hlasování odborníků loňské čtvrté místo. Před pěti lety skončil dokonce druhý, poté se mezi elitou objevoval pravidelně s výjimkou roku 2006, kdy čeští fotbalisté neuspěli na mistrovství světa.

V hlasování odborníků se objevilo celkem 19 jmen, nejpočetnější zastoupení má se čtyřmi trenéry Itálie v čele se sedmým Fabiem Capellem, který vede Anglii.

Vítězný Aragonés u reprezentace již nepůsobí, po evropském šampionátu přijal angažmá ve Fenerbahce Istanbul. Cenu převezme na slavnostním večeru 16. března.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!