Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

23.
Gól
Gól! K odraženému míči se velmi rychle dostal Alfred Finnbogason (Island) a neomylně poslal míč do sítě a za záda gólmana. Stav zápasu je 1:1.
22.

Gól Argentiny oslavil i legendární Diego Maradona.

  • Na utkání Argentiny nechybí legendární Diego Maradona.

    Na utkání Argentiny nechybí legendární Diego Maradona. / Autor: Reuters

21.
Lionel Messi (Argentina) se ocitl v obrovské šanci, když na hranici vápna vyslal nikým nehlídaný jedovatou střelu směřující do levé části branky, ale Hannes Halldorsson, jehož neopomeňme vyzdvihnout, předvádí skvělý zákrok!
19.
Gól
Argentina otvírá skóre. Sergio Aguero zpracoval nepřesnou střelu spoluhráče a z otočky zavěsil míč do sítě.
16.
Lionel Messi napřáhl zhruba z hranice velkého vápna. Nadějný pokus směřoval do levé části brány, ale v cestě mu stál pozorný Hannes Halldorsson, který svým zákrokem senzaci nepřipustil.
14.
Szymon Marciniak hvizdem přerušuje hru. Nedovoleného zákroku se při snaze proniknout mezi hráči soupeře dopustil Alfred Finnbogason (Island).
13
Nicolas Otamendi (Argentina) schytal několik vyčítavých pohledů od svých spoluhráčů. Rozhodl se totiž překvapit gólmana soupeře ránou z velké dálky. Překvapil však maximálně jednoho z diváků sedících v horních řadách tribuny.
12
Argentina
Angel Di Maria (Argentina) pravděpodobně měl v úmyslu poslat míč přihrávkou do vápna. Do míče se však vložil jeden z bránících hráčů a akci rázně utnul. Míč opustil hrací plochu a Argentina ho pošle zpět do hry od rohového praporku.
10
Island
Po šťastném odrazu se v jasné šanci těsně před brankou objevil Birkir Bjarnason (Island), ale neuvěřitelně minul levou tyč.
9
Island
Po nepřehledné situaci ve vápně se k míči dostal Alfred Finnbogason (Island), který vyprodukoval hodně nepovedenou střelu nad bránu.
8
Důležité
Nicolas Tagliafico (Argentina) vyhrál hlavičkový souboj na malém vápně, ale svým pokusem o chlup minul levou tyč. Za výborně zahraný volný přímý kop si zaslouží pochvalu Lionel Messi.
15:07
7. minuta Jasné držení neuniklo sudímu, který píská faul. Aron Gunnarsson (Island) si počínal nedovoleně.
15:07
7. minuta Birkir Bjarnason (Island) nedovoleným způsobem poslal svého protihráče k zemi. Szymon Marciniak píská faul.
15:06
5. minuta Nicolas Otamendi (Argentina) neprokázal přílišné fotbalové umění. Po volném přímém kopu se na značce pokutového kopu dostal k míči, ale svou střelu poslal daleko od pravé tyče.
14:59
Důležité
Utkání začíná! Argentina hraje v černých dresech, Island v bílých.
14:59
Týmy už jsou na hrací ploše. První zazněla hymna čtyřicetimilionové Argentiny, po ní už zpívají Islanďané, jejichž národ čítá pouhých 350 000 lidí.
14:52
  • Fanynky Islandu před utkáním světového šampionátu Argentina vs. Island.

    Fanynky Islandu před utkáním světového šampionátu Argentina vs. Island. / Autor: Reuters

14:51
Lionel Messi chce přepisovat historické záznamy. Potřebuje šest branek, aby se vyrovnal legendárnímu Diegu Maradonovi a pět, aby se dostal na úroveň s Gabrielem Batistutou. Nejlepší islandský střelec z kvalifikace, Gylfi Sigurdsson (čtyři góly), se právě včas zotavil ze zdravotních problémů a měl by být hlavní hvězdou svého mužstva.
14:44
Island inkasoval minimálně góly ve čtyřech posledních duelech a čisté konto udržel pouze jedinkrát z minulých osmi představení.
14:35
Bude to vůbec poprvé, kdy budou Argentinci čelit Islandu, přičemž kontrasty mezi oběma týmy jsou značné. Argentina (44 milionů obyvatel) se chystá na svůj 17. světový šampionát, zatímco ostrovní země (pouze 350 000!) se kvalifikovala na své první mistrovství světa.