Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Arsenal udržel naději, pomohl mu i Bayern. Barcelona si zastřílela

Petr Čech

  22:43
PRAHA - Fotbalisté Arsenalu v brance s Petrem Čechem udrželi naději na postup ze základní skupiny Ligy mistrů. Kromě hladkého vítězství nad Dinamem Záhřeb 3:0 jim pomohl i Bayern Mnichov, který doma přehrál Olympiakos jasně 4:0. Dařilo se i Barceloně, která rozdrtila AS Řím šesti góly.

Hráči Arsenalu se radují z gólu v zápase s Dinamem Záhřeb. foto: Reuters

Dinamo začalo sérií rohových kopů, poté už však převzali kontrolu nad zápasem hráči Arsenalu, kteří se ujali vedení ve 29. minutě po hlavičce Mesuta Özila. O pár minut později zvyšoval náskok domácích Alexis Sánchez.

Londýnský tým byl jasně lepší i po změně stran a v 69. minutě přidal uklidňující zásah znovu Sánchez, který zužitkoval vynikající přihrávku Campbella.

Hráči Záhřebu nebyli až na pár výjimek příliš nebezpeční a nejtěžší zákrok si Petr Čech musel připsat paradoxně po odrazu míče od vlastního obránce v 72. minutě.

Mesut Özil dává hlavou první gól Arsenalu v zápase s Dinamem Záhřeb.

Jerome Boateng (nahoře) z Bayernu v hlavičkovém souboji se Sabem z Olympiakosu.

Vítězství Arsenalu by však bylo z hlediska postupových ambicí na nic, kdyby zároveň Bayern neporazil Olympiakos. Mnichovský tým však neponechal nic náhodě a už po dvaceti minutách vedl o tři góly. Ve druhém poločase hrál téměř čtyřicet minut bez vyloučeného Badstubera, i tak ještě stihl svůj náskok navýšit.

Arsenal tak zůstává ve hře o postup, v posledním kole základních skupin však nutně potřebuje vyhrát v Pireu, navíc minimálně dvoubrankovým rozdílem.

Suverénní Barcelona

Ve velkém stylu si pro postup dokráčela Barcelona, která doma rozdrtila AS Řím 6:1. Po dvouměsíční absenci se prosadil i Lionel Messi, který dvakrát skóroval a na jeden gól přihrál. Kromě něj se dvakrát trefil i Suárez.

Neymar tentokrát vyšel naprázdno, také proto, že neproměnil penaltu. Barceloně to však nemuselo vadit, stejně jako čestný úspěch Edina Džeka v poslední minutě.

Smrtící útočné trio Barcelony slaví další gól.

Lionel Messi (uprostřed) dává druhý gól Barcelony v duelu s AS Řím.

Vysoko vyhrála i Chelsea, která v izraelském Maccabi Tel Aviv uspěla v poměru 4:0. Ve 20. minutě se trefil Cahill, ještě do poločasu byl vyloučen domácí Ben Haim a druhá půle už byla jasně v režii hostů.

Postup však ještě tým Josého Mourinha slavit nemůže. Dynamo Kyjev totiž překvapivě vyhrálo v Portu 2:0 a udrželo se ve hře. Před posledním kolem má osm bodů, zatímco jeho dnešní soupeř 10. Na stejné metě zůstává i Chelsea.

Krok k proniknutí mezi nejlepších šestnáct udělal i Gent, který vyhrál v Lyonu gólem v páté minutě nastevení. V tabulce skupiny H se tak dostal před Valencii, která prohrála v Petrohradu.

5. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů

Skupina E:

BATE Borisov - Bayer Leverkusen 1:1 (1:0)

Branky: 2. Gordějčuk - 68. Mehmedi.

FC Barcelona - AS Řím 6:1 (3:0)

Branky: 15. a 44. Suárez, 18. a 60. Messi, 56. Piqué, 77. Adriano - 90.+1 Džeko.

Skupina F:

Arsenal FC - Dinamo Záhřeb 3:0 (2:0)

Branky: 33. a 69. Sánchez,29. Özil.

Bayern Mnichov - Olympiakos Pireus 4:0 (3:0)

Branky: 8. Douglas Costa, 16. Lewandowski, 20. Müller, 70. Coman.

Skupina G:

FC Porto - Dynamo Kyjev 0:2 (0:1)

Branky: 35. Jarmolenko z pen., 64. González.

Maccabi Tel Aviv - Chelsea FC 0:4 (0:1)

Branky: 20. Cahill, 73. Willian, 77. Oscar, 90.+1 Zouma.

Skupina H:

Zenit Petrohrad - Valencie CF 2:0 (1:0)

Branky: 15. Šatov, 74. Dzjuba.

Olympique Lyon - KAA Gent 1:2 (1:1)

Branky:7. Ferri -32. Milicevič,90.+5 Coulibaly.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...