Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Nevídaná přestřelka: Arsenal prohrával 0:4, vyhrál 7:5

Sport

  9:58
READING - Fotbalisté Arsenalu nastříleli v osmifinále anglického Ligového poháru sedm gólů Readingu, ale postup do další fáze mohli slavit až po prodloužení. Nevídaný výsledek 7:5 se zrodil po divoké přestřelce, ve které hostující londýnský klub stále bez zraněného Tomáše Rosického prohrával už 0:4 a prodloužení zařídil až v šesté nastavené minutě normální hrací doby Theo Walcott, nakonec autor hattricku.

Theo Walcott foto: ČTK

Neuvěřitelný zápas," komentoval Walcott duel, v němž Arsenal inkasoval čtyřikrát do 37. minuty. Obrat nastartoval až v nastavení první půle právě reprezentační útočník Walcott. Další branku dal Giroud v 64. minutě, v drtivém finiši snížil v 89. minutě Koscielny, který tím napravil vlastní gól z prvního poločasu, a v poslední sekundě Walcott vyrovnal.

Šamach pak poslal Arsenal ve 103. minutě poprvé do vedení, ale Progrebňak znovu vyrovnal. Jenže Walcott si schoval i svoji třetí trefu v zápase do nastaveného času a pak ještě Šamach výsledek zpečetil. Zápas byl pro tým Arséna Wengera i generálkou na sobotní ligový šlágr s Manchesterem United.

Tohle nebyl Arsenal, zlobil se Wenger

"Doufám, že nám tohle dodá do ligy elán. Bylo to jedno z největších vítězství, jaká jsem s Arsenalem zažil. Zabránili jsme blamáži a zachránili svoji čest a pýchu," řekl Wenger. "My začali lajdácky, ale trenér nás vyburcoval. V poločase nám řekl, že tohle nebyl Arsenal," dodal Walcott.

Wenger připustil, že o přestávce zvýšil hlas. "Nejde hrát za Arsenal a vzdát zápas - jedno za jakého stavu," řekl francouzský kouč. Jeho protějšek Brian McDermott mohl pouze litovat, že jeho tým jako první v historii anglických pohárových soutěží vstřelil v jediném zápase pět gólů, aniž by to stačilo k vítězství. "To bylo jako pohřeb. Já už měl při snížení na 1:4 těsně před přestávkou takový divný pocit. Byla to nejhorší porážka v kariéře," konstatoval kouč 18. týmu Premier League.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...