Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ballkani - Plzeň 0:1, další výhra o gól, hlavou rozhodl v závěru Šulc

Radost plzeňských fotbalistů po trefě Pavla Šulce (napravo) do sítě Ballkani. foto: AP

Pátý zápas, pátá výhra o jednu branku, počtvrté v poměru 1:0. Plzeňští fotbalisté jsou nadále ve skupině Konferenční ligy stoprocentní, podruhé si poradili i s kosovským Ballkani. Vyrovnaný zápas plný šancí nakonec rozhodla trefa střídajícího Pavla Šulce, který se prosadil hlavou po rohu.
  22:04

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka, kteří už měli před zápasem s Ballkani jistý postup do osmifinále z prvního místa, uzavřou skupinovou fázi za dva týdny doma proti Astaně. Kazachstánský celek na svém hřišti podlehl Dinamu Záhřeb 0:2.

Koubek udělal v zahajovací jedenáctce hned sedm změn od sobotního ligového duelu v Hradci Králové (1:1). Chorého, který nemohl nastoupit kvůli třem žlutým kartám, v útoku nahradil Kliment. Od začátku dostali šanci také osmnáctiletí brankář Baier a obránce Paluska.

ONLINE

Utkání jsme sledovali minutu po minutě

„Cením si, že jsme dnešní zápas i ta utkání předtím dokázali vyhrát jako celý kádr. Nebyla to otázka 11 hráčů, dneska byl pádný důkaz. Vítězství v Albánii je kolektivním dílem,“ pochvaloval si po utkání Koubek.

Na albánském Národním stadionu, kam bylo utkání přesunuto kvůli špatné hrací ploše v Prištině, si první větší šanci ve 14. minutě vypracoval Ballkani. Míč z brankové čáry ale stihnul vyhlavičkovat stoper Hranáč.

Na druhé straně Kliment z voleje zamířil jen doprostřed branky. Ve 36. minutě hosty podržel Baier proti Karricově střele. V závěru první půle Kliment zblízka minul při přihrávce Mosquery, jenž z přímého kopu nepřekonal Koliciho.

Plzeňský Jan Sýkora se napřahuje ke střele v duelu s Ballkani.

Brankář Ballkani předvedl dobrý zákrok i na začátku druhé půle, kdy vyrazil Kalvachovu ránu. Hosté začali mít čím dál tím větší převahu a Bucha z dobré pozice vypálil nad břevno.

Západočeši v 81. minutě skórovali i díky zaváhání Koliciho. Gólman úřadujících kosovských mistrů po rohu zmateně vyběhl jen k chumlu spoluhráčů a volný Šulc hlavou zamířil do odkryté branky.

Sport: Telly

„Víme, že Pavel Šulc takhle umí udeřit, je na tom dobře pohybově, má dobrý výskok a pokud ho tam soupeř nechá, je schopný takto překvapit,“ popsal Koubek.

Chvíli nato mohli přidat pojistku Kalvach, ale z dálky zamířil o kousek vedle. Viktoria v závěru těsný náskok udržela a proti Ballkani zopakovala výsledek ze zářijového domácího střetnutí.

Plzeňští v tomto ročníku Konferenční ligy včetně kvalifikace udrželi neporazitelnost a podesáté za sebou zvítězili. Česká mužstva neprohrála ani šesté pohárové utkání s kosovskými soupeři.

„Je potěšitelné a pravděpodobně i nečekané, co se nám zadařilo v Konferenční lize. Vůbec ne s lehkými soupeři, každý to vidí,“ uzavřel Koubek.

Autoři: ,