Pátek 7. června 2024, svátek má Iveta, Slavoj
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Baník dokázal porazit Mladou Boleslav

Sport

  19:07
MLADÁ BOLESLAV - Překvapením skončilo utkání mezi Mladou Boleslaví a Baníkem Ostravou. Hosté po zodpovědném výkonu dokázali dobýt domácí tvrz 2:0 a vystřídali svého soka na druhém místě ligového pelotonu. Autory branek hostí byli již v prvním poločase Mičola a Otepka.

V tomto souboji měl sice navrch Pecka z Boleslavi nad Baníkovcem Galáskem, v zápase to ovšem dopadl lépe pro Baník. foto: ČTK

Zápas dvou adeptů na mistrovskou korunu skončil překvapením. Mladoboleslavští přišli o svou dlouhou neporazitelnost, když naposledy padli hned v prvním kole letošní sezóny. Ovšem o svou sérii přišli právem. Baník přijel velmi dobře připraven a koncentrovaným výkonem svého soupeře jednoznačně přehřál.

O výhře slezského celku se rozhodlo již v prvním poločase. Po rohu v 16. minutě zapomněli domácí beci na zadní tyči na Mičolu a ten neměl problém skórovat - 0:1. Na konci poločasu to bylo již o dva góly - Svěrkoš si vykoledoval penaltu a Otepka ji suverénně proměnil - 0:2.

Svěřenci Pavla Hapala se nechytli ani po sérii střídání ve druhém poločase, když si nebyli schopni připravit jedinou stoprocentní brankovou příležitost. Baník Ostrava tak poskočil na druhé místo v lize, 4 body za Slavii a jeden bod před dnešního soupeře. V rozmezí dvou bodů za nimi jsou další tři kohouti - Sparta, Liberec a Olomouc. Liga se vyrovnává a to je určitě pro její atraktivitu dobře.

VÝSLEDEK:
FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 0:2 (0:2)

Branky: 16. Mičola, 45.+1 Otepka z pen. Rozhodčí: Mikel - Filípek, Filgas. ŽK: Janíček, Procházka, Mičola - Otepka. ČK: 88. Lička (Ostrava). Diváci: 4860.

SESTAVY:
Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy (70. Táborský), Rajnoch, Sylvestre, Poláček (57. Kysela) - Papadopulos (78. Řezníček), Pecka. Trenér: Hapal.

Ostrava: Buček - Řezník, Neuwirth, Marek, Tchuř - Mičola (79. Rajtoral), Otepka (90.+3 Pavlík), Galásek, Lička - Střihavka (90. Zeher), Svěrkoš. Trenér: Večeřa.

Autoři: