Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Baník si pochutnal na Spartě

Sport

  19:22aktualizováno  19:34
PRAHA - Měl to být šlágr kola, stalo se z toho vraždění neviňátek. Baník nedokázal porazil na Bazalech Spartu 5 a půl roku. Dnes si s ní snadno poradil 2:0 a přeskočil svého soupeře na třetím místě ligové tabulky.

David Střihavka a Radim Řezník mají k míči blíže než Jiří Kladrubský. foto: ČTK

Nejvýraznější stopa Sparty při dnešním zápase na Bazalech? Paradoxně ji způsobili její "skvělí" fanoušci, kteří v 52. minutě vhodili na svého brankáře Jaromíra Blažka dýmovnici. Ta donutila hlavního rozhodčího na pár minut utkání přerušit. Navíc, díky špatnému počasí zůstal opar z dýmovnice nad hřištěm až do koncem zápasu.

Jak symbolické. Jako by dokládala stav sparťanského týmu, na němž leží pořádná deka. Posledních deset minut zápasu proměnili domácí v exhibici a jen neschopnostní v zakončení střídajícího Zehera nepřidali ještě další dva góly. Baníkovci byli v prvním poločase hladovější po vítězství a vyprodané Bazaly rozbouřili hned dvakrát - po ukázkové akci v 31. minutě sparťanský odchovanec v ostravském dresu David Střihavka, o pět minut později po krásné individuální akci Svěrkoše přesně zacílil Tomáš Mičola.

Domácí poté notně ubrali nohu z plynu, na Spartu to ovšem stačilo. Baník tak poskočil již na 3. místo v tabulce (23 bodů), hned za vedoucí duo Slavii (29) a Mladou Boleslav (25).

VÝSLEDEK:
Baník Ostrava - Sparta Praha 2:0 (2:0)
Branky: 31. Střihavka, 36. Mičola.
Rozhodčí: Kovařík - Večeřa, Pelikán. ŽK: Mičola, Tchuř - Zeman, Hušek, Kulič, Kušnír. Diváci: 16.602 (vyprodáno).

SESTAVY:
Ostrava:
Vašek - Řezník, Neuwirth, Marek, Tchuř - Mičola (67. Rajtoral), Galásek, Otepka (90. Pavlík), Lička - Svěrkoš, Střihavka (84. Zeher). Trenér: Večeřa.

Sparta: Blažek - Kúdela, Voříšek, Hušek, Krob - Kladrubský - Kulič, Kisel (58. Vacek), Berger (82. V. Kadlec), Zeman (46. Kušnír) - Slepička. Trenér: Chovanec.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!