Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Barák se podílel na gólu Verony, Hellas remizoval s Cagliari 1:1

Český záložník Antonín Barák (na archivním snímku z 15. říina 2018) foto: ČTK

Řím - Český fotbalový reprezentant Antonín Barák se v 10. kole italské ligy podílel na gólu Hellasu Verona v zápase s Cagliari, který skončil 1:1. Sassuolo remizovalo na hřišti AS Řím 0:0 a v tabulce se udrželo na čtvrtém místě před svým soupeřem.
  17:33

Šestadvacetiletý záložník Barák odehrál celý zápas a v 21. minutě byl u zrodu gólové akce Verony. Poslal za obranu hostů Federica Dimarca, který předložil míč před prázdnou bránu střelci Mattiovi Zaccagnimu. V 48. minutě ale vyrovnal Razvan Marin. Verona nedokázala Cagliari oplatit pohárovou prohru 1:2 z předminulého týdne.

Hellas, který šest z posledních sedmi ligových zápasů neprohrál, nenavázal na překvapivé vítězství 2:0 z minulého kola na hřišti Atalanty Bergamo. V tabulce po neúplném 10. kole zůstal na osmém místě.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:

Hellas Verona - Cagliari 1:1 (21. Zaccagni - 48. Marin),

AS Řím - Sassuolo 0:0, 

Parma - Benevento 0:0,

18:00 Crotone - Neapol,

20:45 Sampdoria Janov - AC Milán.

Zápas Udine - Bergamo byl odložen kvůli nezpůsobilému terénu.

Sassuolo nevyužilo početní převahu, poté co byl ve 41. minutě vyloučen po druhé žluté kartě španělský útočník Římanů Pedro. V 75. minutě sice dopravil míč do branky slovenský záložník Lukáš Haraslín, gól ale nebyl kvůli ofsajdu uznán. V první půli zase sudí odvolali branku domácího Henrika Mchitarjana kvůli předchozímu faulu.

AS Řím neprohrál ve třináctém z posledních 14 soutěžních zápasů, Sassuolo nezískalo body v jediném z posledních 10 ligových zápasů.

Bez branek se rozešly i Parma s Beneventem. Zápas Udine - Atalanta byl odložen kvůli nezpůsobilému terénu.

Autor: