Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Barcelona hostí Manchester

Sport

  10:00
BARCELONA - Fotbalisté Barcelony mají v Lize mistrů poslední šanci, jak zachránit nepovedenou sezonu a získat vítěznou trofej. Potřebují k tomu zlomit nadvládu tří anglických klubů a hned v semifinále vyřadit největšího favorita. Do cesty se jim totiž ve středu postaví skvěle hrající Manchester United, který si letos brousí zuby na double - triumf v domácí Premier League i v prestižní evropské klubové soutěži.

Co vymyslí mág Ferguson? foto: ČTK


Barcelonští fanoušci s nostalgií vzpomínají na sebevědomé tažení ze sezony 2005/06, které jejich klub zakončil ziskem "ušatého" poháru pro šampiona. Od té doby katalánský tým jen marně hledá herní pohodu a už druhou sezonu čeká na jakoukoli vítěznou trofej. Barcelonské trápení vyvrcholilo v posledních týdnech, kdy se mužstvo po sérii neúspěchů propadlo až na třetí místo ve španělské lize.


O setrvání u týmu dost možná hraje domácí kouč Frank Rijkaard. Nizozemský trenér se po špatných výkonech ocitl pod palbou kritiky a v médiích se množí spekulace o jeho nástupci. Napjaté vztahy panují v celém klubu, dlouhodobě zraněného Brazilce Ronaldinha lákají do svých služeb milánské velkokluby a odejít chtějí po sezoně i další hvězdy.

United se vracejí na Nou Camp, kde v roce 1999 slavně otočili finálový zápas s Bayernem Mnichov a získali dosud poslední vítězný pohár. "Je to už devět let, ale když máte se stadionem dobré zkušenosti, vždycky je chcete oživit. A to se teď pokusíme proti Barceloně," uvedl Ryan Giggs, jeden ze tří pamětníků tehdejšího finále. Zbylí dva Paul Scholes a Gary Neville mohou ve středu oslavit jubilejní stý zápas v Lize mistrů.


Manchester zatím kraluje sezoně a dělá si zálusk na double. Na Nou Campu se pokusí natáhnout letošní neporazitelnost v soutěži. "Naším cílem je rozhodnout dvojzápas, co nejdříve to bude možné. Proto budeme hrát i v Barceloně na výhru," prohlásil hvězdný Cristiano Ronaldo, se sedmi brankami nejlepší střelec Ligy mistrů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!