Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Neymar stále čeká na gól. Barcelona rozdrtila Santos 8:0

Sport

  10:26
BARCELONA - Brazilský útočník Neymar poprvé v přípravě nastoupil na stadionu Barcelony, ale gól opět nevstřelil, třebaže španělský mistr rozdrtil jeho bývalý klub Santos 8:0. Neymar se alespoň dočkal spolupráce s nejlepším fotbalistou světa Lionelem Messim, na trávníku spolu strávili čtvrt hodiny.

Neymar v dresu Barcelony foto: Reuters

Jednadvacetiletý Brazilec nastoupil v pátek na Nou Campu za stavu 4:0 do druhého poločasu a k vysoké porážce Santosu přispěl přihrávkou na druhou branku Ceska Fábregase. Sám později trefil břevno, gól se mu ale stejně jako v úterní premiéře v dresu Barcelony v Gdaňsku vstřelit nepodařilo.

Messi poslal domácí tým po osmi minutách do vedení a v úvodu druhé půle si poprvé vyzkoušel souhru s brazilskou letní posilou, za kterou klub zaplatil asi 1,5 miliardy korun. Po hodině hry byl Argentinec vystřídán.

Barcelonu v utkání o Gamperovu trofej poprvé vedl trenér Gerardo Martino, jenž v minulém týdnu nahradil nemocného Tita Vilanovu. V předchozím přípravném zápasu v Gdaňsku ještě nový argentinský kouč na lavičce chyběl.

Autor: