Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Bárka nabírá vodu. Jako obvykle

Sport

  23:58
PRAHA - Podle stejnojmenné rubriky na stránkách sportu vám i na SportReport.cz budeme přinášet rubriku Jak to vidí... můžete si prohlédnout starší texty a těšit se na nové, v podání fanoušků Slávie, Sparty, Bohemky a v budoucnu snad i dalších klubů.

Bohemka je a bude. Bohemka z Vršovic... foto: ČTK

Neděle se opět nevydařila. Klokani prý jeli do Českých Budějovic s odhodláním po předchozích slušných výkonech urvat i nějaké body, ale nakonec odskákali s prázdnou. Již dvě kola se tedy my, fanoušci dobrého vršovického fotbalu, díváme všem soupeřům na záda.

Neděle přitom nezačala špatně. Bylo pěkné počasí, vlak na trase Praha - Budějovice neměl zpoždění (neměl ani jídelní vůz, nemůžeme chtít všechno) a v Masných Krámech pár desítek klokanů ocenilo místní Budvar z tanku i lahodnou kachničku či svíčkovou. Potom už to ale šlo všechno z kopce. Sektor pro hostující fanoušky byl vyprodán a nebyla to tajná informace. Avšak lidé, kteří mají na Střeleckém ostrově na starosti občerstvení, jsou buď pitomci, nebo se vyžívají v šikaně zákazníků. Jeden stánek s občerstvením, v něm pár středního věku vyděšený z toho, že "zápas ještě nezačal a už jsme vytočili jeden sud". Když přivezli další sudy, došly kelímky. Na hřišti to bylo ještě horší, závěrečný hvizd byl vysvobozením.

Není ale vše tak černé, jak to na první pohled vypadá: Kladno prohrálo, Most také, dokonce i příživníci ze Střížkova, kteří stále sami sebe zovou Bohemians, ztratili dva body. Zbývá tedy jen v neděli rozprášit doma Kladno, další týden rozplakat Most a doskákat k záchraně. Nebo ne. V nejhorším se budeme příští rok touto dobou připravovat na oslavy postupu do první ligy. Dlouholetí fanoušci tento proces znají velmi důvěrně, není to pro ně nic nového.


Autor (34) je fanouškem Bohemians od útlého dětství, občas se zamýšlí nad tím, proč ho jeho otec-sparťan přivedl do Ďolíčku.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!