Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Baroš: Hrát na penalty by byla sebevražda

Sport

  8:00
SEEFELD - Nechat dospět nedělní souboj s Tureckem na fotbalovém mistrovství Evropy do penaltového rozstřelu by byla sebevražda, míní český útočník Milan Baroš. Národní tým podle něj musí hrát tak, aby se mohl radovat už po základní hrací době. Na případnou penaltu by se ale nebál jít, rozhodnutí bude ale na trenérovi.

Penaltu by kopnul. foto: Lidové noviny

Baroš prožívá zvláštní šampionát. Zatímco na tom minulém byl králem kanonýrů, tady se v premiéře proti Švýcarsku nedostal na hřiště. Proti Portugalsku se ale nečekaně objevil v základní sestavě a podal jeden z nejlepších reprezentačních výkonů za poslední rok.

Dokonce se dočkal i pochvaly médií a trenéra Brücknera. "Když odehrajete právě takový zápas, je to pro sebevědomí samozřejmě hodně důležité. Ještě kdyby to dopadlo lépe i s výsledkem. Ale je pravda, že se nyní cítím výborně, a to jak herně, tak i psychicky," svěřil se šestadvacetiletý fotbalista, že mu duel pomohl zvýšit sebevědomí.

Na spekulace, zda se objeví na hřišti i proti Turecku, se mu ale nechce příliš reagovat ani nyní, i když jeho start je pravděpodobný. "Záleží jen na trenérovi. Jakou stanoví taktiku a na kolik budeme hrát útočníků. Vždy vymyslí něco zajímavého, tak uvidíme tentokrát," uvedl Baroš v mixzóně před dnešním tréninkem.

Čtvrtfinálová účast je pro mužstvo prý dostatečně velkou motivací. Bylo by nejlepší, kdyby se rozhodlo během devadesáti minut. "Raději bych o tom nyní nemluvil, protože nechat to až do penalt, to by byla sebevražda. Ale kdyby mě pak na jednu z nich trenér určil, šel bych na ní, zřejmě stejně jako Dino (Koller)," uzavřel Baroš.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!