Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jiný přístup Bayernu. Mazrávího za podporu Palestiny nepotrestá

Obránce Maroka Nussajír Mazráví během utkání s Kanadou. foto: AP

Bayern Mnichov nebude trestat obránce Nussajíra Mazrávího za to, že na sociálních sítích v souvislosti s konfliktem mezi Izraelem a hnutím Hamás sdílel příspěvky na podporu Palestiny. Vedení německého fotbalového klubu to oznámilo poté, co tento týden vedlo s pětadvacetiletým Maročanem „detailní a vysvětlující rozhovor“.
  16:07

„Mazráví nás věrohodně ujistil, že jako člověk milující mír absolutně odmítá válku a teror a neměl v úmyslu svými příspěvky vyvolat podráždění,“ uvedl výkonný šéf Bayernu Jan-Christian Dreesen. „Odmítám veškerý terorismus a teroristické organizace,“ citoval klub Mazrávího, jenž nicméně nebude hrát v příštím utkání s Mohučí kvůli zranění.

Bayern doplnil, že stojí na straně německé židovské komunity a Izraele. „FC Bayern odsuzuje útok Hamásu na Izrael. Nic neospravedlní vraždy dětí a rodin,“ dodal klub.

Trenér německého mistra Thomas Tuchel v rozhovoru s novináři řekl, že na sto procent stojí za klubovým prohlášením. O situaci mluvil jak s Mazrávím, tak izraelským náhradním gólmanem Danielem Peretzem. „Je naší povinností starat se o něj, mluvit s ním, zjišťovat, jak se cítí a zda se teď dokáže věnovat fotbalu.“

Na rozdíl od Bayernu suspendovala bundesligová Mohuč svého nizozemského útočníka marockého původu Anwara El Ghaziho za příspěvek na sociálních sítích o současném konfliktu mezi Izraelem a Hamásem, který klub označil za nepřijatelný. Za sdílení antisemitského příspěvku zase vyřadilo Nice z kádru alžírského reprezentanta Jusefa Atála.

Hamás napadl 7. října Izrael, který reagoval odvetným bombardováním Pásma Gazy, v němž toto radikální hnutí vládne. Útok na Izrael si vyžádala kolem 1400 životů, následné bombardování Pásma Gazy připravilo podle místních úřadů o život více než 4000 lidí.

Autoři: ,

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...