Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Bayern je ve formě, rozstřílel i Herthu 6:0

Sport

  21:27
MNICHOV - Bayern Mnichov rozdrtil v německé lize 6:0 Herthu Berlín, v posledních třech zápasech tak nastřílel 20 gólů.

Bayern Mnichov (Robben a Gomez) foto: Reuters

Velkolepou formu potvrdil Bayern Mnichov a potřetí v řadě drtivě zvítězil. Po Hoffenheimu (7:1) a Basileji (7:0) dnes jeho ofenzivní sílu okusili hráči bundesligového nováčka Herthy Berlín včetně stopera Romana Hubníka. Hned polovinu branek při vítězství 6:0 ale Bavoři nastříleli z penalt.

Výsledky

Augsburg - Mohuč 2:1 (43. Ku Ča-čchol, 51. Langkamp - 36. Allagui), Dortmund - Brémy 1:0 (8. Kagawa), Hamburk - Freiburg 1:3 (75. Iličevič - 20. Flum, 43. Caligiuri, 72. Makiadi), Leverkusen - Mönchengladbach 1:2 (75. Kiessling - 7. Reus, 88. De Camargo), Norimberk - Wolfsburg 1:3 (9. Didavi - 24. a 53. Helmes, 15. Mandžukič), Hertha Berlín - Bayern Mnichov 0:6 (12., 19. z pen. a 67. z pen. Robben, 9. Müller, 50. Gómez z pen., 51. Kroos).

Bayern rozdělil góly rovnoměrně do obou poločasů, s rozhodnutím však neotálel - po brance Thomase Müllera a dvou trefách Arjena Robbena vedl už po 19. minutách tři nula. Po přestávce dokonal hattrick Robben, trefil se ještě Toni Kroos a svůj jednadvacátý gól v sezoně vstřelil nejlepší kanonýr soutěže Mario Gómez. Hertha klesla na předposlední místo, Bayern zůstává druhý.

Českému fotbalistovi Davidu Jarolímovi krátkodobý návrat do role kapitána Hamburku nevyšel. Jeho tým v bundeslize prohrál doma s dosud předposledním Freiburgem 1:3 a třetí porážka v řadě ho znovu přiblížila bojům o udržení. Lídr z Dortmundu díky jediné brance zdolal Brémy a dvacátým zápasem bez porážky za sebou stanovil klubový rekord.

Dvaatřicetiletý Jarolím, který už plnil roli kapitána v letech 2008-2010, dostal pásku od trenéra Thorstena Finka kvůli absenci obvyklého lídra týmu Heika Westermanna a jeho zástupce Dennise Aoga.

Na svůj jubilejní 250. duel za severoněmecký klub nebude nicméně český záložník vzpomínat v dobrém, jeho spoluhráče v brance Hamburku Jaroslava Drobného překonali před půlí Johannes Flum a Daniel Caligiuri, po přestávce ještě Cédric Makiadi. Skóre jen zmírnil Ivo Iličevič a Hamburk už od pásma sestupu dělí jen čtyři body.

Útočník Tomáš Pekhart se po odpykání trestu za žluté karty vrátil do sestavy Norimberku po bok obránce Adama Hlouška. Duel sousedů z tabulky ale ovládli hosté z Wolfsburgu, za které od začátku nastoupil Jan Polák a ve druhé půli se po zranění vrátil další středopolař Petr Jiráček.

Norimberk vedl od 9. minuty díky Danielu Didavimu, jenže už ve 24. minutě měli po zásazích Maria Mandžukiče a Patricka Helmese navrch "Vlci". Po přestávce se ještě jednou prosadil Helmes a stanovil konečné skóre 3:1.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Leverkusen od debaklu 1:7 v Lize mistrů s Barcelonou nemůže nalézt bývalou formu, dnes prohrál s Mönchengladbachem 1:2 a zaznamenal druhou ligovou porážku v řadě. Obrana s českým reprezentantem Michalem Kadlecem nechala už ve třetí minutě skórovat Marka Reuse, čtvrt hodiny před koncem sice srovnal Stefan Kiessling, jenže obranu Bayeru pokořil v 88. minutě Igor de Camargo.

Dortmund zdolal doma Brémy 1:0 a udržel si v čele soutěže náskok pěti bodů před Bayernem. Třiadvacáté narozeniny oslavil gólem Japonec Šindži Kagawa, který ale i přes vítěznou branku ze zápasu odcházel se smíšenými pocity, protože několik dalších jasných šancí zahodil.

Autoři: ,

Pronájem bytu 2+kk
Pronájem bytu 2+kk

Nové Dvory-Podhůří, Frýdek-Místek - Frýdek
12 500 Kč/měsíc