Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Beckham zase válí

Sport

  14:51
MILÁN - Anglický fotbalista David Beckham potvrdil, že se mu na hostování v AC Milán daří, a ve druhém utkání za sebou dal gól. Ve včerejším 21. kole zajistil svému týmu alespoň bod za remízu 1:1 s FC Janov.

David Beckham při soutěžní premiéře v dresu AC Milán. foto: ČTK

Beckhamův perfektně kopnutý přímý kop ve 33. minutě sledoval z hlediště i trenér anglické reprezentace Fabio Capello, kvůli němuž Beckham do AC Milán odešel s cílem udržet se v národním týmu.

Beckham původně šel do Milána hlavně kvůli tréninkům, aby se během přestávky v zámořské soutěži MLS udržel ve formě pro reprezentaci, ale oproti předpokladům se objevil ve všech dosavadních čtyřech zápasech v základní sestavě. V minulém kole pomohl gólem k vítězství 4:1 nad Boloňou a dnes se postaral o jedinou trefu proti Janovu.

Krátce po půlhodině hry si na levé straně hřiště stoupl k přímému kopu a přestože rozehrával s místa, odkud se většinou jen centruje, opřel se do míče a střelou okolo dvoučlenné zdi k bližší tyči zaskočil janovského brankáře. Následně gól bouřlivě oslavil v hloučku se spoluhráči, mezi kterými již nechyběl český reprezentant Marek Jankulovski, který v minulém kole nemohl nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu.

Beckhamův gól však nakonec k plnému bodovému zisku nestačil, jelikož tři minuty před koncem svým 14. zásahem v sezoně vyrovnal druhý nejlepší střelec ligy Diego Milito.

Autor:

Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky
Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky

Úžeh je přehřátí organismu, ke kterému dochází při nadměrnému vystavení těla přímému slunečnímu záření. Nejčastěji se projevuje malátností, bolestí...