Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Belaid a Ivana jsou definitivně ve Slavii

Sport

  15:03
PRAHA - Tuniský reprezentant Tijani Belaid a slovenský útočník Milan Ivana se definitivně stali hráči fotbalové Slavie Praha. Vedení mistrovského týmu na oba uplatnilo opci po skončení hostování a podepsalo s nimi kontrakty. Belaid přestoupil do Slavie z Interu Milán a má smlouvu do konce června 2012, Ivana se upsal na dva roky.

Ivana (na obrázku) i Belaid zůstávají. foto: ČTK

Z klubu naopak odchází obránce Ondřej Šourek, který přestoupil do Žiliny.


"Loňská sezona se vydařila ve všech směrech, získali jsme titul, hráli jsme v Lize mistrů. Jsem rád, že mohu zůstat a pokusit se s týmem vše zopakovat," řekl Belaid pro klubový web po podpisu smlouvy. "Máme vynikající fanoušky, kteří nám v Edenu určitě vytvoří mnohem lepší podmínky než na Strahově," přidal Belaid další z důvodů, proč se rozhodl ve Slavii zůstat.


Také pro Ivanu je další sezona ve slávistickém dresu novou výzvou. "Musíme se pokusit obhájit získané pozice," řekl. "Věřím, že když se mi budou vyhýbat zranění, budu střelecky mnohem úspěšnější," přál si hráč, který přestoupil do pražského celku z 1.FC Slovácko. Čtyřiadvacetiletý Ivana má na kontě 111 ligových zápasů a 23 gólů, za Slavii zatím odehrál 17 zápasů, ale skóroval jen jednou. Teprve dvacetiletý Belaid přišel do Slavie loni v létě, před tím hostoval v PSV Eindhoven. Za Slavii odehrál 15 ligových zápasů, v nichž vstřelil čtyři branky.

Autor: