Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Bitvu v Manchesteru vyhrála Chelsea a jde do čela ligy

Sport

  16:13
MANCHESTER - Fotbalisté Chelsea porazili ve šlágru 33. kola anglické ligy Manchester United na jeho hřišti 2:1 a vystřídali ho na prvním místě tabulky. Svěřenci trenéra Ancelottiho vedou pět kol před koncem o dva body a mají blízko k prvnímu ligovému titulu po čtyřech letech.

Didier Drogba. foto: ČTK

Vítězný gól zápasu vstřelil deset minut před koncem střídající kanonýr Didier Drogba, který po zdravotních problémech začal jen na lavičce náhradníků. Domácím, kteří na Old Trafford v lize prohráli po sérii osmi vítězství, výrazně chyběl zraněný nejlepší střelec soutěže Wayne Rooney.

Skóre otevřel ve 20. minutě záložník Chelsea Joe Cole, který chytrou patičkou zblízka zakončil akci spoluhráče Maloudy.

Náskok hostů zdvojnásobil v 79. minutě svým 25. ligovým gólem v sezoně Drogba, který z ofsajdové pozice tvrdě zakončil. Kapitán Pobřeží slonoviny ztrácí v tabulce střelců jediný zásah na vedoucího Rooneyho.

Domácí vykřesali naději o dvě minuty později, když po závaru před brankou překonal Petra Čecha další střídající útočník Macheda. Hosté však těsný náskok udrželi a zvítězili na hřišti "Red Devils" po pěti letech.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...