Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Blažek do Sparty

Sport

  12:10
PRAHA - Nyní už bývalý reprezentační brankář Jaroslav Blažek se po ročním intermezzu v německém Norimerku vrací nazpět do Sparty. Norimberk po sestupu do druhé ligy, ke kterému přispěl i Blažek svými nejistými zákroky, již dříve avizoval, že nebude schopen udržet svůj současný kádr a Blažek je prvním Čechem, který jeho řady opouští.

Staronový gólman Sparty Jaromír Blažek foto: Lidové noviny

Fotbalový brankář Jaromír Blažek se vrací do pražské Sparty. Reprezentační gólman podle očekávání opustil Norimberk, který sestoupil do druhé německé ligy, a s letenským klubem dnes podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí. ČTK to řekl sparťanský mluvčí Jakub Otava.

O Blažkově odchodu z Německa se začalo spekulovat od chvíle, kdy jeho celek postihl pád do druhé bundesligy. Český brankář sice během reprezentačního srazu opakovaně tvrdil, že z Norimberku nehodlá odejít a o zájmu Sparty neví, ale v posledních dnech nabralo dění rychlý spád.

Prezident německého klubu Michael Roth totiž na konci minulého týdne prohlásil, že očekává odchod všech hlavních hvězd včetně Blažkových krajanů Jana Kollera a Tomáše Galáska.  Pětatřicetiletý gólman se stal po záložníkovi Patriku Bergerovi druhou letní posilou, kterou získal nástupce Michala Bílka na trenérské lavičce Vítězslav Lavička.

Blažek bude patřit k nejzkušenějším ligovým fotbalistům. Na svém kontě má 316 zápasů. S nejvyšší soutěží začínal na Žižkově, pak působil v Bohemians a na Slavii, ale hlavní část kariéry spojil se Spartou, kde chytal s krátkou přestávkou od roku 2000.

Angažmá v Norimberku bylo jeho první zahraniční štací. Rok v bundeslize mu však příliš nevyšel, na jaře se dostal do sporu s vlastními fanoušky a trenér jej nechal několik utkání na lavičce. Navíc byl v závěru sezony zraněný.  Blažkovým příchodem se zřejmě změní situace ostatních gólmanů ve Spartě. Letenský klub by mohl uvolnit Tomáše Poštulku, který se v konkurenci Tomáše Grigara na jaře prakticky nedostal mezi tyče. Spekuluje se, že by měl přestoupit do Plzně.


Autor:

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...