Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Blažek se ve Spartě dohodl na ukončení smlouvy

Sport

  15:40aktualizováno  15:59
PRAHA - Fotbalová Sparta se dohodla na ukončení spolupráce s brankářem Jaromírem Blažkem. Osmatřicetiletý gólman, kterému měla původní smlouva skončit v červnu po sezoně, bude od ledna volným hráčem a nyní se jedná o jeho dalším angažmá. ČTK to dnes řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. V nejbližší době by se prý Sparta měla na stejném postupu dohodnout i s další dřívější oporou Tomášem Řepkou.

Jablonec - Sparta (Jaromír Blažek) foto: ČTK

Sparta a Blažek, který na podzim ztratil místo týmové jedničky, se prý rozcházejí po vzájemné dohodě. Blažkovi oficiálně v letenském klubu skončí smlouva na konci kalendářního roku. "V pondělí bude dohoda doladěna také písemně. Rozcházíme se s Jaromírem v dobrém. Sparta mu děkuje za všechno, co pro klub odvedl. Fanoušci budou mít šanci se s ním v blízké budoucnosti rozloučit," uvedl Kasík.

Blažek v minulých letech patřil k největším osobnostem sparťanského týmu. Brněnský rodák pomohl Letenským v letech 2000, 2001, 2003, 2005, 2007 a 2010 k mistrovským titulům, v roce 1996 slavil i s rivalskou Slavií.

O Blažka stojí Žižkov

Čtrnáct zápasů nasbíral v reprezentaci, v letech 2000, 2004 a 2008 byl na mistrovství Evropy, v roce 2006 se podíval na mistrovství světa. Na všech velkých akcích byl jako náhradník. V lize nasbíral 390 startů.

Blažek do aktuální sezony vstoupil jako první brankář Sparty, ale po nevydařeném srpnovém utkání Evropské ligy ve Vaslui, kde dvakrát inkasoval a navíc se zranil, jeho místo zaujal Milan Švenger. Ten už šanci nepustil a v lize ve 13 utkáních uhájil devětkrát čisté konto.

Zatím není jasné, kde bude Blažek působit dál. Zájem o něj má Žižkov, který by do Sparty mohl uvolnit talentovaného brankáře Tomáše Vaclíka.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!