Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bohemians cítí křivdu kvůli sporné penaltě: Toto se s podporou videa stát nesmí, jde o hrubé ovlivnění

Utkání 7. kola první fotbalové ligy: MFK Karviná - Bohemians Praha 1905, 8. listopadu 2020 v Karviné. Rozhodčí Pavel Julínek. foto: ČTK

Praha - Fotbalový klub Bohemians 1905 se cítí být poškozen hrubou chybou rozhodčích v nedělním utkání 7. kola první ligy v Karviné. Podle "Klokanů" hlavní sudí Pavel Julínek ve spolupráci s videorozhodčím Zbyňkem Proskem odpískal penaltu za ruku Tomáše Necida v rozporu s pravidly. Pražané slezskému soupeři podlehli 1:2.
  21:16

„V 70. minutě utkání si Tomáš Necid při obranné hlavičce srazil míč na vlastní ruku. Dle platného výkladu pravidel fotbalu FAČR se v takovém případě nejedná o prohřešek proti pravidlům,“ uvedli Bohemians na klubovém webu.

Julínek původně Necidovu ruku nepotrestal, ale Proske v přerušené hře doporučil kolegovi na ploše přezkoumat situaci u obrazovky. Hlavní rozhodčí následně odpískal pro Karvinou pokutový kop, ze kterého v 72. minutě Kristi Qose vstřelil vítězný gól.

„Z našeho pohledu se jedná o hrubé ovlivnění utkání a neomluvitelnou chybu hlavního rozhodčího Pavla Julínka a videorozhodčího Zbyňka Proskeho, která se profesionálním rozhodčím na úrovni nejvyšší národní ligy s podporou VAR a možností opakovaného přezkoumání situace stát nesmí,“ stojí v prohlášení vršovického klubu.

Autor: